Europatipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Europatipset tips söndag 26 mars 2023

Söndagens Europatips ger sig i kast med åtta EM-kvalmatcher där mängder av stora favoriter återfinns. Att försöka fälla några av dessa är direkt nödvändigt för att ha chans på hög utdelning. Segunda División tar sedan kupongen i mål. Mot 13 gröna bockar!

Spelstopp 14:59

1. England – Ukraina 2
Den bästa skrällchansen bland landskamperna hittas i London. Ukraina har ett högkalibrigt landslag där spelare som Malinovsky, Mudryk och inte minst Zinchenko sticker ut. De träningsspelade tidigare i veckan mot Brentfords B-lag (2-0) och brände inte speciellt mycket krut då. Det gjorde däremot England i 2-1-segern borta mot Italien där Luke Shaw (avstängd här) visades ut. En del trötta ben bör skönjas hos hemmalaget och det är inget strykgäng som står på andra sidan. Plocka med alla tecken från start och håll en extra tumme för att de blågula gästerna kan skapa korsdrag bland kupongerna.

2. Kazakstan – Danmark 2
Danmark skapade mängder av chanser mot Finland, men det dröjde fram till den 82:a minuten innan de rödvita lyckades hitta in med avgörande 2-1. Sedan följde 3-1 av bara farten och Rasmus Höjlund stod för samtliga danska baljor. Ett härligt genombrott på landslagsnivå. De behövs för offensivt saknas flera viktiga kuggar. Kazakstan tog ledningen hemma mot Slovenien, men tappade till sist till förlust (1-2). Truppen är ytterst medioker, men det är aldrig lätt att komma hela vägen hit och hämta tre poäng. Även om Danmark är rättmätiga favoriter bör detta garderas så långt som plånboken tillåter.

3. Slovakien – Bosnien 1
Bosnien sprang hem med en 3-0-seger hemma mot Island och det har svenska folket noterat. Nu tror de att bosnierna ska ta nästa skalp av bara farten. Insatsen mot Island var dock inte så bra som siffrorna ger sken av och förutom Rade Krunic briljans framför mål fanns det en del i övrigt att önska. Slovakien fick bara 0-0 hemma mot ett defensivt Luxemburg och det var såklart en missräkning. Samtidigt finns ett riktigt fint mittfält här där Kucka, Lobotka och Duda tar plats. De bör dominera centralt och det avgör denna match. Ettan spikas.

4. Nordirland – Finland X
Nordirland tog som väntat hem tre poäng mot världens sämsta landslag San Marino. 2-0 och 1,79 i xG är dock inget vidare och britterna har förtvivlat svårt att föra matchen. Truppen är fylld av terränglöpare, men så mycket kreativitet finns det inte. Finland stod emot i 82 minuter mot Danmark innan de tappade in 1-2. Noll poäng således, men insatsen var det inget fel på. Pohjanpalo och Pukki är två anfallare som vet vart målet är beläget och Berguvarna ska inte räknas bort i Belfast. Plocka med alla tecken och gå vidare.

5. Malta – Italien 2
Italien gjorde en direkt svag första halvlek mot England och låg under med 0-2 efter 45 minuter. I den andra akten satte Gli Azzurri däremot fart på grejerna och pressade in 1-2 via debutanten Retegui. Kvitteringen hängde därefter i luften, men det blev en förlust för Mancinis grabbar. Nu väntar ett betydligt enklare motstånd och givetvis ska Italien kliva in som klara favoriter. Malta torskade mot Nordmakedonien i torsdags, men 1-2 är inget katastrofresultat och ö-nationen stod upp bra då. Detta är som en VM-final för värdarna som inte kommer ge sig utan en fajt. Börja från tvåan och gardera efter storleken på plånboken.

6. Liechtenstein – Island 2
Liechtenstein stod emot hyfsat mot Portugal i 45 minuter och låg då bara under med 0-1. I den andra akten tryckte däremot Portugal på gaspedalen och stack då iväg till 4-0. Liechtenstein har 21 förluster på sina 22 senaste landskamper och bortsett från rutinerade Hasler finns det inte mycket klass i truppen. Island är inne i en tung period och torskade med 0-3 mot Bosnien. Det finns dock betydligt mycket mer meriterade spelare i bortatruppen där Gudmundsson, Gunnarsson och Finnbogason sticker ut. Tvåan är såklart ytterst trolig, men i jakten på utdelning kan det garderas på större system.

7. Luxemburg – Portugal 2
Portugal såg inget vidare ut under de första 45 minuterna mot Liechtenstein och ett vådaskott av Cancelo som styrdes in av Ronaldo var det enda målet vi fick se. I den andra halvleken rann portugiserna iväg till 4-0 och de gjorde inte mer än vad nöden krävde. Nu gäller det dock att gästerna kommer upp i högre tempo för motståndet är betydligt tuffare. Luxemburg spelade 0-0 borta mot Slovakien och pressade Portugal på hemmaplan i senaste VM-kvalet. Rodrigues, Sinani och Barreiro är tre spelare som besökarna får se upp med och här finns det viss skrällpotential. Räcker plånboken till ska alla tecken med.

8. Slovenien – San Marino 1
San Marino rankas av FIFA som världens sämsta landslag och det är lätt att förstå varför. Sedan 2001 har lilleputtnationen tagit en enda poäng i samtliga kval de deltagit i. Dessutom har San Marino endast vunnit en match i hela sin fotbollshistoria. Det var för 19 år sedan. 0-2 mot Nordirland var ett steg i rätt riktning, men nu blir det tuffare. Slovenien vände och vann borta mot Kazakstan och har ett ganska spännande landslag med Oblak i mål och Verbic längre fram i banan. Här kommer de köra över världens sämsta landslag hur enkelt som helst. Ettan är bara att spika av.

9. Granada – Real Oviedo 1
Granada marscherar mot La Liga och det kan de tacka sitt starka hemmaspel för. 13 segrar och tre kryss på 16 fajter på den egna gräsmattan är imponerande siffror. Nu saknas albanen Uzuni, som leder skytteligan, då han både är avstängd och är iväg på landslagsuppdrag, men offensiv spets finns det ändå i spelare som Callejón, Puertas och Diedhiou. Real Oviedo huserar betydligt längre ner i tabellen och har gjort minst antal mål av alla lag i serien. Gästerna blir nollade på både mål och poäng denna söndag. Ettan spikas.

10. Las Palmas – Sporting Gijòn 1
På samma poäng som Granada hittas Las Palmas och deras kamp om en direktplats till La Liga blir spännande att följa under våren. Gänget från Kanarieöarna har en sämre period i ryggen där 1-4 i derbyt mot Tenerife var ett resultat som sved. Med Moron, Viera, Loiodice och Pejino i fören känns det dock som att Las Palmas snart åker tillbaka upp på vinnarspåret. Sporting Gijón är ett av seriens allra sämsta bortalag med två segrar på 16 försök och den siffran utökas knappast i denna match. Spika ettan och gå vidare.

11. Ponferradina – Mirandés 1
Mirandés kommer till denna match med en del problem. Garcia och Martín sitter båda på botbänken och självförtroendet fick sig en törn när 2-0 förvandlades till 2-3 hemma mot Eibar. Säsongen är mer eller mindre slut för gästerna som har ganska långt till alla streck och bortaspelet har varit erbarmligt under hela året. Ponferradina slåss däremot i botten av tabellen och har fyra pinnar upp till säker mark efter deras fina 1-0-seger hemma mot Alavés. De var tredje gången de löste poäng på de fyra senaste hemmamatcherna och här ska ett fullt motiverat hemmalag ta tre blytunga poäng i bottenstriden. Spika på!

12. Villarreal B – Huesca 2
Villarreal B besegrade Cartagena med 5-2 i den senaste omgången, men det var verkligen siffror i överkant. Tre av målen föll på övertid och egentligen var det en helt jämn tillställning. Nu får de klara sig utan avstängda Leal och känslan är att de gulklädda bli övervärderade mot ett formstarkt motstånd. Huesca har sju raka omgångar utan förlust och Samuel Obeng visar fin form med tre mål på dessa matcher. Den ghananska anfallaren är svårstoppad och kan mycket väl vara tungan på vågen under söndagen. Börja med tvåan.

13. Real Zaragoza – Albacete 1
Albacete är med i kampen om playoff, men en seger på de fem senaste omgångarna är inte mycket att hänga i granen. Kameruanen Boyomo är nu iväg med landslaget samtidigt som Alonso är avstängd. Tunga tapp för de mekaniska ostarna som har fyra raka bortamatcher utan seger. Real Zaragoza får också klara sig utan några spelare då Bebé och Quinteros spelar landslagsfotboll medan Zapater är avstängd. Hemma på La Romareda är de dock alltid en kraft att räkna med och i Giuliano Simeone finns en riktig matchvinnare. Fördel Real!

Kassaskåpet! Slovenien
Det är karneval i San Marino varje gång de inte förlorar en fotbollsmatch. Det händer väldigt sällan och mot ett hyfsat Slovenien är San Marino helt chanslösa. Ettan är så given den kan bli.

Varningen! Ukraina
Ukraina har flera spelskickliga herrar och ett England som slet hårt i Neapel är ingen säker vinnare på Wembley. Får Zinchenko, Malinovsky och Mudryk till en fullträff kan det bära långt.

144 rader
1. England – Ukraina 1 X 2
2. Kazakstan – Danmark X 2
3. Slovakien – Bosnien 1
4. Nordirland – Finland 1 X 2
5. Malta – Italien X 2
6. Liechtenstein – Island 2
7. Luxemburg – Portugal X 2
8. Slovenien – San Marino 1
9. Granada – Real Oviedo 1
10. Las Palmas – Sp.Gijòn 1
11. Ponferradina – Mirandés 1
12. Villarreal B – Huesca X 2
13. Zaragoza – Albacete 1
1296 rader
1. England – Ukraina 1 X 2
2. Kazakstan – Danmark 1 X 2
3. Slovakien – Bosnien 1
4. Nordirland – Finland 1 X 2
5. Malta – Italien X 2
6. Liechtenstein – Island X 2
7. Luxemburg – Portugal 1 X 2
8. Slovenien – San Marino 1
9. Granada – Real Oviedo 1
10. Las Palmas – Sp.Gijòn 1
11. Ponferradina – Mirandés 1
12. Villarreal B – Huesca X 2
13. Zaragoza – Albacete 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100