Powerplay tips onsdag 23 november 2022

En helsvensk kupong kommer till oss under onsdagskvällen där fokus framförallt riktas mot Hockeyallsvenskan. AIK – Mora och Norrlandsderbyt mellan MODO och Östersund är två höjdare som inte får missas. Två toppmatcher från Hockeyettan Södra knyter sedan ihop PP-säcken. Nu kör vi!

Spelstopp 18:59

1. AIK – Mora 2
Mora går som tåget. Johan Hedberg har äntligen fått den träff som masarna förtjänar. Fem raka vinster och fyra insläppta mål över dessa bataljer är ruskigt starka papper. MIK ligger som etta när det kommer till corsin och det finns väldigt mycket som pekar på att de rödklädda kommer finnas med och tampas om de ädlaste platserna i tabellen när våren närmar sig. AIK är direkt ojämna. En trepoängare finns skördad över Gnagets sex senaste matcher och även om det är hemmais som väntar är det ändå fördel Mora. Pennan från höger.

2. Västervik – BIK Karlskoga X
19 omgångar in i tävlingen och Västervik hittas som nästjumbo. En något oväntad utveckling. VIK har över flera säsonger visat att laget är byggt för större utmaningar men i år har smålänningarna inte lyckats ersätta tunga spelartapp med nya stjärnor. Värdarna släpper till överlägset flest skott mot egen kasse och detta är något som måste justeras. BIK:s form är också något tveksam. Helmerssons mannar har fem raka matcher utan fullpoängare i bagaget och i Plivit Arena har de blåklädda fått på läppen tre av de fyra senaste gångerna. Tidig helgardering därmed.

3. MODO – Östersund 1
Kattens lek med råttan i Övik. Östersund må ha fått med sig tio segrar på 18 försök men underliggande siffror visar att vi snart kommer få se jämtarna ramla stadigt nedåt. MODO har som bekant gjort en kanonhöst. Karlins mannar befinner sig som herren på täppan av tabellen. Powerplay-spelet är stundtals riktigt bra och när modoiterna nyligen var på roadtrip så vann de rödklädda mot Karlskoga, Djurgården och Västerås. Det finns inte en susning att ÖIK ska kunna rubba hemmalaget i Hägglunds Arena även om en lirare som Riley Woods inte är spelbar för MODO. Megabank!

4. Västerås – Tingsryd X
Tingsryd huserar i botten av tabellen. TAIF har haft en tunn trupp från start och inte har det blivit bättre i och med drösvis av skador och sjukdomar under hösten. Därtill har Nils Thomasson valt att bryta sitt kontrakt. På plussidan lånas Christian Nyman in från Boden och även Christian Hägg ska lira med gästerna de kommande matcherna. Västerås i ABB Arena är faktiskt en ganska bra motståndare för att försöka vända negativa trender. Värdarna blev frånåkta rejält mot MODO i förra omgången (1-6) och det var många frustrerade hockeyspelare i den gulsvarta dressen. Att svenska folket målar upp ettan till över 70 procent är inte rätt. Stora bältet på, helgardera.

5. Almtuna – Södertälje 2
Södertälje lirar jättefin hockey och har vunnit sex av sina sju senaste matcher. Enda plumpen i protokollet därimellan, Almtuna hemma! Nu får Kringlorna fin möjlighet att ställa det mesta till rätta då Uppsala ska besökas i jakten på nya poäng och revansch. Pasic och Videll har varit utmärkande i SSK-tröjan och även om värdarna kommit upp en del på slutet och följde upp skalpen i Scaniarinken med att hemmaslå Djurgården är det ändå inget snack om saken – Södertälje är en nivå upp och ska över 60 minuter ha väldigt goda möjligheter att skjuta hem en viktoria. Tvåan är given att öppna med.

6. Björklöven – Vita Hästen 2
Det luktar svacka om Löven. Umeås stolthet har inför mötet med Vita Hästen förlorat tre av sina fyra matcher sedan fjärde november. Borta mot SSK blev de grönklädda dessutom nollade (0-2) för tredje gången den här säsongen. Innan dess har bland annat AIK lyckats fälla Viktor Stråhles med nollan intakt. Nu är det Vita Hästen som står på agendan och även om vi inte tror på någon hållen nolla för östgötarna är det ändå ett bortalag i medgång som reser norrut. Mackan Eriksson och hans lagkompisar har spelat in tio av tolv möjliga poäng den senaste tiden. Den lågt streckade tvåan smakar mumma i björkarnas stad. Alla tecken välkomnas.

7. Halmstad – Karlskrona 2
Halmstad var som bekant en trevlig överraskning i fjol och hallänningarna gör det även riktigt bra i år i och med vinster vid åtta av hittills tolv omgångar. Karlskrona tar sig till Västkusten och här hittar vi också den södra seriens bästa lag. Skalbaggarna från Blekinge har inte bara vunnit sina matcher på sistone utan är dessutom vrålstarka defensivt med endast tre insläppta mål på sina fyra matcher från 29:e oktober och framåt. När lagen möttes tidigare i höstas så vann KHK med klara 5-2. Trolig tvåa.

8. Nybro – Kalmar 1
Kalmar har varit en positiv överraskning i årets Etta. Gästerna är väldigt bra hemma och det sprudlar framåt hos KHC där herrar som Skager, Ottosson och Crus Rydberg bland annat visat upp ett finfint spel. Nybro borta är dock en otroligt svår resa. Vikingarna har visserligen en formkurva som är dalande men spelmässigt lirade laget jämnt med Troja/Ljungby borta i förra omgången och vanligtvis är Liljas Arena ett fort som varit ruskigt svårt att inta. Ettans spelvärde ser ut att bli lysande och då finns inte mycket att tveka över. Spika.

Kassaskåpet! MODO
MODO är Hockeyallsvenskans bästa lag och ska utan större problem köra över Östersund inför hemmapubliken i Övik. Enkel spiketta.

Varningen! Vita Hästen
Löven har torskat tre av sina fyra senaste matcher och överskattas rejält hemma mot ett Vita Hästen på klar uppgång. Mycket trevlig högersida.

36 rader
1. AIK – Mora X 2
2. Västervik – Karlskoga 1 X 2
3. MODO – Östersund 1
4. Västerås – Tingsryd 1 X 2
5. Almtuna – Södertälje 2
6. Björklöven – Vita Hästen X 2
7. Halmstad – Karlskrona 2
8. Nybro – Kalmar 1
216 rader
1. AIK – Mora X 2
2. Västervik – Karlskoga 1 X 2
3. MODO – Östersund 1
4. Västerås – Tingsryd 1 X 2
5. Almtuna – Södertälje X 2
6. Björklöven – Vita Hästen 1 X 2
7. Halmstad – Karlskrona X 2
8. Nybro – Kalmar 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100