Speltips Ungern EM 2024, Grupp A

  • Förbundskapten: Marco Rossi
  • Smeknamn: Magyarok (Magyarerna), Nemzeti Tizenegy (Nationalelvan)
  • Världsranking: 26
  • Tidigare EM-slutspel: 4

Spelar i Grupp A med Schweiz, Skottland och Tyskland

Ungerns spelartrupp EM 2024
Marco Rossi ståtar med en riktigt välansad trupp som på senare år visat sig pålitliga i alla olika tävlingar. Det som möjligen går att ifrågasätta är kanske bredden. Gulácsi, Orbán, Sallai och Szoboszlai är klass rakt igenom men där bakom behöver lite nya namn kliva fram och ta för sig. Skulle dessutom någon av nyss nämnda herrar få ett bakslag i form av skada eller sjukdom så försämras Ungern avsevärt. Med andra ord är skörheten något som måste tas i beaktande.

Förväntningar EM 2024
För en gångs skull så vilar viss press på Ungern efter att nationen över längre tid visat att tyngre lag som Tyskland, Serbien och England inte bara kan utmanas utan även slås. Magyarok, som landslaget kallas, har inte loosat en fotbollsmatch sedan september 2022 och sprang bekvämt igenom kvalet till festen i Tyskland. Frågan är om verkligen ett lite mer pressat Ungern är ett bra Ungern! Fallgropar på vägen mot avancemanget finns och med tanke på att folket hemma i landets stugor förväntar sig en plats i åttondelen så finns inte utrymme för att fela.

Speltips 1 – Ungern slutar sist i Grupp A
Underdog-stämpeln är inte alls lika tydlig runt Ungern längre. Efter ett par år av mer eller mindre succé runt landslaget så börjar nu också kraven att komma. Att ta sig vidare från gruppspelet känns numera som ett mindre måste sett till förväntningarna och med tanke på utmaningarna som står framför laget i sommar är detta inte på något sätt säkert. Ungrarna är oddsmässiga underhundar mot Schweiz i premiären och möter därefter ett furiöst Tyskland i match 2. Dubbla nederlag där och sistaplatsen kommer allt närmare. Ett scenario som inte ska ses som omöjligt. Till nästan 2,40 i odds är detta ett riktigt häftigt spel.

Speltips (1): Ungern slutar sist i grupp A @ 2,35

Speltips 2 – Båda lagen gör mål
Vi har varit inne på det tidigare men det tåls att upprepas. Ungern – Schweiz i premiären känns inte som någon återhållsam strid utan en böljande tillställning med chanser åt båda håll. Nationerna visade tydligt upp sina fina offensiva sidor i kvalspelet till EM. Det var visserligen en tid sedan länderna fick mäta svärd på fotbollsplanen men i kvalet till VM 2017 så lirades två “hela havet stormar”-matcher mellan lagen där sju respektive fem mål petades in. Gubbar som Xhaka, Shaqiri, Sallai och Gulácsi fanns med då som nu. BLGM-liret till nästan 1,90 i odds är taget.

Speltips (2): Ungern – Schweiz: Båda lagen gör mål @ 1,86

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100