Speltips Kroatien EM 2024, Grupp B

  • Förbundskapten: Zlatko Dalic
  • Smeknamn: Vatreni (De eldiga) Kockasti (De rutiga)
  • Världsranking: 10
  • Tidigare EM-slutspel: 6

Spelar i Grupp B med Albanien, Italien och Spanien

Kroatiens spelartrupp EM 2024
Modric, Kovacic, Perisic, Budimir, Kramaric och Vida. Sex kroatiska stjärnor som nu troligen kliver in till ”en sista strid med gänget” på den högsta fotbollsscenen. Dalic har sannerligen inte stuckit ut och överraskat oss när det kommer till våren/sommarens uttagning. Vad Kroatien är kapabla att göra när alla dessa stjärnor drar åt rätt håll vet vi. Gvardiol har fortsatt ta stora kliv och är en het kandidat till att ta över kaptensbindeln när Modric och company slutar. Lovro Majer har också framtiden för sig, likaså defensiva 00:orna Sutalo och Stanisic.

Förväntningar EM 2024
Bra i VM, sämre i EM! Kroatien har aldrig ens lyckats ta sig till en semifinal i Europamästerskapen och för en stor del av det äldre gardet blir detta sista chansen att nå framgång i EM. I hemlandet är förväntningarna stora på Dalic landslag som tämligen bekvämt sprang igenom sin kvalgrupp. Albanien är tippade att bli grupp B:s slagpåse men kroaterna är därefter tredjerankade. Kanske kan detta passa nationen bra då Spanien och Italien får lira med tung press på sina axlar. Att kroaterna ska ta sig minst till en kvartsfinal känns klart görbart.

Speltips 1 – Kroatien slutar topp 8
Vi tar rygg på oss själva där vi nyligen pekade mot en kroatisk målsättning om topp 8 vilket inte alls ska vara någon omöjlig uppgift. Truppen är byggd för att både gå vidare från gruppen och därefter utmana i ett knockout-spel. En topp 2-position i grupp B innebär att kroaterna ställs mot någon trea eller tvåan från A-gruppen. En på förhand ganska välkommen väg. Skulle Modric och gänget ramla in som trea och ta sig vidare är det istället vinnaren av E eller F (troligen Belgien eller Portugal) som står för motståndet. Tufft men inte heller detta ska anses helt omöjligt. Svenska Spel ställer ut kroaterna som ett topp 8-lag till över tre gånger flisen. Ett odds vi bara inte kan undvika.

Speltips (1): Kroatien slutar topp 8 @ 3,25

Speltips 2 – Lovro Majer bästa målskytt i laget
Efter två mål mot Nordmakedonien i början av juni (varav en frispark) så befäste nog Lovro Majer sin roll som startspelare i Kroatien då nationen kliver in i mästerskapet på tysk mark. Wolfsburg-spelaren känner till dessa spelplatser väl med tanke på sin roll som spelare i Bundesliga och 26-åringens offensiva kvalitéer går inte att ifrågasätta. Kramaric och Budimir rankas högre av spelbolagen men då den totala kroatiska linan ligger på 5,5 mål i turneringen så finns det en del som tyder på att två eller tre mål kommer att räcka för att vinna nationens egna skytteliga. Då smaskar vi gärna i oss en inte alls omöjlig 9-oddsare!

Speltips (2): Bästa målskytt i laget: Lovro Majer @ 9,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100