Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips torsdag 16 september 2021

Efter Champions League kommer Europa League, det är sedan gammalt. Sju bidrag från den sevärda turneringen tar plats på torsdagens Topptips. Målgång sker sedan i Småland där vi vädjar problem för succélaget IFK Värnamo. Häng med på resan mot åtta gröna bockar!

Spelstopp 18:44

1. Galatasaray – Lazio X
Lazio hade ingenting alls att hämta i helgens ligamatch mot Milan och frågan är vilken elva Inzaghis mannar väljer att ställa på benen här. Spelar Immobile är Örnarna alltid farliga framåt, men utan honom ser det desto tunnare ut. Någon gång skulle även strikern behöva vila. Galatasaray hade ett hemskt kval där de hade svårt mot lag som St. Johnstone och Randers. Dessutom blev det dyngstryk hemma mot PSV. I Istanbul är annars Cimbom normalt sett starka och med spelare som Van Aanholt, Yedlin, Dervisoglu och Kilinc finns det kapacitet i hemmatruppen. Tvåan må vara troligast, men den streckas ohyggligt hårt. Då är 1X av högsta prioritet i Turkiet.

2. Dinamo Zagreb – West Ham 2
Dinamo Zagreb är kända för att vara ett fantastiskt hemmalag och vem minns inte den galna storsegern mot Tottenham under förra årets Europa League. Kroaterna känns dock något svagare denna upplaga och tappade poäng hemma mot både Sheriff Tiraspol och Legia Warszawa i Champions League-kvalet. Dessutom hade de svårt mot lilla Valur. West Ham går starkt under David Moyes och även fast de kommer från två kryss i ligaspelet är det ett kompetent lag som kommer starta i Zagreb. Bland annat lär Michail Antonio ta plats från start då han är avstängd i helgens ligamatch och det är en spelare som är extremt svårstoppad. Bra värde på tvåan som spikas.

3. Lokomotiv Moskva – Marseille 2
Lokomotiv Moskva är obesegrade i den ryska ligan efter sju spelade omgångar och hänger på Zenit i toppen. Flera ryska landslagsmän finns i truppen där Fedor Smolov och Rifat Zhemaletdinov sticker ut. I senaste ligamatchen var det dock Guineas Francois Kamano, tidigare i Bordeaux, som stod för båda målen. Tre skickliga offensiva lirare. Bakåt ser det dock tunt ut och det är något Marseille ska kunna utnyttja. Fransmännen har hittat rätt under Sampaolis ledning och kommer från en urstark 2-0-seger borta mot Monaco. Bamba Dieng stod för båda målen då och bildade en vass offensiv kvartett med Harit, Guendouzi och Ünder. Nu finns dessutom Payet tillgänglig och då höjs kvalitén betänkligt. Marseille är snäppet vassare och tar hem detta. Tvåa!

4. Leicester – Napoli 1
Napoli reser till Leicestershire med en hel del skadebekymmer. Viktiga lirare som Demme och Insigne lär inte kunna delta och det är två tunga avbräck. Samtidigt kommer italienarna med gott självförtroende efter att ha vänt mot Juventus och vunnit med 2-1. Koulibaly tryckte in segermålet då och bildar ett svårforcerat mittlås med Manolas. Leicester har också ett bra försvar nu när Evans och Vestergaard är tillbaka från sina skador. Dessutom kan Rodgers välja och vraka på övriga positioner där Daka, Iheanacho och Vardy alla kan ta plats längst fram. Leicester ser något mer kompletta ut och på hemmagräs ska de trots allt gälla som knappa favoriter. Strecka från vänster.

5. PSV Eindhoven – Real Sociedad X
Real Sociedad har en del skador i sin trupp, men har ändå lyckats plocka tre raka segrar i La Liga utan att släppa in ett enda mål. Det är väldigt starkt jobbat. Offensiven har inte riktigt kommit igång än, men där finns det ruskiga sparkapital i Alexander Isak och David Silva. Dessutom knackar Alexander Sörloth på dörren till startelvan. PSV såg bra ut i Champions League-kvalet men föll till sist mot Benfica. I ligan har det sett väldigt bra ut och framförallt har Eran Zahavi varit ett monster längst fram. Nu får israelen stångas mot Sociedads betongförsvar och utgången av den duellen är inte helt solklar på förhand. Rulla ut heltäckningsmattan där värdet sitter klockrent till höger.

6. Rangers – Lyon 2
Rangers drömmar om Champions League dog som bekant mot Malmö FF som stod för makalösa insatser både hemma i Skåne och i Glasgow. Skottarna hade sedan ganska stora bekymmer i kvalet mot Europa League där lilla Alashkert stod för motståndet. Hagi och Jack saknas och dessutom har den svenske resen Filip Helander opererats. Inga bra nyheter för hemmalaget. Lyon får bland annat klara sig utan Dembélé och Kadewere och är beroende av att Aouar, Paquetá och Ekambi har en bra dag. Visst är fransmännen något bättre och tvåan ritas ned i utgång. Det bör dock garderas tidigt.

7. Bröndby – Sparta Prag 2
De danska mästarna Bröndby har haft en hemsk start på säsongen. Det var utspelade i kvalet mot Champions League (även om resultatet var ganska jämnt) och i ligan har det bara blivit en seger på åtta försök. Truppen ser svagare ut än i fjol och framförallt saknas Jesper Lindström som har gått till Eintracht Frankfurt. Sparta Prag ser ut att få klara sig utan Krejci, och det är ett hårt slag, men Hlozek, Haraslin och inte minst svensken David Moberg Karlsson bör kunna hitta luckor i det danska försvaret. Stannar tvåan under 40 procent lockar den klart mest.

8. Värnamo – Jönköpings Södra 2
Värnamo spelade ett Smålandsderby i söndags och föll då mot Öster med 0-2. Christian Moses fick syna det gula kortet och är avstängd i denna match. Ett jobbigt avbräck för Jonas Therns gäng som dessutom sett något instabilare ut sedan Bernardo Vilar gick till IFK Göteborg. Kamraterna kan gå upp i serieledning vid seger här, men det blir en väldigt tuff uppgift. Jönköpings Södra har tre raka segrar i bagaget och har börjat resan uppåt i tabellen. Book, Omondi och Barny håller hög klass för den här nivån och blir svåra för Värnamos backlinje att hantera. Ur värdesynpunkt är X2 klart bäst och det är också där vi börjar.

Kassaskåpet! West Ham
David Moyes har en fin trupp och även om en del kraft bör sparas till söndagens ligamatch mot Manchester United kan Londonklubben ställa en vass elva på benen. Dinamo Zagreb är inte lika bra som i fjol och får svårt att hänga med.

Varningen! Galatasaray
Galatasaray må ha sett trubbiga ut i kvalspelet till den här turneringen, men hemma framför sina fanatiska fans är de alltid luriga att möta. Lazio blir för stora favoriter och värdet på ettan går inte att bortse från.

36 rader
1. Galatasaray – Lazio 1 X 2
2. Din.Zagreb – West Ham 2
3. Lok.Moskva – Marseille 2
4. Leicester – Napoli 1
5. PSV – Sociedad 1 X 2
6. Rangers – Lyon X 2
7. Bröndby – Sparta Prag 2
8. Värnamo – Jönköping X 2
216 rader
1. Galatasaray – Lazio 1 X 2
2. Din.Zagreb – West Ham 2
3. Lok.Moskva – Marseille 2
4. Leicester – Napoli 1 X
5. PSV – Sociedad 1 X 2
6. Rangers – Lyon 1 X 2
7. Bröndby – Sparta Prag X 2
8. Värnamo – Jönköping X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100