Topptipset tips tisdag 29 juni 2021

Det råder strålande spelvärde på tisdagens Topptips. En svårtippad kupong utan stora favoriter kombineras med 500 000 extra kronor i potten. Vi inleder med två riktigt häftiga åttondelsfinaler i EM, håller du ett övervärderat Sverige i handen? Häng med på hela analysen här!

Spelstopp 17:59

1. Sverige – Ukraina 2
Dags för de svenska hjältarna att försöka montera ner ännu ett hinder. Gruppsegern var ett styrkebesked såklart och med superform på Emil Forsberg och en utomjordisk Robin Olsen mellan stolparna finns förväntningar på att denna sommar kan bli något alldeles extra. Ukraina gjorde en usel insats i sista gruppspelsmatchen mot Österrike och tråcklade sig vidare som 16:e och sista lag. Skenet bedrar dock! Ukrainarna må varit bedrövliga mot de rödklädda alpgänget men var därutöver ruggigt fina mot Nederländerna i öppningsmatchen bland annat. Ettan målas upp på tok för högt och hur illa vi än kan tycka om högersidan är det med pennan från öster allt ska ha sin början.

2. England – Tyskland 1
För fjärde matchen i rad får Southgates England spela på hemmaplan och Wembley då de brittiska Lejonen nu face:ar giganten Tyskland. Värdnationen kontrollerade grupp D tämligen bekvämt och är numera enda nation som ännu inte släppt in ett mål bakåt. För Jogi Löw och hans Mannschaft finns mer att ta av. 2-2 mot Ungern i sista gruppspelsmatchen var ingen bra match från tyskarnas sida och känslan är att gästnationen kommer få slita ordentligt i London. Svenska folket verkar dock inte helt överens med oddssättarna och slänger upp tvåan som mer eller mindre jämbördig med ettan streckmässigt. Inte helt korrekt vilket gör att vi kliver in med 1X först och främst.

3. Trosa Vagnhärad – Arameisk-Syrianska 2
Häradsvallen är inte Wembley men likväl ska denna idylliska plats få lika mycket utrymme på Topptipset som det gigantiska skrytbygget i London. Idrottsplatsen är nämligen Trosa Vagnhärads hemmaplan och här firade värdarna stora triumfer så sent som för tio dagar sedan då Tyresö fick skumpa bananbåt i 90 minuter och rulla hem med en förskräcklig 0-7-torsk i baken. Arameisk-Syrianska är dock inte Tyresö. Inte i närheten faktiskt då Botkyrka-sällskapet senast kommer från en väldigt stark 1-0-skalp mot tuffa Huddinge. Gästerna är oddsmässiga- men inte streckmässiga favoriter. Valet blir därmed solklart. Tvåan ska kliva på tåget först alla dagar i veckan.

4. Confianca – Coritiba 1
Tre matcher från den brasilianska andradivisionen finns på tipset och på samtliga spelplatser är det tecken som lockar otroligt mycket. I Aracaju ska nedflyttade Coritiba upp i duell mot ett hemmagäng som varit ganska skakiga inledningsvis av säsongen. Värdklubben överraskade dock med att kryssa mot tuffa Operario (0-0) i förra omgången och har, framförallt på hemmaplan, varit rätt fina och vunnit fem av de sju senaste i alla tävlingar. Besökarna kliver in till denna batalj med tre raka segrar i bagaget och har ett riktigt fint lag för spel på denna nivå. Att tvåan är upp och snurrar i krokarna runt 50 är däremot inte korrekt och hela paketet med 1X2 ska därför åka med ögonaböj.

5. CRB AL – Náutico 1
Kupongens kanske mest spännande spikdrag ska vi jobba in på Estádio Rei Pelé i Maceió. Clube de Regatas Brasil är visserligen inne i en liten formdipp med tre förluster över de fyra nyss spelade matcherna men är generellt väldigt starka på eget gräs. Här har Allan Aals mannar fällt större bjässar än ett Náutico på rus. De besökande Pungråttorna leder ligan efter sju omgångar och överraskat allt och alla. Offensivt finns spännande spelare i bland annat Kieza Welker och Vinicius men känslan är ändå att snart måste det ta slut med poängmässig framgång. Ettan ser smått magisk ut värdemässigt och blir en spännande singel att testa.

6. Remo – Sampaio Correa 1
Remo är en pigg och orädd nykomling. Hemmalaget nöp så sent som i helgen poäng av självaste Náutico och dessförinnan har värdarna löst pinnar i fyra av fem fajter. Hemma i Belém ska Lejonen, som hemmalaget kallas, kunna ställa till med ny oreda då Sampaio Correa reser till Estadio Evandro Almeida. Besökarna står fortsatt utan mål framåt på resande fot och är ett vanligtvis utpräglat hemmalag. Upp till 45 procent är det inget snack om att vi kan hamra in spikettan utan dåligt samvete.

7. Hudiksvalls FF – Piteå 1
Piteå gjorde en väldigt fin match mot Luleå häromsistens. 3-0-vinsten var lagets första mot Kamratföreningen sedan 2010 och med påfyllt självförtroende i bortalägret finns absolut chans att rubba Hudik på Glysisvallen. HuFF är däremot ett tämligen stabilt gäng som gjort en riktigt fin start på säsongen i tvåan där Benny Dahlins manskap hamrat in poäng i hälften av alla matcher under våren. På hemmabanan har bland annat Gefle och nyss nämnda Luleå fått resa hem utan poäng men även Dalkurd har fått ta bussen tillbaka mot Uppsala utan seger här. Med stabila Cihan Sener och Mannan Khalili finns alltid hot framåt dessutom. Ettan utgår vi ifrån.

8. Tromsö – Kristiansund 2
Kupongens sista strid går av stapeln i vackra Nordnorge och Tromsö. Stadens fotbollshjältar är tillbaka i landets finrum efter en trist avstickare till OBOS-ligaen i fjol. Något större värvnings-race har det inte blivit från värdklubbens sida. Visst har Moses Ebiye hämtats in från Ham-Kam men några jättenamn på pluskontot är det inte tal om. TIL ska lita till kollektivet och hittills har det gått sisådär. Kristiansund å sin sida hade en period mellan mitten av maj fram till mitten av juni med fem raka vinster och Ugglorna ska absolut inte kliva in till denna fajt utan chans. Tvärtom. Högersidan ser hyperintressant ut och här är det läge att spela ut hela brickan med 1X2 redan från första stund.

Kassaskåpet! CRB AL
Náutico har haft en sagolik inledning på seriespelet men någonstans bör ändå lyckan ta slut. Clube de Regatas Brasil är stabila hemmavid och blir som det ser ut ordentligt understreckade. Spikettan på Estádio Rei Pelé är ett jättedrag.

Varningen! Ukraina
Precis som brukligt när Sverige ska spela landslagsfotboll övervärderas blågult ordentligt. Så även nu. Tvåan på Hampden Park är ett nödvändigt ont.

36 rader
1. Sverige – Ukraina X 2
2. England – Tyskland 1 X
3. Trosa – Arameisk-Syr. 2
4. Confianca – Coritiba 1 X 2
5. CRB AL – Náutico 1
6. Remo – Sampaio Corr. 1
7. Hudiksvall – Piteå 1
8. Tromsö – Kristiansund 1 X 2
216 rader
1. Sverige – Ukraina 1 X 2
2. England – Tyskland 1 X
3. Trosa – Arameisk-Syr. X 2
4. Confianca – Coritiba 1 X 2
5. CRB AL – Náutico 1
6. Remo – Sampaio Corr. 1
7. Hudiksvall – Piteå 1 X
8. Tromsö – Kristiansund 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100