Topptipset tips torsdag 1 juli 2021

När EM har spelpaus denna torsdag har Svenska Spel grävt runt rejält för att dra ihop dagens kupongen till Topptipset. Damallsvenskan, norsk Eliteserie, isländsk toppliga likväl som Division 2 och Série A-boll från Brasilien står på schemat. Vi hittar flera intressanta drag. Häng med på analysen här!

Spelstopp 17:59

1. Piteå – AIK 1
Mästarna från 2018 har ingen superkul tid bakom sig sedan dess. Den här säsongen har Piteå klivit ut med stora bekymmer då framförallt bortaspelet inte kuggar i som sig bör. Hemma finns ändå Stellan Carlssons damer i vinstprotokollet. Både Djurgården och Växjö har fått kasta in hela handduken i norr. AIK håller väl ungefär liknande kvalité som dessa nyss nämnda gäng, men saknar riktigt tunga namn här. Bland annat den japanska landslagsspelaren Hayashi och skyttedrottningen Rönnfors. Möjligen är solnaiterna dessutom något sämre försvarsmässigt då besökarna snittar hela tre mål per match bakåt. Ettan är trolig och serveras dessutom med en stor portion värde. Banka av!

2. Mjöndalen – Odds BK 1
Odd har fått med sig en hel del fina resultat på sistone. 3-0 mot Tromsö klingar högt likväl som 3-1 borta mot Brann. I mångt och mycket består dock besökarnas produktiva anfall av en herre som glöder. Mushaga Bakenga är för tillfället ostoppbar och en diamant som OBK måste hålla hårt i. Mjöndalen är däremot ett ruggigt försvarsstarkt herrskap som inte viker ner sig i första taget. Kan dessutom MIF få fart på sin vanligtvis rätt skapliga offensiv finns ändå en del som tyder på att hemmalaget ska kunna jobba ner Odds BK. Med fint värde i västerled dessutom är det inget större snack om vart pennan först ska starta.

3. Vålerengen – Sarpsborg 2
Vålerengens seriestart är klart godkänd. Klubben från huvudstaden vann planenligt mot Stabaek i förra omgången även om det krävdes närmare 90 minuter innan Enga fick hål på Janne Jönssons gäng. Att duon Kjartansson och Dönnum saknas märks helt klart. Sarpsborg är inte så tokiga. Att 08:orna så sent som under förra resan kunde montera ner självaste Rosenborg på Lerkendal bekräftar också detta. Alla tecken gör sig därför allra bäst och med hopp om en tvåa i Oslo bygger vi på utdelningen i fin fart.

4. Valur – FH Hafnarfjördur 1
Valur har varit Islands främsta klubblag under de senaste åren. Trots en liten missräkning i föregående match mot Fylkir (1-1) så leder Reykjaviks-klubben ligan och Heimir Gudjónssons herrskap har faktiskt bara förlorat en match sett över de 39(!) senaste tävlingsmatcherna. Hafnarfjördur är inte riktigt lika bra som laget var för ett par år sedan då Atli Björnsson var yngre och rappare samt Kristján Flóki Finnbogason (nu i KR Reykjavik) gjorde en fin säsong och var en stor bidragande orsak till lagets guld 2016. Ettan känns på det hela taget som en trygg position att ta upp till åtminstone 55 procent.

5. Balkan – Hässleholms IF 2
Två gäng i botten av Division 2 Södra Götaland gör upp om viktiga pinnar i Malmö. Balkan fick en rejäl fullträff i superderbyt mot just Rosengård i förra omgången. Lite retroaktiv utdelning kan tyckas då FBK pangade in tre mål på lika många minuter och därmed fick Sebastian Rask, Lucas Alm och de andra i hemmalaget äntligen segerjubla. Hässleholm har i grunden en kanske något högre högstanivå men besökarna har haft otroliga problem att förvalta sina uppgifter i tvåan. Ännu är HIF utan seger vilket såklart är bekymmersamt för Burim Rexhepi och hans mannar. Poängen borta mot Berga ska ändå anses som ett stort steg i rätt riktning. Mycket svårsiat. Bara trycka på med alla tecken från start och kliva vidare helt enkelt.

6. Bragantino – Ceará 1
Det har varit en rejäl framgångssaga för det brasilianska Red Bull-laget Bragantino. Värdklubben som så sent som 2019 spelade Série B-boll toppar nu Série A efter 17 inspelade poäng av 21 möjliga. I fronten lirar Ytalo och Artur med väldigt hög kvalité vilket inte minst visat sig i både mål och assistligan inledningsvis. Ceará är dock ingen slagpåse. Besökarna från Fortaleza har grejat poäng tre matcher i rad mot tuffa lag som Sao Paulo, Atlético MG och Internacional. Ettan först men här ska det givetvis kryddas på med garderingar med start från mitten.

7. Atlético MG – Atlético GO 1
I fjol kunde Clube Atlético Mineiro stolt visa upp hemmaraden 14-4-1 vilket var bäst i klassen. Tupparna, som värdarna kallas, har även i år varit vassa på Mineirao att laget blir att räkna med men truppen har varit en aning söndertrasad av diverse olika anledningar. Bland annat har coronaviruset spökat ordentligt och en trio duktiga herrar med Eduardo Vargas i spetsen spelar just nu Copa América och är inte tillgängliga. Det positiva i och runt hemmalaget är att fler lirare som tidigare suttit i karantän med anledning av coronaviruset tränat för fullt i veckan och ska enligt rykten vara i spelbart skick. Marrony och Fernández tillsammans med Hulk är en trio som gör skillnad. Atlético GO ska dock inte räknas bort helt och hållet och underskattas en liten aning av svenska folket. Att jobba in gaffeln (etta-tvåa) på lite större kuponger är därför en rätt kul lösning.

8. Cuiabá – Flamengo 1
De flerfaldiga mästarna från Rio de Janeiro är i lite gungning. Under perioden då Copa América varit i farten finns ett par stora hål i Flamengos trupp då Isla (Chile), Ribeiro (Brasilien), Barbosa (Brasilien) och De Arrascaeta (Uruguay) är borta med sina respektive landslag och spelar. Två förluster på tre försök de senaste veckorna har det hunnit bli och det är en trend som faktiskt kan ökas på. Cuiabá må vara nykomlingar men hemmalaget har varit kompakta och väldigt svårslagna. Det här kan bli betydligt jämnare än vad oddsen indikerar. Helgarderingen på Estádio Eurico Gaspar Dutra åker fram tidigt där ettan mellan 10-15 procent lockar.

Kassaskåpet! Piteå
Piteå må vara bedrövliga på resande fot men hemmavid finns ändå en viss trygghet och därmed ett par segrar i bagaget. AIK har varit väldigt ihåliga, saknar flera bärande spelare, och ska anses numret mindre. Bra etta i norr.

Varningen! Sarpsborg
Sarpsborg har löst poäng i fem av åtta inledande matcher och gör sällan bort sig rent spelmässigt. Vålerengen är inne i en liten dipp och trots segern senast (2-0 Stabaek) såg anfallsspelet trögt ut. Högersidan i Oslo ska infinna sig omedelbart!

54 rader
1. Piteå – AIK 1
2. Mjöndalen – Odds BK 1
3. Vålerengen – Sarpsborg 1 X 2
4. Valur – FH Hafnarfjördur 1
5. Balkan – Hässleholms IF 1 X 2
6. Bragantino – Ceará 1 X
7. Atlético MG – Atlético GO 1
8. Cuiabá – Flamengo 1 X 2
216 rader
1. Piteå – AIK 1
2. Mjöndalen – Odds BK 1 X
3. Vålerengen – Sarpsborg 1 X 2
4. Valur – FH Hafnarfjördur 1
5. Balkan – Hässleholms IF 1 X 2
6. Bragantino – Ceará 1 X
7. Atlético MG – Atlético GO 1 2
8. Cuiabá – Flamengo 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100