Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips tisdag 24 augusti 2021

Tisdagens Topptips är högintressant och består av Champions League-kval, där Malmö FF ska försvara en tvåmålsledning i Razgrad, och den engelska Ligacupen. Kupongen är spetsad med 250 000 kronor extra och har en hel del fräcka drag att utnyttja. Nu kör vi mot åtta rätt!

Spelstopp 20:44

1. Ludogorets – Malmö FF 1
Efter bragdmatchen borta mot Rangers i föregående kvalrunda till Champions League genomförde Malmö ännu en gedigen fight hemma mot Ludogorets. Ungrarna fick knappt låna bollen till en början och skåningarnas 2-0-seger var i underkant. Tuffare batalj stundar härnäst när Di Blåe reser till Razgrad. Ludogorets slog Lokomotiv Sofia med hela 5-0 i helgen och kommer garanterat trampa gasen i botten från början. MFF är med det sagt skickliga defensivt och har dessutom formstarka lirare i Colak och Birmancevic som kan kan slå till när Ludogorets sätter allt på ett kort. Värdet tycks hamna till vänster vilket gör att vi börjar där.

2. PSV Eindhoven – Benfica 1
Benfica fick en drömstart hemma på den Iberiska halvön då Örnarna flög upp i en tidig 2-0-ledningen. Portugiserna lade sig sedan på försvar väl tidigt och tillät PSV komma tillbaka in och sedermera ta över matchen. Cody Gakpos reducering fram till 1-2 var oerhört viktig för holländarna som hemma på Philips Stadion ska ses med bra chans att vända på skutan, eller åtminstone ta det till overtime, i synnerhet då gästerna har frågetecken för Vertonghen och Seferovic. På hemmabana har PSV tidigare krossat Ajax och Galatasaray. Firma Götze/Zahavi löser den rödvita biffen i tulpanernas rike. Etta!

3. Ferencváros – Young Boys 2
Utvisningen på Silvan Hefti (avstängd i returen) redan i den 25:e minuten kunde ha blivit kostsam för Young Boys. Ferencváros lyckades dock inte dra fördel av att spela med en man mer i drygt en timme. Istället var det de unga adepterna från Bern som drog det längsta strået och vann med 3-2. YB har nu ett gyllene läge att avancera till gruppspelet. Gästerna tvingas dock sannolikt klara sig utan målkungen Nsame, men det finns ändå fina offensiva alternativ i spelare som Elia, Sierro och Siebatcheu. Ferencváros besitter inte samma offensiva kunnande, lägg därtill att mittfältsmotorn Kharatin sitter på botbänken. Trolig tvåa, vid gardering lockar ettan mest.

4. Watford – Crystal Palace 1
EFL Cup, eller Ligacupen, från de brittiska öarna tar över showen hädanefter. Först på tur är Londonderbyt mellan PL-klubbarna Watford och Crystal Palace. Patrick Vieira och hans Palace har fått en blytung start i ligan – 0-3 mot Chelsea på Stamford Bridge är inte mycket att säga om, men insatsen i 0-0-matchen mot Brentford var medioker. Watford har sett betydligt bättre ut. På hemmaplan besegrade Ken Sema och company Aston Villa i premiären och får gälla som favorit mot ett svagt Palace. Strecka från vänster.

5. Nottingham – Wolverhampton 1
Precis som Palace jagar även Wolverhampton säsongens första balja i Premier League. Bruno Lages manskap följde upp 0-1 borta mot Leicester med att även gå på pumpen hemma mot Tottenham, 0-1 slutade även den kampen och dessutom dras Lage med skador på flera spelare. Att Wolves städar av Nottingham på City Ground är inte på något sätt givet, framförallt inte då gästerna sannolikt lär lufta bänken. Anrika Forest har startat svagt i The Championship – fyra raka uddamålsnederlag har det blivit för de rödvita som inte haft något flyt. Här ska de ändå ses med skaplig chans, betydligt bättre än vad streckningen indikerar. Utgå därför från vänster och gardera så långt pengarna räcker.

6. Birmingham – Fulham 2
På St. Andrew’s Stadium väntar ett möte mellan två The Championship-lag vars självförtroende torde vara på topp. Birmingham körde över Luton med hela 5-0 på bortabana senast och står på solida sju pinnar efter fyra omgångar. Fulham har i sin tur endast tappat en poäng, tio pinnar och 10-3 i målskillnad räcker till serieledning för The Cottagers. Londonklubben spås vara med och hugga om en direktplats tillbaka till Premier League och även om tränare Silva väljer att rotera ska bortasegern ses som trolig. Tvåan är given att inleda med och är en tänkbar spik på mindre system.

7. Blackpool – Sunderland X
Klassikermöte från Bloomfield Road härnäst och det är två klubbar som känner varandra väl som ska mäta svärd. I fjol huserade nämligen lagen i toppen av League One och medan Sunderland fick sin dröm om avancemang krossad av Lincoln gick Blackpool hela vägen. The Seasiders har dock inte rosat marknaden under starten av årets ligasäsong och sett till spelarmaterial skiljer det inte mycket mellan dessa aktörer. Det som talar för värdarna är att de gått segrande ur fyra raka möten med Sunderland, men här är det knappast läge att snåla med tecken. Helgardera!

8. Cardiff – Brighton 2
Brighton har fått en flygande start i Premier League med två segrar och finfina fyra mål gjorda framåt mål. Offensiven har varit ett dilemma för gästerna sista åren, kanske att det lossnar på riktigt för sydkustslaget. Graham Potters fiskmåsar är sin vana trogen välstrukturerade bakåt. Det blir något att bita i för Cardiff. Hemmalaget är obesegrade fyra omgångar in i The Championship, men här skruvas kvalitén på motståndet upp flera snäpp och det kommer att krävas något alldeles extra av walesarna för att ta sig vidare i Ligacupen. Såvida inte Potter mönstrar en c-elva är tvåan en trevlig spik att avsluta med.

Kassaskåpet! PSV
Fördel Benfica inför returen i Eindhoven, men portugiserna mattades ut mot slutet i den första matchen och störs dessutom av skador på Vertonghen och Seferovic. Bra läge för PSV att minst ta matchen till förlängning. Spikad etta.

Varningen! Nottingham
Nottingham har inte fått något med sig i upptakten av The Championship. Forest har dock en högre nivå i sig än vad tabellen utvisar och mot ett roterande Wolverhampton har de rödvita en fin chans. Intressant drag på City Ground!

36 rader
1. Ludogorets – Malmö FF 1 X 2
2. PSV Eindhoven – Benfica 1
3. Ferencváros – Young Boys 2
4. Watford – Crystal Palace 1 X
5. Nottingham – Wolves 1 X
6. Birmingham – Fulham 2
7. Blackpool – Sunderland 1 X 2
8. Cardiff – Brighton 2
216 rader
1. Ludogorets – Malmö FF 1 X 2
2. PSV Eindhoven – Benfica 1
3. Ferencváros – Young Boys 1 2
4. Watford – Crystal Palace 1 X
5. Nottingham – Wolves 1 X 2
6. Birmingham – Fulham X 2
7. Blackpool – Sunderland 1 X 2
8. Cardiff – Brighton 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100