Topptipset tips fredag 28 maj 2021

Torsdagens Topptips satt som en smäck och gav över 4000 kronor på enkelraden. Nu hoppas vi att formen håller i sig. Fredagens kupong hämtas främst från Irland och det är också där de bästa dragen hittas. Här har ni analysen, lycka till!

Spelstopp 18:44

1. Aarhus – Aalborg 2
I Danmark ska det spelas en avgörande match om vilket lag som får en plats i Europa Conference League. Aalborg slutade först i nedflyttningsgruppen och imponerade stort i den sista omgången där. Då slogs Sönderjyske, som var den stora rivalen om förstaplatsen, tillbaka med hela 4-0. Hiljemark och Prica började båda på bänken och fick se Ivan Fossum glänsa ordentligt. Aarhus asfalterades samtidigt av Midtjylland (0-4) i sin senaste match, men bör ha ett något högre tempo i kroppen efter en vår i mästerskapsgruppen. Tyvärr för AGF är målgarantin Patrick Mortensen skadad och utan honom ska inte värdarna känna sig alltför säkra på en seger. X2 lockar mest på Ceres Park.

2. Växjö – Linköping X
En match från damernas allsvenska letar sig in på kupongen och det är jumbon Växjö som tar emot toppjagande Linköping. Smålänningarna står kvar på en poäng efter sex omgångar och insatsen senast mot KIF Örebro (1-4) var allt annat än bra. Växjö är dock bättre än vad tabellen visar. En spelare som Signe Andersen har definitivt kapacitet att sänka Linköping. Besökarna från Östergötland har ett bra lag med stjärnor som Fischer och Kanu, men kommer närmast från två raka oavgjorda kamper mot Kristianstad och Vittsjö. Här blir de för stora favoriter. Helgardera!

3. Finn Harps – Sligo Rovers 2
Vilken start på säsongen Sligo Rovers har stått för. De leder den irländska ligan efter 13 spelade omgångar och har inte släppt in ett enda mål på de senaste 270 minuterna fotboll. Närmast kommer de från 1-0 borta mot de regerande mästarna Shamrock. En strålande insats av Rovers som därmed kommer med gott självförtroende till den här fajten. Finn Harps lever mycket på Adam Foleys målskytte. Med sina sex mål är han med i toppen av skytteligan, men förutom Foley har inte Harps speciellt mycket att komma med. Här ska de definitivt slå ur underläge. Tvåan är en trevlig spik.

4. Drogheda – Derry City 2
På den östra delen av Irland ska vi titta till Drogheda som är nykomlingar i serien. Av det har det dock inte märkts ett spår, Drogheda agerar väldigt respektlöst och har fyra raka segrar i bagaget. Noterbart är att värdarna har gjort klart flest mål av samtliga lag i serien. Här blir dock Mark Doyle och hans lagkamrater övervärderade. Nykomlingar har en tendens att springa av sig i början. Derry City vann här i cupen för knappt ett år sedan och vårens första möte mellan lag slutade 1-1. City kommer från fyra raka utan förlust och måste finnas med på ett hörn. Alla tecken!

5. St. Patrick’s – Dundalk 2
Dundalk visade klassen när de besegrade Shamrock med 2-1. Den lettiska landslagsmannen Jurkovskis och den före detta MLS-spelare Zahibo visade då ett fint samarbete. I omgången därefter mot Bohemians var det däremot ingen som var bra. Då blev det stryk med 1-5. Det är med andra ord ett ojämnt Dundalk som ställer upp, men i sina bästa stunder kan de en hel del. Bohemians har tappat poäng i fyra av sex hemmamatcher hittills och ska inte känna sig säker på någon viktoria här heller. X2 är av högsta prioritet.

6. Athlone – UC Dublin 2
UC Dublin siktar mot det irländska finrummet och har inlett seriespelet starkt. Derbyförlusten mot Shelbourne för en vecka sedan var UCD:s första för säsongen. Colm Whelan nätade inte mot Shelbourne, men 20-åringen har annars varit seriens utropstecken med åtta fullträffar. En spelare som mycket väl kan vara tungan på vågen här. Athlone har åkt på torsk i tre av de fyra senaste omgångarna och har dessutom tio förluster på de elva senaste inbördes mot UCD. Den sviten förbättras inte nu. Tvåan spikas.

7. Treaty United – Bray
Bray Wanderers är verkligen inte enkla att göra mål på. Sju insläppta efter nio omgångar är bäst av samtliga lag i serien. Det tajta försvarsspelet har lett till att Bray bara har torskat en match hittills i seriespelet. Det behöver dock hända lite mer framåt och där är mittfältaren Brandon Kavanagh en nyckelfigur. Treaty United har ännu inte förlorat på hemmaplan och har bara släppt två bollar förbi sig på det egna gräset. Här får de dock slå ur underläge mot ett väldigt formstarkt Wanderers. Tvåa först.

8. Shelbourne – Galway X
Shelbourne trillade ur den irländska högstaserien i fjol efter att ha förlorat kvalet mot Longford. En match Shelbourne troligen hade vunnit om de inte hade åkt på ett rött kort efter 30 minuter. Nu ska de rödvita försöka ta sig tillbaka igen och det har börjat väldigt bra med noll förluster och en klar serieledning. Två av poängförlusterna har dock kommit på hemmaplan och här övervärderas serieledarna grovt. Galway, från landets västra delar, har bara en förlust på sina sju senaste omgångar och spelade 0-0 mot Shelbourne i premiären. De har absolut kapacitet att få med sig poäng igen. Alla tecken behövs.

Kassaskåpet! Sligo Rovers
Sligo Rovers är för tillfället helt ostoppbara i det irländska finrummet och ska ses med bra chans att lösa tre nya poäng mot ett mediokert Finn Harps. Fin tvåa.

Varningen! Växjö
Linköping har två raka kryss i ryggen och blir lite väl stora favoriter på Visma Arena. Växjö kan mer än de visat hittills och kan mycket väl skrälla. Ettan måste med.

36 rader
1. Aarhus – Aalborg X 2
2. Växjö – Linköping 1 2
3. Finn Harps – Sligo Rovers 2
4. Drogheda – Derry City 1 X 2
5. St. Patrick’s – Dundalk 2
6. Athlone – UC Dublin 2
7. Treaty United – Bray 2
8. Shelbourne – Galway 1 X 2
216 rader
1. Aarhus – Aalborg X 2
2. Växjö – Linköping 1 X 2
3. Finn Harps – Sligo Rovers 2
4. Drogheda – Derry City 1 X 2
5. St. Patrick’s – Dundalk X 2
6. Athlone – UC Dublin 2
7. Treaty United – Bray X 2
8. Shelbourne – Galway 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100