Topptipset tips måndag 7 juni 2021

Fyra landskamper kliver in på detta Topptips där Tyskland är gigantiska favoriter hemma mot Lettland. Det är en spik att bara banka in och gå vidare ifrån. I övrigt har en Superettanmatch, där vi hoppas på skräll, och tre fighter från den isländska högstaligan lagts in på kupongen. Tyvärr lottas två av matcherna i Island. Här har ni hela analysen!

Spelstopp 17:59

1. Jönköpings Södra – Akropolis 2
Jönköpings Södra följde upp 3-1 mot Landskrona med att besegra GIF Sundsvall med 2-1. Det är två topplag som smålänningarna slagit tillbaka. Omondi, Edqvist och Book har under dessa fajter fungerat utmärkt tillsammans på topp. Trepoängarna gör att tipparna tror hårt på J-Södra nu, men det är ingen enkel motståndare som väntar. Akropolis besegrade Falkenberg med 1-0 efter mål av 17-åringen Lounis. Ett stort ögonblick för honom och överhuvudtaget kan stockholmarna bättre än vad de visat under våren. Burman, Stadler och Abrahamsson är tre lirare av hög kvalitet och här ska Akropolis absolut inte vara chanslösa. Plocka med alla tecken och jobba in bortaskrällen.

2. Tyskland – Lettland 1
Tyskland ser ut att få klara sig utan Kroos och Goretzka när Lettland kommer på besök till Düsseldorf, men Gündogan, Havertz, Werner och Rüdiger tillkommer jämfört med 1-1-matchen mot Danmark. Inga dussinlirare direkt. Med andra spelsugna pjäser som Gnabry, Sané och Müller ser detta Tyskland riktigt bra ut. Lettland besegrade Litauen i Baltiska Cupen och ska spela en ren seriefinal mot Estland på torsdag. Det lär vara av störst vikt för det lettiska landslaget, även om de säkerligen vill stå upp bra mot en stornation som Tyskland. Lettland är dock chanslösa när klasskillnaden tydligt visar sig. Solklar etta!

3. Ukraina – Cypern 1
Ukraina besegrade Nordirland med 1-0, men siffrorna kunde varit betydligt större. Andriy Shevchenkos mannar körde över sin motståndare och visst kunde de fått in fler baljor än Zubkovs enda. Det är en intressant elva som Ukraina kan mönstra i Kharkiv, inte minst då Zinchenko ska vara i speldugligt skick igen efter Champions League-finalen. Cypern har gjort en del starka insatser mot slutet med seger över Slovenien och kryss mot Slovakien i VM-kvalet. I grunden är dock ö-nationen betydligt sämre än Ukraina och det bör visa sig här. Trolig etta.

4. Färöarna – Liechtenstein 1
Liechtenstein rankas som Europas tredje sämsta nation och det är enkelt att förstå varför. När den enda spelaren (Salanovic) av någon klass spelar i det schweiziska andradivisions-laget Thun är det illa ställt. Hasler och Büchel finns inte med i truppen och utan den duon är det svårt att se hur besökarna, som fick stryk av Schweiz med 0-7 för några dagar sedan, ska kunna stå emot Färöarna. Håkan Ericsons gäng har gjort en del bra resultat det senaste året och var det bättre laget mot Island i senaste träningsmatchen. det blev stryk med 0-1 då, men nu är motståndet av en mer passande art. Ettan kan gott lämnas ensam.

5. Andorra – Gibraltar 1
Andorra har en tung period i ryggen. Åtta raka förluster och 29 insläppta mål inger inget förtroende direkt. De har dock nätat mot både Ungern och Irland. Márc Vales hittade rätt mot de sistnämnda och då han till vardags är ordinarie mittfältare i norska Sandefjord får det ses som en av planens mest meriterade spelare den här aftonen. Gibraltar är rankade lägre än Andorra av FIFA och har släppt in 20 baljor på sina fyra senaste landskamper. Senast blev det 0-6 mot Slovenien. Stommen i Gibraltar kommer från den inhemska klubben Lincoln Red Imps. De är samspelta, men kvalitén räcker oftast inte till. Svårt igen för gästerna. Strecka från vänster.

6. KA Akureyrar – Breidablik LOTTAS
På grund av spelare på landslagsuppdrag har denna match skjutits upp. Det innebär att den ska lottas på Topptipset. I skrivande stund har inte bollfördelningen släppts. Avvakta spelstopp och se vart värdet finns då.

7. FH Hafnarfjördur – Keflavik LOTTAS
På grund av spelare på landslagsuppdrag har denna match skjutits upp. Det innebär att den ska lottas på Topptipset. I skrivande stund har inte bollfördelningen släppts. Avvakta spelstopp och se vart värdet finns då.

8. Valur – Víkingur 1
En isländsk match ska åtminstone spelas och det är ett huvudstadsderby mellan två riktigt vassa manskap. Valur vann serien i fjol och leder även nu efter sex spelade omgångar. Fem segrar och en oavgjord är facit hittills. Patrick Pedersen, som vräkte in mål förra året, har börjat bra igen med tre fullträffar under våren. Dansken kan mycket väl hitta nätet igen. Vikingur har 14 poäng inför den sjunde omgången, men har torskat sina fyra senaste inbördes möten mot Valur. Det blir inte lätt att bryta den sviten nu. Börja med ettan och fyll på efter storleken på plånboken.

Kassaskåpet! Tyskland
Tyskland står i skrivande stund i 1,02 på oddset. Det motsvarar en vinstchans på 98 procent. Lettland har inget alls att sätta emot när tyskarna sätter fart på bollen. Solklar etta.

Varningen! Akropolis
Akropolis är inte enkla att få hål på. I endast en av vårens matcher har de släppt in fler än en balja. J-Södra kan mycket väl stånga sig blodiga mot Akropolis betongförsvar på Vapenvallen. Tvåan måste ges plats.

36 rader
1. Jönköping – Akropolis 1 X 2
2. Tyskland – Lettland 1
3. Ukraina – Cypern 1
4. Färöarna – Liechtenstein 1
5. Andorra – Gibraltar 1 X
6. Akureyrar – Breidablik X 2
7. Hafnarfjördur – Keflavik 1 X 2
8. Valur – Víkingur 1
216 rader
1. Jönköping – Akropolis 1 X 2
2. Tyskland – Lettland 1
3. Ukraina – Cypern 1 X
4. Färöarna – Liechtenstein 1
5. Andorra – Gibraltar 1 X
6. Akureyrar – Breidablik 1 X 2
7. Hafnarfjördur – Keflavik 1 X 2
8. Valur – Víkingur 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100