Topptipset tips onsdag 9 juni 2021

Det är lugnet före stormen inför EM. Topptipset gräver djupt ner i den svenska myllan denna onsdag. Förutom en träningslandskamp är det fullt fokus på Division 2 där vi bland annat ska titta till derbyn från Småland, Örnsköldsvik och Luleå. Visst känns det som att en analys är på sin plats? Här kommer den!

Spelstopp 18:59

1. Portugal – Israel 1
Portugal vann som bekant EM i Frankrike 2016 och är en av favoriterna till att ta hem hela klabbet även denna gång. Truppen osar klass med pjäser som Bruno Fernandes, Rúben Dias och givetvis Cristiano Ronaldo. Här lär det i vanlig ordning bytas en del och även om Portugals trupp är bred är det då inte helt enkelt att hitta rytmen i en match. Israel är inga duvungar. Eran Zahavi har vräkt in mål i hela sin karriär och stod för ännu en fullträff mot Montenegro. Han kan mycket väl sätta dit någon boll även under onsdagen. Större under har hänt än att ett Portugal som lär gå på halvfart skulle få problem med Israel. Plocka med alla tecken och jobba in superrensaren till höger.

2. Räppe GoIF – IFK Berga 2
IFK Berga har stark koppling till Kalmar FF. Klubben leds nämligen av David Elm. Han kunde inte förhindra att Kalmar-klubben åkte ur Ettan i fjol men nu är tanken att IFK snabbt ska ta sig tillbaka igen. Säsongen inleddes på bästa sätt med en 2-0-seger över Balkan. Visst fick Kamraterna hjälp av en utvisning på en Balkan-lirare, men spelet såg stundtals lovande ut. Räppe segrade även de med 2-0 i sin premiär, men värdarna från Växjö har inte samma höjd i sin trupp som Berga har. Här får de väldigt svårt att stå emot ett toppjagande bortalag. Tvåan lämnas ensam.

3. Motala – Karlslund X
Två lag som båda åkte ur Ettan i fjol ställs mot varandra i Motala. Hemmalaget fick en perfekt start på säsongen när Tyresö slogs tillbaka med 2-0. Almin Masic satte dit ett av målen då och är en lirare att hålla ögonen på. Även försvararen Adam Bark, som var lagets bästa målskytt i Ettan under 2020, är värd ett omnämnande. Karlslund torskade samtidigt sin premiär mot Syrianska efter att Konrad Gustafsson fått syna det röda kortet. Christer Lipovac hittade i alla fall nätet och där har Karlslund en vass lirare. Väldigt svårtippad match detta och då är det bäst att göra det enkelt för sig. Alla tecken!

4. Skiljebo – Enköping 2
Skiljebo och Enköping var båda uppe och slogs i toppen av Tvåan förra säsongen. Skiljebo hamnade två pinnar före onsdagens kombattanter och fick kvala upp mot Ettan. Där räckte de inte till och istället är det nya tag som gäller. Säsongen inleddes dock på sämsta möjliga sätt då Karlberg asfalterade SSK med hela 5-1. Frågan är vad det har gjort med självförtroendet. Enköping kommer däremot med gott mod efter att ha besegrat Sandviken med 2-1. Linus Zetterström satte då dit avgörandet på övertid och det är en viktig spelare för gästerna. Enköping är något vassare och visst ska det streckas från höger.

5. Stockholm Internazionale – Enskede 1
Stockholm Internazionale har gjort en remarkabel resa genom seriesystemet sedan klubben bildades 2010. I Division 2 har det tagit tillfälligt stopp, men denna säsong ska de vara med och hugga på uppflyttning. Truppen är vass där en meriterad lirare som Gaete Moggia tar plats. Enskede fick en perfekt start på säsongen via 3-0 mot Kungsängen och är ett lag för den övre halvan. Detta är dock en för tuff uppgift och här ser det ut som att vi får fint värde på ettan. Allt under 60 procent ska spikas.

6. BK Astrio – Eskilsminne 2
Den gamla friidrottaren Emil Åberg kom tvåa i skytteligan i Ettan Södra förra säsongen. Det hjälpte föga, hans Eskilsminne flyttades ändå ner med minsta möjliga marginal. Åberg stannade ändå kvar i Helsingborg och hur viktig han är visade sig direkt i premiären när strikern satte dit ett mål mot Frölunda. 2-2 slutade den tillställningen mellan två lag som garanterat kommer vara uppe och hugga på en tätplacering. BK Astrio gick upp från Trean inför denna säsong och går mot en jobbig säsong. Här slår hallänningarna verkligen ur underläge. Trolig tvåa.

7. Gottne IF – Friska Viljor 2
I Örnsköldsvik ska Gottne IF och Friska Viljor, två lag som båda kommer från kommunen, göra upp i sitt andra möte på bara en vecka. Senast det begav sig var det DM som gällde och då vann Friska Viljor med solklara 5-0. Lika friska tag (eller viljor) syntes inte i seriepremiären mot Storfors som slutade 2-2. FV:s unga trupp kommer gå på en del minor, men högstanivån är riktigt vass. Gottne var stora favoriter i sin premiär mot Umeå FC:s akademilag, men fick inte in bollen. 0-0 där var två bortkastade poäng. Det blir knappast enklare nu. Börja med tvåan.

8. Bergnäset – Notviken X
Från ett derby i Örnsköldsvik tar vi oss till ett derby i Luleå. Bergnäset är nykomlingar i Tvåan och hoppas kunna etablera sig på denna nivån. Det blev förlust i den första omgången, men 1-3 mot Boden, där de två sista baljorna föll under matchens sista 15 minuter får ändå anses vara godkänt. Boden är trots allt en av de stora seriefavoriterna denna säsong. Notviken hamnade på den undre halvan av Division 2 Norrland i fjol och kommer troligen vara ett bottenlag igen. Tätt derby att vänta och då passar det bäst med en helgardering.

Kassaskåpet! Stockholm Internazionale
Stockholm Internazionale siktar på att fortsätta sin marsch uppåt i seriehierarkin och truppen är vass nog för att vara med och hota om uppflyttning. Enskede håller inte riktigt samma nivå och får det svårt. Trolig etta.

Varningen! Israel
Portugal är såklart stora favoriter mot Israel, men här kommer fokus helt och hållet ligga på att inte åka på några skador. Israel saknar inte kvalité och skulle de kunna få med sig något från Lissabon sticker utdelningen i höjden.

36 rader
1. Portugal – Israel 1 X 2
2. Räppe – IFK Berga 2
3. Motala – Karlslund 1 X 2
4. Skiljebo – Enköping X 2
5. Sthlm Inter. – Enskede 1
6. Astrio – Eskilsminne 2
7. Gottne – Friska Viljor 2
8. Bergnäset – Notviken 1 X
216 rader
1. Portugal – Israel 1 X 2
2. Räppe – IFK Berga 2
3. Motala – Karlslund 1 X 2
4. Skiljebo – Enköping X 2
5. Sthlm Inter. – Enskede 1
6. Astrio – Eskilsminne X 2
7. Gottne – Friska Viljor X 2
8. Bergnäset – Notviken 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100