Topptipset tips tisdag 8 juni 2021

Superettan, EM-grenrep och det Sydamerikanska VM-kvalet står på tapeten denna Topptips-Tisdag. Med ett par fina skrällchanser och 250 000 extra kronor i potten lockar spelvärdet. Här har ni dagens analys mot åtta gröna bockar!

Spelstopp 17:59

1. GAIS – Landskrona 1
GAIS tog en övertygande seger borta mot topplaget Norrby. Skönt för Makrillarna som dessförinnan hade tre raka torsk i bagaget. De grönsvarta ser spännande ut denna säsong och även fast Moenza är avstängd kan de ställa en vass elva på benen. Maric och Lumbana är bara två exempel på spelare som har ett stort kunnande i sig. Landskrona har å sin sida två avstängningar att brottas med. Både Filip Olsson och Robin Hofsö får se matchen från sidan och BoIS har ännu inte vunnit på bortaplan under våren. GAIS är snäppet starkare och tar hem detta. Etta!

2. Polen – Island 1
Island har tagit ut en trupp som saknar flera av ö-nationens största stjärnor. Bland annat sitter Gylfi Sigurdsson hemma och har sommarlov. Det märktes i vänskapsmatchen mot Färöarna där Island faktiskt inte var det bättre laget även om de vann med 1-0. Det blir knappast enklare nu islänningarna. Polen spelade 1-1 mot Ryssland för några dagar sedan och hade då inte med Robert Lewandowski. Bayern-strikern, som spottade in galna 41 mål i Bundesliga under den föregående säsongen, kan mycket väl figurera här och det är en pjäs som gästerna får svårt att stå emot. Trolig etta.

3. Ungern – Irland 1
Irland åkte på en pinsam förlust mot Luxemburg i VM-kvalet i mars. En poäng totalt på tre matcher i början av gruppen gör att den gröna ön får väldigt svårt att nå VM. Något EM blev det inte heller. Andorra besegrades i alla fall med 4-1 efter två mål av Troy Parrott, men det ska sägas att det stod 1-0 till Andorra efter knappa timmen var spelad. Ungern ska spela EM och har hamnat i en minst sagt svår grupp tillsammans med Portugal, Tyskland och Frankrike. Otroligt tufft motstånd. Enklare nu och Ungern har visat fin form en längre period med tio raka landskamper utan förlust. Visst ska de gälla som favoriter i Budapest. Strecka från vänster.

4. Tjeckien – Albanien 1
Tjeckien är en outsider i EM, men att de har en bit kvar till de största nationerna visade sig i träningsmatchen mot Italien där tjeckerna fick stryk med 0-4. Samtidigt lirade de 1-1 mot Belgien i mars och mot Italien inledde både Soucek och Schick på bänken. En duo som säkerligen startar nu. I övrigt hittas namn som Jankto, Baták och Coufal som alla kommer från starka säsonger. Albanien har en stark defensiv som leds av Atalanta-försvararen Djimsiti. Cikalleshi är också en hyfsad anfallare, men mycket mer än så har albanerna inte att komma med. I Prag får de definitivt slå ur underläge. Börja med ettan och fyll på efter storlek på börsen.

5. Frankrike – Bulgarien 1
Tyskland var den stora, klara spiken igår mot Tyskland och de massakrerade Lettland med 7-1. Nu ska deras premiärmotståndare i EM göra sina sista förberedelser inför mästerskapet och precis som tyskarna väljer Frankrike att spela mot ett enklare motstånd. Bulgarien har nämligen bara vunnit en landskamp sedan 2019 och det var hemma mot mycket beskedliga Gibraltar. Frankrike är samtidigt EM:s största favoriter med yppersta världsklass på varenda position. Även om Deschamps väljer att lufta truppen en aning här råder det enorm klasskillnad. Det kommer visa sig. Solklar etta.

6. Colombia – Argentina X
Argentina har fått en bra start på det sydamerikanska VM-kvalet och är obesegrade efter fem omgångar. Närmast kommer de från 1-1 mot Chile där Maradona hyllades stort inför matchen. Hans arvtagare Messi stod också för målet i matchen från elva meter. De blåvita har fortfarande svårt att få ut det bästa av Barcelonas juvel. Colombia hade en stökig start på kvalet förra året, men kommer närmast från en 3-0-kross över Peru. Porto-duon Uribe och Díaz nätade då och kompletterar firma Zapata/Muriel på ett bra sätt. Colombia är tunga att möta och ska absolut inte känna sig underlägsna detta Argentina. En tät och tuff tillställning är att vänta och helst ska alla tecken ges plats.

7. Paraguay – Brasilien 1
Brasilien har runnit iväg i kvalet via fem raka segrar. På dessa matcher har brassarna bara släppt in två mål. Det ser oerhört stabilt ut. Senast mot Ecuador dröjde det dock till sista halvtimmen innan Brasilien fick hål på sina motståndare och här kan det mycket väl dröja ännu längre. Brassarna har inte vunnit en tävlingsmatch borta mot Paraguay sedan 1985. Värdarna är obesegrade i kvalet med en seger och fyra oavgjorda. Truppen är habil där Premier League-duon Balbuena och Almirón sticker ut, men även Romero och Cardozo är namn som förpliktigar. Paraguay ska inte räknas bort här och den lågt streckade ettan lockar klart mest. Helgarderingen smakar dock bäst.

8. Venezuela – Uruguay 2
Venezuela kom sist i senaste kvalet och har börjat uselt igen med endast tre inspelade poäng. Senast blev det stryk med 1-3 borta mot Bolivia där spelarna slet med den höga höjden. Det ska dock sägas att kvalitén i passningsspelet fanns absolut inte där. Nu är det Caracas som är spelplats och senast Venezuela var här besegrade de Chile med 2-1. Kvalité finns med andra ord i truppen. Uruguay har blandat och gett i inledningen av kvalet och spelade 0-0 mot Paraguay för några dagar sedan. Truppen är en betydligt mer namnstark sådan jämfört med kombattanterna, men Uruguay kan inte bara åka hit och plocka tre enkla poäng. Plocka med alla tecken.

Kassaskåpet! Frankrike
Frankrikes trupp är ren världsklass och även om de skulle välja att rotera en del är det fortfarande ett betydligt bättre lag än Bulgariens. Hemma i Paris kör Les Bleus över sina motståndare.

Varningen! Paraguay
Brasilien har inte vunnit över Paraguay på bortaplan på nästan 40 år. Visst har de inte mötts överdrivet många gånger under den perioden, men ändå. Romero, Balbuena, Almirón och de andra kommer ge brassarna en rejäl match. Ettan måste få utrymme.

36 rader
1. GAIS – Landskrona 1
2. Polen – Island 1
3. Ungern – Irland 1 X
4. Tjeckien – Albanien 1
5. Frankrike – Bulgarien 1
6. Colombia – Argentina 1 X
7. Paraguay – Brasilien 1 X 2
8. Venezuela – Uruguay 1 X 2
216 rader
1. GAIS – Landskrona 1
2. Polen – Island 1 X
3. Ungern – Irland 1 X
4. Tjeckien – Albanien 1 X
5. Frankrike – Bulgarien 1
6. Colombia – Argentina 1 X 2
7. Paraguay – Brasilien 1 X 2
8. Venezuela – Uruguay 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100