Topptipset tips måndag 5 april 2021

Veckan börjar på allra bästa sätt med ett Topptips fyllt av matcher från Premier League och The Championship. Med spelstopp redan 15.59 gäller det att vara på tårna så inte raden missas att lämnas in. Det finns väldigt mycket värde att hämta så detta är inget som får hända. Häng med mot åtta gröna bockar.

Spelstopp 15:59

1. Everton – Crystal Palace X
För Everton kom landslagsuppehållet lägligt. Innan vilan hade The Toffees förlorat tre raka matcher och speciellt insatsen hemma mot Burnley (1-2) var dålig. Jordan Pickford ser ut att saknas återigen, men Robin Olsen ska vara skadefri igen. Han kan få en del att jobba med för Crystal Palace har faktiskt rejält med kraft i anfallet. Zaha och Eze är två av ligans mest sevärda spelare och Benteke är en murbräcka längst fram. Dessutom finns den belgiska landslagsanfallaren Batshuayi på bänken. Detta är en relativt jämn match på förhand och när ettan då streckas superhögt lämnas den utanför. X2 spelas!

2. Wolverhampton – West Ham 2
Både Tottenham och Chelsea tappade poäng denna omgången vilket öppnar upp det hela för West Ham. Vid seger här går David Moyes gäng upp på en fjärdeplats med endast åtta omgångar kvar att spela. Det var inte många som trodde på det innan säsongen startade. Framåt ser The Hammers ruggigt spännande ut med Lingard, Antonio, Bowen och inte minst Soucek på fasta situationer. Bakåt går det dock att störa London-klubben vilket de visade i den galna 3-3-matchen mot Arsenal. Wolverhampton saknar dock spets framåt efter Jiménez skada och här bör Vargarna få det svårt. Trolig tvåa.

3. Blackburn – Bournemouth 2
Blackburn har mer eller mindre lagt ner säsongen och det är tur att de tog så pass många poäng under hösten. Avståndet ner till giljotinen är trots allt betryggande. Endast en seger sedan januari gör dock inga supportrar glada och skadelistan är alltjämt tung. Bournemouth ser stabila ut och manövrerade ut Middlesbrough i fredags. Solanke nätade då och tillsammans med Danjuma och Stanislas kommer han skapa gott om chanser på ett ihåligt Blackburn. Tvåan streckas lite väl hårt men är ändå första tecken att rita ner.

4. Luton – Barnsley 1
Det ser ut att bli en stenhård kamp om de sista playoff-platserna i The Championship och Barnsley kommer från två sämre insatser. En poäng totalt mot Reading och Sheffield Wednesday lovar inte gott inför framtiden. Visst håller lirare som Dike, Mowatt och Styles hög klass, men på Kenilworth Road ska inte Barnsley streckas kring 50 procent. Luton kan spela avslappnat och har visat sin styrka på hemmagräset tidigare. 13 av 18 matcher här har slutat med poäng för Luton. Plocka med alla tecken där vänstersidan innehåller mest värde.

5. Nottingham – QPR 1
Vi har skrivit mycket om QPR:s förvandling efter vinterns transferfönster och efter ännu en seger i fredags finns det visst hopp om att kunna blanda sig i kampen om sjätteplatsen. Då krävs det dock troligen att The Hoops går rent under våren. 3-0 mot Coventry imponerade, men på resande fot har QPR bara vunnit en av sina fyra senaste. Nottingham har underpresterat sett till den fina trupp de besitter, men under långfredagen tog de en imponerande bortaseger mot Cardiff. James Garner, från Manchester Uniteds akademi, nätade då och är en spelare som gett laget en ny dimension. Forest är svåra att bryta ner och i denna jämnstreckade match är det läge att ta ställning. Ettan är en spännande spik.

6. Reading – Derby 2
Lucas Joao stod för säsongens kanske allra största miss i The Championship när Reading bara fick 1-1 mot Barnsley. Han var helt ensam mot öppet mål och lyckades rulla bollen utanför. En miss som kan bli kostsam då The Royals nu bara har en pinne tillgodo på Bournemouth. De blåvita har fyra raka utan seger och spelar inte speciellt bra fotboll för tillfället. Ändå blir de helt galet stora favoriter när Wayne Rooneys baggar kommer på besök. Derby har vind i seglen efter sin 2-0-seger mot Luton och med Waghorn och Gregory på topp kan de vitsvarta mycket väl skjuta Reading i sank. Skippa den brutalt överstreckade ettan och spela X2.

7. Sheffield Wednesday – Cardiff X
Sheffield Wednesday fick inleda säsongen med sex minuspoäng, men The Owls kan inte klaga för mycket på det. Även utan det handikappet hade de legat under nedflyttningsstrecket. Prestationerna mot slutet visar dock att de blåvita inte har gett upp hoppet om nytt kontrakt. 0-1 mot Watford är inget resultat att skämmas för och dessförinnan besegrades Barnsley med 2-1 på bortaplan. Rhodes, Bannan och Windass är en tung trio som kommer försöka trycka ner Cardiff. Walesarna har bara vunnit en av sina fem senaste omgångar och förtjänar inte det stora förtroendet de får av svenska folket. Helgardera och håll en tumme eller två för hemmaseger.

8. Stoke – Millwall 1
Det skiljer åtta poäng upp till sjätteplatsen för både Stoke och Millwall. Med andra ord är detta två lag som verkligen behöver gå för det här. Stoke har ett tungt skadeläge, men stod ändå för en finfin insats mot Bristol City för några dagar sedan. Powell och Fletcher nätade i ett tungt Stoke som var svåra att bryta igenom. Millwall är också ett fysiskt lag och kommer matcha de rödvita i den aspekten, men Lejonen har inte samma spelskicklighet i sin trupp. Dessutom har gästerna inte vunnit borta mot Stoke sedan 2002, även om det ska sägas att de bara mötts här sex gånger sedan dess. Strecka från vänster.

Kassaskåpet! Nottingham
Det är verkligen inget kassaskåp vi har framför oss utan istället en mycket intressant chansspik. QPR har haft svårt på resande fot mot slutet och Nottingham är tunga att möta. Ettan ser riktigt fin ut.

Varningen! Derby
Reading streckas av någon oförklarlig anledning upp som om de vore självaste Manchester City. Faktum är att The Royals visar ursvag form och definitivt kommer få svårt mot ett kompetent Derby. Tvåan måste med.

36 rader
1. Everton – Crystal P X 2
2. Wolves – West Ham 2
3. Blackburn – Bournem. 2
4. Luton – Barnsley 1 X 2
5. Nottingham – QPR 1
6. Reading – Derby X 2
7. Sheffield W – Cardiff 1 X 2
8. Stoke – Millwall 1
216 rader
1. Everton – Crystal P X 2
2. Wolves – West Ham 2
3. Blackburn – Bournem. X 2
4. Luton – Barnsley 1 X 2
5. Nottingham – QPR 1
6. Reading – Derby X 2
7. Sheffield W – Cardiff 1 X 2
8. Stoke – Millwall 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100