Topptipset tips tisdag 6 juli 2021

Två semifinaler från EM och en från Coppa América toppar dagens Topptips, i Sydamerika jagar vi en storskräll. Likaså i dagens enda match från Sverige, Division 2-derbyt från Skåne. De bästa spikarna hämtas från Wembley och Champions League-kvalet. Det är dags för åtta gröna bockar och en skön semesterkassa!

Spelstopp 18:59

1. Italien – Spanien X
Vilken magnifik semifinal vi har att se fram emot. Italien har sedan första minuterna mot Turkiet i gruppen visat att nationen blir att räkna med. Gli Azzurri har med ett frejdigt anfallsspel charmat hela fotbollsvärlden och nu står bara Spanien i vägen för Mancini och hans lärjungar innan finalbiljetten är klar. Spanien blir dock en ruggigt tuff uppgift. Efter att Enriques mannar bränt lägen i massor mot Sverige och Polen har den retroaktiva utdelningen kommit i form av totalt elva spelmål på tre fajter. Att denna dust på Wembley ska bli målrik är knappast trolig. Här lär vi få se två giganter som hellre stångas en bit utanför respektive straffområde. Mycket svårsiat där alla tecken gör sig bäst.

2. England – Danmark 1
Det är nära nu. Engelsmännen har suktat efter finalspel i ett stort mästerskap under lång lång tid och till råga på allt kan de brittiska Lejonen få spela hem titeln inför sin egen publik. Vilken grej! 4-0 mot Ukraina var fullkomligt magnifikt utförd insats av Kane och company. Southgates styrde från sidan och stod också för fina byten i rätt tid. Ytterligare en viktig notering är att Pickford ännu inte fått plockat en boll ur egen bur än. Kan Danmark få hål på de vitklädda är frågan. Möjligen då de rödvita nordborna sett väldigt fina ut. Att det däremot ska räcka hela vägen till seger eller ens en förlängning känns långsökt. Ettan till troligen finfin procent är bara hamra in.

3. Argentina – Colombia 2
Messi bär just nu Argentina på sina axlar. Trollkarlen från Barca pangade in en balja mot Ecuador och noterades också för dubbla målgivande passningar i nationens 3-0-seger i kvarten. Messi har därmed fyra mål och lika många assist på kontot och därmed varit direkt inblandad i 80 procent av argentinarnas mål. Helt galet. Colombia blir dock en värdemätare. Efter straffvinsten mot Uruguay visade också colombianerna prov på sitt magnifika försvarsspel då Cavani, Suárez och company inte kom någonstans i offensiva led. Ettan är trolig men utdelningen pekar i österled. Helgardera och håll en tumme eller två för en “bortaknall” i Brasilia.

4. Eslöv – Balkan 2
Eslöv har visat sig från sin bästa sida på slutet. Trippla vinster finns i bagaget och med nollan intakt över dessa samt sju producerade mål framåt är det inte så konstigt att svenska folket ger EBK stort förtroende. Balkan är faktiskt ett av lagen som fallit offer för värdgänget. Sett till spelbilden i den bataljen (3-0 till Eslöv) var det dock mer tillfälligheter som mynnade ut i segern och med ett bortagäng och tillika nykomling som fått ny fart under benen med bland annat en grym 4-1-skalp mot Rosengård i derbyt för bara en dryg vecka sedan ska inte Sebastian Rask, Lucas Alm och gänget räknas bort. Ettan ser värdemässigt riktigt trött ut och då blir det ett tidigt val att testa den mer skrällande X2:an från start.

5. Cluj – Borac 1
Borac fick en mardrömslik lott då Cluj står som hinder i klubbens jakt på framgångar i Europa. Som om inte motståndet vore nog så är dessutom snipern Jovo Lukic fortsatt skadad. Hemmalaget från Rumänien är ett tämligen vanligt inslag på den europeiska scenen och lirade så sent som i fjol Europa League-gruppspel. Värdklubben har vunnit ligan i hemlandet fem gånger sedan 2011 och även utan sin tidigare mytomspunne tränare Dan Petrescu har klubben fått in meriterade tränaren Marius Sumudica att driva loket framåt. Ettan är väldigt trolig men det verkar även stora delar av svenska folket tycka. Därmed kan kryssgarderingen för utdelningens skull vara aktuell på större system.

6. Zalgiris – Linfield 1
Medan Linfield haft sommarlov en längre tid spelar Zalgiris ligaspel för fullt. Litauerna är regerande mästare i hemlandet och ser på det hela taget tämligen vassa ut. Hemmalaget var bra framåt i fjol och är inte sämre i år. Uppgraderingen i anfallsled då den tidigare målkungen Tomislav Kis nu är tillbaka efter en utlandssejour gör Zalgiris ännu vassare. Gästerna från Nordirland har tappat Andy Waterworth och Shayne Lavery. Två enorma tapp, framförallt offensivt, för klubben! Ettan spikas utan krusidull.

7. Fola Esch – Lincoln Red Imps 1
Gibraltars bidrag på Champions League-scenen heter Lincoln Red Imps och är lilleputtnationens bästa klubblag, överlägset. När Gibraltar spelade träningslandskamper mot Slovenien och Andorra tidigare i sommar fanns inte mindre än nio spelare med i truppen från Red Imps. Fola Esch på bortabana i Luxemburg blir en minst sagt knepig uppgift för detta Lincoln. Värdklubben har ett ganska bra lag även om klubben under sommaren tappade sin gudabenådade fransman i fören, Zachary Hadji. Ettan är trots allt självklar att utgå från.

8. Shkendija – Mura 1
Kvällens sista anhalt blir Nordmakedonien. Mura reser hit som liten favorit sett över dubbla bataljer men i Skopje ska vänstersidan ändå få agera utgång. Shkendija vann ligan med hela 16 poängs försprång ner till Shkupi på andra plats. Värdklubben har en supervass offensiv där Besart Ibrahim går i bräschen. De besökande slovenerna har inte lirat en tävlingsmatch sedan 22:a maj men de vitsvarta gästerna ska ändå kunna sätta en del press på neutral matta i Skopje. Ettan ska ögonaböj garderas med åtminstone ett kryss.

Kassaskåpet! England
Med Wembley-publiken i ryggen samt en ruggigt bra 4-0-match med sig från kvartsfinalen mot Ukraina finns inte supermycket som tyder på att dansken återigen ska lösa en skalp. Ettan till trevlig procent lämnas allena.

Varningen! Colombia
Colombia har en fenomenal defensiv och kan absolut mala ner och trötta ut Argentina över 90 minuter. Högersidan ser värdemässigt magisk ut och är ett självklart inslag på första bästa bong.

36 rader
1. Italien – Spanien 1 X 2
2. England – Danmark 1
3. Argentina – Colombia 1 X 2
4. Eslöv – Balkan X 2
5. Cluj – Borac 1
6. Zalgiris – Linfield 1
7. Fola Esch – Lincoln 1
8. Shkendija – Mura 1 X
216 rader
1. Italien – Spanien 1 X 2
2. England – Danmark 1
3. Argentina – Colombia 1 X 2
4. Eslöv – Balkan 1 X 2
5. Cluj – Borac 1 X
6. Zalgiris – Linfield 1
7. Fola Esch – Lincoln 1 X
8. Shkendija – Mura 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100