Topptipset tips torsdag 3 juni 2021

Tre träningslandskamper, en VM-kvalmatch från Sydamerika, två semifinaler i U21-EM och två Division 1-fighter från den blågula myllan är det som ska analyseras i torsdagens Topptips. En fin blandning där vi tror vi har svaren som leder till åtta rätt. Här har ni vägen dit.

Spelstopp 17:59

1. Belgien – Grekland 2
I sina bästa stunder är Belgien omöjliga att stoppa. Det visade de i senaste kvalmatchen mot Belarus som vanns med hela 8-0. Lirare som Vanaken, Trossard, Praet och Doku övertygade då. Spelare som egentligen är precis utanför den ordinarie elvan. Det visar vilken bredd som finns i Martínez trupp. Kevin de Bruyne kommer inte till spel här efter sina frakturer i ansiktet och det är såklart ett avbräck. Grekland har ett spännande landslag på gång där Bakasetas, Masouras och Mantalos sticker ut. I våras spelade de blåvita oavgjort mot Spanien i VM-kvalet och då ska inte en träningsmatch mot Belgien vara någon omöjlig uppgift. Plocka med alla tecken där tvåan rensar magnifikt.

2. Ukraina – Nordirland 1
Nordirland föll på övertid mot Slovakien i playoff-finalen mot EM. Därmed blir det inget mästerskap för britterna. Efter det lirade Nordirland fem raka landskamper utan att segra där de såg riktigt svaga ut. Insatsen mot Malta för några dagar sedan var därför ett steg på rätt väg. 3-0 slutade den tillställningen och då missade ändå Magennis en straff. Ukraina har betydligt högre kapacitet i grunden och ska också lira EM i sommar. Lirare som Yarmolenko, Miranchuk och Yaremchuk är väldigt luriga och ska kunna få hål på besökarna. Börja med ettan.

3. Turkiet – Moldavien 1
Det är synd att säga att Turkiet har imponerat i sina två träningsmatcher under den senaste veckan. Knappa 2-1 mot Azerbajdzjan följdes upp av 0-0 mot Guinea. Det krävs bättring från Senol Günes mannar om de ska ha något i EM att göra. Turkiet har dock luftat sin trupp rejält och har ett rejält sparkapital i spelare som Yilmaz, Yazici och Calhanoglu. Moldavien har varit en av Europas absolut sämsta fotbollsnationer under en ganska lång period och går givetvis in som klara underdogs. Dock har Turkiet ibland svårt att hitta motivationen när matcherna inte gäller så mycket så när ettan sticker iväg är det inte fel att pilla med ett kryss.

4. Bolivia – Venezuela 1
Bolivia rankas som Sydamerikas klart sämsta landslag och de har heller inte fått någon flygande start på kvalet. En pinne har det blivit på fyra omgångar. Hemma i La Paz är de dock alltid svåra att tas med. I senaste kvalet tog de samtliga 14 poäng på hemmaplan där bland annat Chile och Argentina besegrades. Anledningen till det är såklart den höga höjden som besökande spelare har väldigt svårt att hantera. Venezuela har ett betydligt bättre landslag på pappret, men kommer få svårt att hantera den tunna luften. Strecka från vänster.

5. Spanien U21 – Portugal U21 1
Det ska spelas ett iberiskt derby i semifinalen av U21-EM när Spanien och Portugal drabbar samman. Spanien frälstes av Espanyols Puado i kvarten mot Kroatien. Han hoppade in med halvtimmen kvar och satte dit båda de spanska målen i matchen som vanns med 2-1 efter förlängning. Han bör få chansen från start nu. En som inte kommer starta är däremot Hugo Guillamón. Ett stort avbräck. Portugal har en vass trupp och ska absolut inte känna sig slagna på förhand. Leao, Mota och de andra kan mycket väl hitta rätt på Spaniens försvar. Ettan är första tecken att rita ned, men visst bör det garderas tidigt.

6. Nederländerna U21 – Tyskland U21 1
Tysklands kvartsfinal mot Danmark gick hela vägen till straffar där det avgjordes i den sjunde omgången. Det var med andra ord en rejäl holmgång tyskarna spelade för bara några dagar sedan. Det bör ha satt sig i både huvud och ben. Dorsch är tillbaka från sin avstängning och det kommer behövas för Tyskland var inte alls bra mot danskarna. Nederländerna imponerade däremot stort när de slog ut Frankrike efter två mål av Boadu. Med Stengs och Kluivert bredvid honom och duon Botman/Schuurs längst bak är det ett mycket kompetent lag Nederländerna kommer med. Här ska de hållas högst. Spännande spiketta!

7. IF Sylvia – Brommapojkarna 2
Brommapojkarna går fram som en slåttermaskin i Ettan Norra och är ännu obesegrade. 14 gjorda mål på de tre senaste omgångarna visar vilken klass det finns i truppen. 19-årige Omar Faraj har en strålande framtid och har redan nätat sju gånger. Det har även nyförvärvet Cosic gjort. Dessutom är det stängt bakåt vilket fyra insläppta vittnar om. Unga Sylvia vill vara med och slåss om en tätplacering, men har torskat två raka hemmamatcher. Det är oroväckande och det blir knappast enklare nu. Tvåan spikas.

8. Skövde – Assyriska IK 1
Tobias Linderoth har inte fått sitt Skövde AIK att sitta ihop de senaste veckorna. Tre raka förluster finns på kontot där 0-5 borta mot Oskarshamn såklart var pinsamma siffror. En prestation som Linderoth verkligen inte var nöjd med. Läge för Granath och de andra att slå tillbaka nu då bottenlaget Assyriska IK kommer på besök till Skaraborg. Gästerna ligger näst sist och har inte vunnit en match sedan premiärsegern över Ljungskile. Samtidigt har de bara torskat en av fyra bortafajter och SAIK blir lite väl stora favoriter på Södermalms IP. Räcker plånboken ska helst alla tecken plockas med.

Kassaskåpet! Brommapojkarna
BP har visat under våren att de är på en egen nivå i Ettan. Cosic har varit ett fantastisk nyförvärv som vräker in mål. Han sänker Sylvia. Klar tvåa!

Varningen! Grekland
Belgien får klara sig utan Kevin De Bruyne och utan honom försvinner mycket av den kreativitet som finns i laget. Grekland är bra på att försvara sig och kan mycket väl gneta till sig något i Bryssel.

36 rader
1. Belgien – Grekland 1 X 2
2. Ukraina – Nordirland 1
3. Turkiet – Moldavien 1 X
4. Bolivia – Venezuela 1
5. Spanien U21 – Port. U21 1 X
6. Nederl. U21 – Tysk. U21 1
7. IF Sylvia – BP 2
8. Skövde – Assyriska IK 1 X 2
216 rader
1. Belgien – Grekland 1 X 2
2. Ukraina – Nordirland 1 X
3. Turkiet – Moldavien 1 X
4. Bolivia – Venezuela 1 X
5. Spanien U21 – Port. U21 1 X 2
6. Nederl. U21 – Tysk. U21 1
7. IF Sylvia – BP 2
8. Skövde – Assyriska IK 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100