Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips tisdag 20 oktober 2020

Vilken tisdag vi har framför oss. Sex stycken matcher från Champions Leagues gruppspel ska tittas till där Manchester United ska ses med bra chans att skrälla mot PSG. Någon skräll lär det däremot inte bli i Barcelona. Två tillställningar från den engelska andraligan avslutar sedan kupongen. Mot åttlingen!

Spelstopp: 20.44

1. PSG – Manchester United 2
Grupp H ser på förhand väldigt intressant ut med fjolårets finalister PSG tillsammans med Manchester United, RB Leipzig och Basaksehir från Istanbul. PSG besegrade Nimes med 4-0 i fredags men fick spela större delen av matchen med en man mer. Parisarna saknade mängder av spelare då på grund av diverse skador och bland annat fick Neymar se matchen från sidan av planen. Brassen ska vara tillbaka nu, men Icardi, Draxler, Verratti, Paredes och Marquinhos riskerar alla att missa matchen. Något som öppnar för Manchester United. Solskjaers mannar har haft en turbulent start på säsongen, men har definitivt kvalité för att störa PSG på en bra dag. Plocka med alla tecken där X2 rensar riktigt fint.

2. Lazio – Dortmund 2
I den italienska huvudstaden Rom förväntas det vara öppna spjäll. Borussia Dortmund är alltid ett frejdigt lag att titta på och offensiven ser hur bra ut som helst. Ungtupparna Reyna och Bellingham fortsätter att ta kliv hela tiden och längst fram vräker Haaland in mål. Dessutom är Reus tillbaka i fint slag. Här får tyskarna dock klara sig utan flera viktiga försvarare då Can är avstängd och trion Piszczek, Schmelzer samt Zagadou alla är skadade. Lazio har inlett svagt i Serie A men har en viss Immobile på topp som alltid är ett hot. Knapp fördel gästerna, men helst ska gaffeln (etta-tvåa) målas dit.

3. Chelsea – Sevilla 1
Det har tagit en liten stund för Timo Werner att visa vad han går för i Chelsea-tröjan, men under lördagen briljerade tysken mot Southampton. Två mål och en assist var starka papper. Det räckte dock inte till vinst då Southampton på övertid kunde trycka dit 3-3. Dessförinnan hade Kepa ännu en gång sjabblat och med Mendy småskadad lär spanjoren starta igen. Där ligger Sevillas största chans. De regerande Europa League-mästarna föll mot Granada i helgen och får slå ur underläge på Stamford Bridge ändå. Ettan är första tecken att rita dit. Bygg på efter storleken på plånboken.

4. Barcelona – Ferencváros 1
Kupongens klaraste spik, och förmodligen en av de troligaste spikarna under hela Champions League-hösten, hittas på Camp Nou. Barcelona har två sämre resultat i ryggen då de följde upp 1-1 mot Sevilla med att förlora borta mot Getafe. Nu väntar dock ett motstånd av betydligt lägre kvalité och om Messi, Coutinho, Fati och de andra dyker upp lär de hitta nätet. Ferencváros, som på vägen hit slog ut Djurgården, har gjort det makalöst bra genom att ta sig till gruppspelet. Här kammar dock Nguen, Boli och de andra noll. Ettan är helt given.

5. Rennes – Krasnodar 1
Det var oroväckande scener i Ryssland i helgen när Viktor Claesson både blev inbytt och utbytt mot Rubin Kazan. En ljumske störde landslagssvensken och frågan är om Claesson kan delta här. Berg och Olsson lär i alla fall vara helt givna från start när Tjurarna gör sin första match i Champions League någonsin. Det gör faktiskt även Rennes. Fransmännen såg inte alls bra ut i fredagens 1-1-kamp mot Dijon, men får nu tillbaka Nzonzi och Da Silva som var avstängda i den matchen. På pappret är detta två väldigt jämna manskap och trots att värdet ser ut att hamna till vänster är alla tecken att föredra.

6. RB Leipzig – Istanbul Basaksehir X
RB Leipzig gjorde som bekant succé i Champions League förra säsongen när de tog sig hela vägen till semifinal. Nu har tyskarna hamnat i en mycket svår grupp med PSG och Manchester United. Först ut är dock en kamp mot Basaksehir och tyvärr för Forsbergs gäng saknas fortfarande både Laimer och Sabitzer. Gästerna har haft en tung start på säsongen men tog en övertygande 2-0-seger borta mot Trabzonspor i helgen. Kahveci och Visca blev målskyttar då, en duo som har hög potential. Det har även Crivelli och Ba. RB Leipzig blir jättefavoriter, men turkarna ska inte räknas bort. Alla tecken.

7. Coventry – Swansea X
Trots ett jobbigt skadeläge stod Coventry upp relativt bra mot Brentford under lördagen. Det slutade till sist med 0-2 i London, men insatsen lovade mer för The Sky Blues. Något enklare motstånd nu för nykomlingarna när Swansea kommer på besök. Walesarna hade en misslyckad match i helgen där det blev stryk hemma mot Huddersfield. Gibbs-White saknades då och det ledde till att svenska Gyökeres fick chansen från start. En mycket intressant spelare. Speltid lär det bli även här för anfallaren även om det är tveksamt om det blir från start. Detta är en helt öppen match där det är farligt att välja sida. Plocka med alla tecken.

8. Huddersfield – Derby 1
Huddersfield tog en meriterande trepoängare borta mot Swansea i lördags efter att unga Koroma avgjort med drygt tjugo minuter kvar att spela. Efter en svag start på säsongen har Hudds därmed plockat sju pinnar på de tre senaste omgångarna. Laget är på gång och nu väntar ett motstånd som verkligen inte haft någon lycka med sig hittills. Derby har förlorat fyra av de inledande fem omgångarna och ser inte alls bra ut. Bielik, Sibley och Waghorn saknas verkligen. Rooney kan inte bära laget själv och känslan är att The Rams åker på ännu ett nederlag. Spika ettan.

Kassaskåpet! – Barcelona
Sällan hittar vi en så stor favorit som Barcelona på kupongen. Ferencváros har gjort det jättebra som tagit sig till gruppspelet men nu tar det såklart stopp. Det skiljer flera klasser mellan lagen och ettan är bara att spika.

Varningen! – Manchester United
PSG är ordentligt skadedrabbat och ska inte känna sig säkra mot Fernandes, Rashford, Martial och de andra. United vann här med 3-1 våren 2019 och tvåan måste med igen.

36 rader
1. PSG – Man United X2
2. Lazio – Dortmund 2
3. Chelsea – Sevilla 1X
4. Barcelona – Ferencváros 1
5. Rennes – Krasnodar 1
6. RB Leipzig – Basaksehir 1X2
7. Coventry – Swansea 1X2
8. Huddersfield – Derby 1

216 rader
1. PSG – Man United 1X2
2. Lazio – Dortmund 12
3. Chelsea – Sevilla 1X
4. Barcelona – Ferencváros 1
5. Rennes – Krasnodar 1X
6. RB Leipzig – Basaksehir 1X2
7. Coventry – Swansea 1X2
8. Huddersfield – Derby 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100