Speltips Schweiz EM 2024, Grupp A

  • Förbundskapten: Murat Yakin
  • Smeknamn: A-team, Nati, Rossocrociati
  • Världsranking: 19
  • Tidigare EM-slutspel: 5

Spelar i Grupp A med Skottland, Tyskland och Ungern

Schweiz spelartrupp EM 2024
Sommer är givetvis inte sugen på att lämna ifrån sig sin startplats mellan stolparna och med den rutinerade keepern finns en mycket skicklig sista utpost. Framför 35-åringen hittas gubbar som Schär samt Akanji. Shaqiri och Xhaka blir visserligen inte yngre men duon håller fortsatt hög internationell klass. Xherdan Shaqiri är med sina fyra EM-mål bäst genom alla tider i den rödvita tröjan och Chicago-spelaren har absolut ett par påsar kvar i sig för att dryga ut sin position i toppen.

Förväntningar EM 2024
Schweiz trampade igenom grupp I utan förlust i nio raka matcher men föll i sista striden mot Rumänien. En fajt som var utan betydelse då nationen redan var klar för sommarens EM-slutspel och förväntningarna på denna solida grupp ska finnas där då en topp 2-plats absolut ska kunna lösas. Folket hemma i alpstugorna förväntar sig mer eller mindre avancemang och det tycker vi också är rimliga krav att ställa på detta fotbollslag som har alla ingredienser som behövs för att lösa tillräckligt med poäng mot framförallt Skottland och Ungern.

Speltips 1 – Schweiz topp 2 i gruppen
Blickar vi tillbaka mot mästerskapet som spelades 2021 så krävdes tre eller fyra poäng i fyra av totalt sex grupper för att ta sig vidare som tvåa. Det innebär konkret att en seger och ett kryss löser en topp 2-plats vid majoriteten av fallen. Scannar vi snabbt oddsen runt matcherna som Schweiz kommer att spela i Tyskland i år så vilar ett favoritskap på nationen mot Ungern (omkring 2,15 i odds) samt liknande odds mot Skottland. Spelbolagen tror därmed, i hög utsträckning, att schweizarna ska kunna vinna båda dessa bataljer. Att vi således får över 2,20 i odds på en topp 2-placering i gruppen smakar mumma och är ett lir vi klickar tidigt.

Speltips (1): Schweiz topp 2 i gruppen @ 2,25

Speltips 2 – Över 2,5 mål
Den 14:e juni tjuvstartar EM-slutspelet med en häftig match mellan Tyskland och Skottland. Dagen därpå är det dags för Ungern och Schweiz att kliva in i handlingarna och just nu är det en liten fördel för Schweiz. Ungrarna är ändå roliga att titta på och faktum är att Rossis gäng inte torskat en tävlingsmatch sedan september 2022. I kvalet till sommarens mästerskap så snittade ungrarna två mål framåt per match samtidigt som defensiven bitvis visade sina brister. Schweizarna var faktiskt inte sämre. 2,2 mål per match framåt är ett riktigt bra utfall med tanke på att defensivt skickliga gäng som Israel, Kosovo och Rumänien fanns i gruppen. Överlinan bjuder på finfint odds tidigt och att denna premiär passerar 2,5 mål känns väldigt troligt.

Speltips (2): Ungern – Schweiz: Över 2,5 mål @ 2,12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100