Topptipset tips lördag 26 juni 2021

Stryktipset har flyttats till söndag denna vecka, men ett saftigt Topptips finna i alla fall att tillgå under lördagen. Fyra åttondelsfinaler i EM följs upp av irländska ligan och MLS. Det finns fint spelvärde på sina håll och visst ska det gå att få till helt ok utdelning på den här kupongen. Missa inte analysen här under!

Spelstopp 17:59

1. Wales – Danmark 2
Efter de otäcka scenerna på Parken i den första gruppspelsomgången, där Christian Eriksen kollapsade och sånär höll på att stryka med, så har Danmark kommit samman som lag. Insatsen mot Belgien i den första halvleken var en av de bättre av en danskt landslag i mannaminne. 1-2-förlusten borde minst ha genererat i en rödvit pinne. Pölsevurmarna krossade därefter Ryssland med 4-1 och tog sig vidare som tvåa bakom nämnda belgare. Wales tråcklade sig vidare på ett bedrövligt Turkiets bekostnad. Här tar det dock stopp för Bale och company som därmed inte upprepar succén från EM 2016. Tvåan hamras in upp till 60 prollar.

2. Italien – Österrike X
Italien var den nation som imponerade allra mest i gruppspelet och att påstå att Gli Azzurri har något spännande på gång är en underdrift. De azurblå verkar dra åt samma håll men det ska också sägas att pastavurmarna gynnades enormt av att samtliga gruppspelsmatcher spelades på Stadio Olimpico i Rom. Hemmaplansfördelen går italienarna om intet mot Österrike då matchen spelas på Wembley, en faktor som vi anser ska kunna gynna alplandet. Alaba, Sabitzer och Laimer är lirare skickliga nog att såra Italien och när ettan övervärderas är vi snabba med alla tecken.

3. Nederländerna – Tjeckien 2
Efter tre raka hemmasegrar i Amsterdam ska nu De Boers landslag ut och resa. Budapest väntar på de orangea och så även Tjeckien. Silhavys manskap tog sig vidare via fyra pinnar där första fajten mot Skottland var lagets som helhet bästa. Även om Oranje har dubbla skalper med nollan intakt bakåt är det först och främst bakåt som svagheterna hos holländarna kan skönjas. Med tuffa och duktiga anfallare i Schick samt Jankto och för den delen också Masopust kan Nederländerna få stora bekymmer att freda sig matchen igenom. Helgardera och jobba högerknall för värde.

4. Belgien – Portugal 2
Ronaldo låg bakom poängen som portugiserna nöp mot Frankrike i sista omgången av gruppspelet. Madeira-sonen är därmed historisk med sina 109 landslagsmål (delad etta med Ali Daei, Iran) och nog finns det fog för att tro Juve-strikern kliver upp i ensamt majestät efter detta mästerskap. Belgien sprang igenom sitt gruppspel med idel segrar men hamnade på “fel sida” trädet därmed och för De Bruyne och company kommer vägen vara kantad av svårigheter. Så även här såklart då regerande mästarna väntar direkt. Värdemässigt är det X2 som kliver på tåget först men finns det kräm i pluskan är det bara att kladda på med alla tecken så fort det går.

5. Sligo Rovers – Bohemians 2
Från en förstklassig EM-åttondel till förstklassig toppstrid på Irland. Sligo Rovers storsatsade inför säsongen och efter 17 omgångar har det räckt hela vägen till en tredjeplats. Starkt jobbat från The Bit O’Red som med det sagt får finna sig i att slå ur underläge denna lördag. Bohemians är snäppet vassare i grunden och gästerna kommer också in i detta möte med toppform i ryggsäcken. 13 inspelade poäng av de senaste 15 möjliga är ruskigt starka papper och känslan är inte att den trenden bryts på The Showgrounds. Tvåan först, krysset sedan.

6. Kansas City – LA FC 1
Tre flötiga nattpuckar från andra sidan pölen tar lördagsbongen i mål. Vi börjar med ett halvklurigt möte från Kansas dit Los Angeles FC har tagit sig och hoppas nu på att fälla krokben för ett formstarkt hemmalag. Värdarna är ruskigt vassa i de främre leden där ungraren Salloi smäller dit påsar i parti och minut. LA FC kan i sin tur kontra med Carlos Vela och Diego Rossi som också vet var målet ligger beläget. Spelare för spelare ska med det sagt Kansas hållas något högre och med sunda streck fattar vi pennan från vänster. 1X är en lämplig lösning.

7. Seattle – Vancouver 1
Nästa batalj hämtas från Gustav Svenssons forna hemstad. Göteborgaren vann en titel med Seattle Sounders 2019 och klubben kan vara på väg mot ett nytt guld denna säsong. Hemmalaget toppar den västra konferensen på 24 poäng och vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter tio avverkade omgångar. Lika muntert är det inte i det kanadensiska lägret – Vancouver har gått på pumpen fem gånger i följd och är kvalitetsmässigt flera mil från värdarna. Ettan går inte snacka bort, den hårda streckningen till trots. Bank!

8. San Jose – LA Galaxy 1
I San Jose står ett Cali-derby på menyn när Zlatans forna lag, Los Angeles Galaxy kommer på besök. Hemmahörande Earthquakes har inte rosat marknaden denna säsong, men hemma på arenan med samma namn ska ändå Magnus Erikssons tidigare klubb ses med toppchans att lägga vantarna på tre välbehövliga poäng. Galaxerna från änglarnas stad är inget vidare på resande fot och har tagit betydligt fler poäng än vad den underliggande statistiken hintar om. Med värdet på vänsterflanken är ettan given i utgång.

Kassaskåpet! Seattle
Gurra Svenssons forna lag visar gryende form och ska kunna montera ner ett mediokert Vancouver. Besökarna från hockeynästet har inget att hämta på Lumen Field. Säker etta!

Varningen! Tjeckien
Nederländerna har inte längre hemmaplansfördel i och med flytten till Budapest. Perfekt läge för Tjeckien att överraska. Högersidan är ett givet inslag.

36 rader
1. Wales – Danmark 2
2. Italien – Österrike 1 X 2
3. Nederl. – Tjeckien 1 X 2
4. Belgien – Portugal X 2
5. Sligo – Bohemians 2
6. Kansas City – LA FC 1 X
7. Seattle – Vancouver 1
8. San Jose – LA Galaxy 1
216 rader
1. Wales – Danmark 2
2. Italien – Österrike 1 X 2
3. Nederl. – Tjeckien 1 X 2
4. Belgien – Portugal 1 X 2
5. Sligo – Bohemians X 2
6. Kansas City – LA FC 1 X
7. Seattle – Vancouver 1
8. San Jose – LA Galaxy 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100