Topptipset tips tisdag 6 april 2021

Det smäller ordentligt i fotbolls-europa under tisdagen när Champions League går in i kvartsfinalerna. Liverpool och Real Madrid gör upp i en riktig tungviktare medan Borussia Dortmund ska försöka stoppa Manchester Citys sanslösa segersvit. Skotsk och engelsk fotboll från lägre divisioner kompletterar sedan raden. Åtta rätt finns inom räckhåll, följ med i analysen!

Spelstopp 19:29

1. Real Madrid – Liverpool X
Vilken smällkaramell det är som väntar i den spanska huvudstaden. Real Madrid har inte imponerat under säsongen, men kommer ändå till matchen med elva raka tävlingsmatcher utan förlust. I Champions League höjer sig dessutom alltid de vitklädda. Benzema och Vinícius fungerar bättre och bättre tillsammans längst fram ochd et blir något att bita i för Liverpools skadedrabbade försvar. Gästerna kommer från en överkörning av Arsenal där The Reds knappt släppte till en enda målchans. Kabak och Phillips hade inga problem alls med Arsenals anfallare då, men nu bör det bli svårare. Väldigt oviss match där det enda rätta är att plocka med alla tecken och gå vidare.

2. Manchester City – Dortmund 1
Det är en speciell match för Erling Braut Haaland som här ställs mot sin pappas gamla lag Manchester City. Den norska centertanken var minst sagt tungan på vågen i dubbelmötet mot Sevilla då han stod för fyra av lagets fem mål och är tveklöst den spelare som City måste se upp med. I övrigt känns dock de gulsvarta klart svagare än sina motståndare. City lär ta tag i den här matchen redan från start och kommer knappt ens låna ut bollen. De Bruyne, Sterling, Gündogan och de andra maler ner Dortmund och vinner detta utan några större problem. Solklar etta.

3. Norwich – Huddersfield X
Elva raka matcher utan förlust har gjort att Norwich har gett sig själva ett ypperligt läge i toppen av The Championship. Allt talar för en snabb comeback till Premier League. Spelare som Pukki och Buendía hör helt klart hemma i divisionen över och har lett detta Norwich genom säsongen. Mot slutet har farten dock avtagit något. De gröngula kommer nämligen från två raka kryss mot Blackburn och Preston. Något som Huddersfield säkerligen har noterat. The Terriers, med Arsenal-floppen Sanogo på topp, spelade 1-1 mot topplaget Brentford i lördags och ser bättre och bättre ut. Visst ska de ges större chanser att få med sig något från Carrow Road än vad svenska folket vill ge dem. Alla tecken behövs.

4. Brentford – Birmingham 1
Brentford låg länge på en av två uppflyttningsplatser, men nu pekar det mesta åt att The Bees får genomlida ännu ett ovisst playoff. Jobbigt för Thomas Franks mannar som inte har speciellt bra minnen från den spelformen. Truppen ser i alla fall riktigt bra ut sedan Pontus Jansson kommit tillbaka från sin skada. Huvudstadsklubben har klass på varje position. Birmingham kan inte alls ståta med samma spelarmaterial, men insatsen i 1-0-segern mot Swansea imponerade. Kommer The Blues upp i den nivån kan de möjligen störa. Brentford ska dock hållas högst och ettan är första tecken att rita ner.

5. Carlisle – Scunthorpe 1
Scunthorpe har visat sig vara väldigt svåra att bryta ner mot slutet och har fem raka matcher med poäng i ryggen. Med en placering i mitten av tabellen med långt till båda strecken har gästerna inget mer än äran att spela för. Visst kan de gå ut avslappnat, men den där riktiga motivationen bör inte finnas där. Motiverade kommer däremot Carlisle vara. The Cumbrians är i allra högsta grad med i kampen om playoff mot League One och med två raka segrar i ryggen är formen på plats. Detta vinner Zanzala och hans lagkamrater övertygande. Ettan spikas!

6. Morecambe – Southend 2
I nästa match gäller det för Morecambe att se upp. De kallas för The Shrimps (Räkorna) och ställs nu mot The Shrimpers (Räkbåtarna). Värdarna är också ett jagat byte nu då de inför veckans omgång innehar en av de eftertraktade playoff-platserna. 1-2-förlusten mot Cambridge i fredags var dock ett steg i fel riktning och här får de klara sig utan avstängda Lewis Gibson. Southend jagar kanske inte just Morecambe men däremot säker mark då besökarna befinner sig under nedflyttningsstrecket. Innan 0-2-förlusten mot Carlisle i senaste omgången hade Southend tagit poäng i fyra raka matcher och här ska de ses med betydligt större chans än vad streckningen gör gällande. Det ger bra betalt om räkbåtarna fiskar upp räkorna. Alla tecken behövs från start.

7. Ayr United – Dundee FC 2
Dundee FC stod för en bra insats mot St. Johnstone i helgens cupmatch, men föll ändå med 0-1. Charlie Adam, med förflutet i Stoke, Liverpool och Rangers, missade straff mot slutet av matchen då. Annars har veteranen varit bra i rollen som lagpappa och är en av anledningarna till att Dundee slåss om andraplatsen i tabellen bakom omöjliga Hearts. En annan är svensken Osman Sow som nätat åtta gånger under säsongen. Ayr är ett sämre lag i grunden, men har faktiskt vunnit de två senaste inbördes mötena. Insatsen mot lilla Clyde i Skotska Cupen (0-1) var dock inte alls bra och spelar de likadant nu blir det stryk. Strecka från höger.

8. Morton – Inverness 2
Inverness låg tvåa i Championship i fjol när ligan avbröts och fick därmed inte chansen att kvala upp mot Premiership. Nya tag nu för Inverness som med tre raka 1-0-segrar närmar sig topp 4 med stormsteg. Bulgaren Todorov och stortalangen Mackay är en spännande duo framåt och bakåt är faktiskt gästerna tätast i hela serien. Morton har bara lyckats vinna fyra av elva hemmamatcher under säsongen och har inte lika spetsig trupp som tisdagens kombattanter. Samtidigt vann de bortamötet för en månad sedan med 1-0. Tvåan ska ritas ned först, men gardera tidigt efter storleken på plånboken.

Kassaskåpet! Manchester City
Inte ens målmaskinen Haaland kan stoppa Manchester Citys framfart. Pep Guardiolas drillade lirare gör slarvsylta av Dortmund och vinner första mötet enkelt.

Varningen! Southend
Southend har spelat upp sig den senaste månaden och är i desperat behov av poäng för att få stanna kvar i League Two. Morecambe ska inte känna sig säkra på tre poäng under tisdagen.

36 rader
1. Real Madrid – Liverpool 1 X 2
2. Man City – Dortmund 1
3. Norwich – Huddersfield 1 X
4. Brentford – Birmingham 1
5. Carlisle – Scunthorpe 1
6. Morecambe – Southend 1 X 2
7. Ayr United – Dundee FC 2
8. Morton – Inverness X 2
216 rader
1. Real Madrid – Liverpool 1 X 2
2. Man City – Dortmund 1
3. Norwich – Huddersfield 1 X 2
4. Brentford – Birmingham 1 X
5. Carlisle – Scunthorpe 1
6. Morecambe – Southend 1 X 2
7. Ayr United – Dundee FC X 2
8. Morton – Inverness X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100