Topptipset tips måndag 31 maj 2021

Måndagens Topptips rivstartar veckan med fyra kvartsfinaler U21-EM i Ungern och Slovenien. Förutom en träningslandskamp i Turkiet, där vi hoppas på storskräll, kompletteras raden med seriematcher från Sverige och Norge. Här kommer hela analysen.

Spelstopp 17:59

1. Nederländerna U21 – Frankrike U21 2
Frankrike hade inte med stjärnor som Caqueret, Aouar, Upamecano eller Diaby i sin trupp när gruppspelet gick av stapeln i mars. Det är en anledning till att Les Bleuets kom tvåa i gruppen bakom Danmark. Nu är den kvartetten med och då känns de blåklädda väldigt starka, även om pjäser som Guendouzi, Fofana och Koundé finns på minussidan. Nederländerna har med fem lirare från Ajax och är såklart inget lag som det går att räkna bort. Samtidigt känns det inte riktigt som att Oranje är på samma höga nivå som måndagens kombattanter. Står Frankrike för en bra insats vinner de detta. Tvåa först.

2. Spanien U21 – Kroatien U21 X
Spanien blir högt streckade när de ställs mot Kroatien i sin kvartsfinal, men det blir ingen enkel uppgift för de rödklädda. Dani Gómez, som gjorde flest mål i gruppspelet, finns inte med och det är ett tungt avbräck. Visst är Pino, Nino, Díaz och Puado skickliga offensiva pjäser, men det är inga omöjliga spelare att stoppa. Kroatien hamnade före Schweiz och England i gruppen efter att Bradaric nätat mot britterna djupt inne på övertiden. Lilles guldklimp kommer vara en viktig pjäs här också tillsammans med Atalantas Sutalo och Union Berlins Musa. Spelare som förtjänar respekt. Ettan streckas för hårt för att ta på allvar och då föredras helgarderingen.

3. Danmark U21 – Tyskland U21 X
Två lagkompisar från Anderlecht står på varsin sida som sina nationers största stjärnor när Danmark och Tyskland drabbar samman. Lukas Nmecha har varit utlånad från Manchester City under säsongen och har vräkt in mål i den belgiska huvudstaden. Anfallaren är också en målgaranti i U21-landslaget. Tyskland får dock klara sig utan viktiga Niklas Dorsch som är avstängd. Danmark övertygade stort när de vann sin grupp på maximala nio poäng före Frankrike. Jacob Bruun Larsen, som alltså spelat ihop med Nmecha i Anderlecht, var magnifik tillsammans med Anders Dreyer på topp. Den duon får Tyskland se upp med. Alla tecken behövs i Székesfehérvár.

4. Portugal U21 – Italien U21 1
Italien hade minst sagt ett stökigt gruppspel där de röda korten stod som spön i backen. Några av syndarna har inte blivit uttagna nu. Marchizza, Frabotta, Gabbia och Tonali finns inte med i truppen, lirare som håller hög nivå. Ersättarna är inte riktigt av samma klass och därmed ser Italien ganska mediokra ut, bortsett anfallet där Cutrone, Scamacca och Raspadori är starka namn. Portugal räds dock inte de lirarna. I gruppspelet höll gänget från den iberiska halvön nollan i samtliga tre matcher, trots tufft motstånd. Framåt har Rafael Leao kommit in som en extra krydda och han har visat i Milan under säsongen vilken grym spelare det är. Portugiserna känns vassare och ska ses med bra chans att lösa en trea. Etta!

5. Västerås – Brage 2
Brage löste inte en enda seger på sina sex inledande matcher i Superettan. På den sjunde dagen slog masarna dock till. 2-1 borta mot Öster var ett styrkebesked. Niklas Söderberg, ny från Sylvia, smällde dit en kasse och är en väldigt intressant lirare i fören. Bakåt ser det ändå stabilt ut, sju insläppta på sju omgångar är inget att skämmas för. Hellberg kunde dessutom hoppa in mot Öster efter sin frånvaro och det är en viktig pjäs i detta lag. Västerås har tagit poäng i fem raka fajter, men de gör det utan att övertyga. Prodell nätade visserligen mot Trelleborg, men har annars missat alldeles för mycket. Detta är två helt jämna mästerskap och då är det svårt att svälja streckningen på ettan. X2 är definitivt av högsta prioritet.

6. Qviding – Utsikten 2
Utsikten slutade trea i Ettan Södra 2020 och var alltså nära att ta sig upp till Superettan då. Detta år har börjat betydligt sämre, men visst finns det fortfarande gott om klass i truppen. Karl Bohm, Alexander Angelin och inte minst Martin Smedberg-Dalence är välmeriterade spelare. Dessutom är Idol-Bragi lika bra på fotbollsplanen som på scen. Qviding har gjort en bättre vår så långt, men har inte alls lika namnkunnig trupp. Det bör märkas på Bravida Arena där denna match ska spelas. Fint värde på tvåan som spikas.

7. KFUM Oslo – Ull/Kisa 1
I den norska andraligan har det börjat illa för KFUM Oslo och Ull/Kisa. Båda lagen står på en poäng efter tre spelade matcher och ligger därmed allra längst ner i tabellen. Huvudstadslaget föll senast borta mot Ålesund med 0-1, men prestationen var det inget fel på. Det behövs bara mer skärpa från gambianen Alagie Sanyang och de andra anfallarna så kommer KFUM klättra i tabellen vad det lider. Ull/Kisa känns däremot som ett bottenlag och får kämpa ordentligt för att lösa nytt kontrakt. Besökarna kan mycket väl få åka hem de fyra milen nordost med en förlust i bagaget. Strecka från vänster.

8. Turkiet – Guinea 1
Turkiet ska spela sin andra vänskapslandskamp inför sommarens EM-slutspel. I torsdags besegrade turkarna Azerbajdzjan med 2-1. Det var spelmässigt en helt jämn tillställning och visst syntes det att fokus främst låg på att inte dra på sig några skador. Vi kommer knappast få se ett Turkiet som går för fullt nu heller. Guinea har en del namn vi svenskar känner igen som Aly Keita och Pa Konate. Dessutom är Paul Pogbas brorsa Florentin uttagen i truppen. Guinea vill säkerligen visa att de håller mot europeiskt motstånd och ska inte underskattas. Alla tecken behövs i Antalya.

Kassaskåpet! Utsikten
Utsikten har börjat knackigt i ettan, men har definitivt en trupp för toppen av serien. Mot ett Qviding som överpresterat en del inledningsvis ska de ses med jättebra chans att lösa tre poäng.

Varningen! Guinea
Vänskapslandskamper är alltid speciella tillställningar. Turkiet lär knappast gå för fullt och då är det svårt att se varför ettan streckas upp mot 80 procent. Rensartvåan måste plockas med.

36 rader
1. Nederl. U21 – Frank. U21 2
2. Spa. U21 – Kroat. U21 1 X 2
3. Dan. U21 – Tysk. U21 X 2
4. Port. U21 – Italien U21 1
5. Västerås – Brage X 2
6. Qviding – Utsikten 2
7. KFUM Oslo – Ull/Kisa 1
8. Turkiet – Guinea 1 X 2
216 rader
1. Nederl. U21 – Frank. U21 X 2
2. Spa. U21 – Kroat. U21 1 X 2
3. Dan. U21 – Tysk. U21 1 X 2
4. Port. U21 – Italien U21 1
5. Västerås – Brage X 2
6. Qviding – Utsikten 2
7. KFUM Oslo – Ull/Kisa 1 X
8. Turkiet – Guinea 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100