Topptipset tips fredag 2 april 2021

Det är åtta Championship-matcher som står mellan oss och full pott under lördagen. Få stora favoriter identifieras vilket mycket väl kan innebära fin utdelning vid åtta gröna bockar. Favoritfall jagas i Preston och i Wycombe medan Derby och Stoke ska lösa varsin trepoängare. Det är dags att köra igång, men först är det värt att notera spelstoppet. Då det är påsk drar vi igång redan klockan 15.59, så glöm inte lämna in din rad.

Spelstopp 15:59

1. Bournemouth – Middlesbrough 1
Det är många tränare i The Championship som varit rejält kritiska mot spelschemat. Lagen ska spela match fredag och måndag efter att flera lirare har varit iväg med olika landslag. Middlesbroughs duo Saville och McNair spelade match med Nordirland så sent som i onsdags och bör rimligen ha lite trötta ben. Inget perfekt läge således att ställas mot ett bra Bournemouth. Hemmalaget har inte riktigt kunnat motsvara de högt ställda förväntningarna under säsongen, men med tre pinnar upp till sjätteplatsen och en match mindre spelad finns playoff inom räckhåll. Stanislas är tyvärr skadad, men i Solanke, Surridge och Danjuma finns det offensiv kraft så det räcker. Knapp fördel Bournemouth på Vitality Stadium. Strecka från vänster.

2. Bristol City – Stoke 2
Bristol City har en formkurva som pekar åt helt fel håll. Tio förluster på de 14 senaste omgångarna har gjort att The Robins har sjunkit som en sten i tabellen. Avståndet ner till bottenstriden är dock betryggande. Det lär bli en plats i mitten av tabellen för City. Detsamma gäller Stoke som befinner sig tre pinnar före fredagens motståndare. The Potters har en del skadebekymmer och får klara sig utan bland annat Allen, Clucas och McClean. Stoke har dock en bred trupp och kan starta med en riktigt vass elva för den här nivån. Besökarna ska hållas högre än Bristol och stannar tvåan under 50 procent är det en vettig spik.

3. Cardiff – Nottingham 2
Cardiff vann derbyt mot Swansea med 1-0 innan landslagsuppehållet och är kvar i kampen om en topp 6-placering. Walesarna har sett bra ut sedan Mick McCarthy tog över klubben, men bör nu ha en del spelare med sega ben. Topptrion Moore, Wilson och Bacuna har alla varit iväg på landslagsspel i veckan och kan mycket väl känna lite trötthet. Nottingham har två väldigt intressanta anfallare i Grabban och Murray. Med Ameobi, Knockaert och Krovinovic bakom är Forest ett hot mot vilket försvar som helst i serien. Spelare för spelare skiljer det inte mycket mellan dessa två lag och när värdet då blir strålande på tvåan är det där vi börjar strecka.

4. Derby – Luton 1
Luton tog två raka segrar innan uppehållet och kommer sluta säsongen en bra bit från nedflyttningsstriden. Det får ses som en stor framgång för The Hatters som tippades hamna i botten. Spelare som Collins, Cornick och Adebayo håller hyfsad nivå, men på Pride Park ska ändå Luton slå ur underläge. Derby bör ha högre motivation då de endast ha fem pinnar ner till Rotherham under giljotinen. The Rams har egentligen för bra trupp för att riskera att åka ur och ska gälla som favoriter mot Luton. Kazim-Richards skjuter hem segern åt Wayne Rooneys mannar. Etta!

5. Millwall – Rotherham 1
Millwall har spelat väldigt mycket oavgjort hemma i sydöstra London. Tio kryss på 19 fajter på The Den talar sitt tydliga språk. 1-0 mot Middlesbrough i den senaste omgången var dock ett ordentligt styrkebesked. Med Bennett och Wallace har Lejonen en vass anfallsduo och på det stora hela känns värdarna stabila. Rotherham ligger under nedflyttningsstrecket, men det ska sägas att de har fyra matcher färre spelade än Birmingham strax ovanför. Smith och Ladapo är ett högkapabelt anfallspar, men i övrigt ser truppen lite väl tunn ut. Räkna inte ut The Millers helt i London, men visst är det ettan som ska ritas ned först.

6. Preston – Norwich 2
Norwich kommer göra comeback i det engelska finrummet nästa säsong, det vågar vi nog slå fast. Det skiljer nämligen 14 poäng ner till trean Swansea. 28 poäng av 30 möjliga på de tio senaste omgångarna imponerar oerhört. Poängtappet kom dock i den senaste omgången hemma mot ett svagt Blackburn. Det går med andra ord att rubba Pukki och company. Preston får klara sig utan sin mittfältare Alan Browne som är avstängd och formen är usel. Kapacitet finns dock verkligen i truppen och i höstas spelade Preston 2-2 mot Norwich på Carrow Road. Tvåan streckas väldigt hårt här och då måste det garderas omgående.

7. QPR – Coventry 1
Efter januari-lånen har QPR sett ut som ett helt nytt lag och hade The Hoops kunnat spela lika bra hela säsongen hade de varit med och utmanat om en playoff-plats. Lyndon Dykes och Charlie Austin bildar ett av seriens bästa anfallspar och med Chair bakom dessa herrar skapas det alltid målchanser. QPR agerar dock ojämnt vilket förlusterna mot Huddersfield och Birmingham är bevis på. Coventry är indraget i den absoluta bottenstriden och behöver poängen mer än vad värdarna gör. Ett supermotiverat bortalag med Biamou, O’Hare och svenska Gyökeres i truppen ska inte räknas bort. Plocka med alla tecken i huvudstaden.

8. Wycombe – Blackburn X
Wycombe kommer flyttas ner, det kan vi nog slå fast. Det skiljer 14 poäng upp till säker mark för The Chairboys. De visar dock inga tecken på att ge upp. Wycombe har faktiskt tagit fyra poäng på de tre senaste omgångarna. Kashket, Tafazolli och Ikpeazu är tre lirare som absolut hör hemma på den här nivån. Blackburn har ett så fint lag på pappret, men får inte ut sitt kunnande på plan. En seger på de tolv senaste är ett uselt facit av Rovers som nu också har Bradley Dack tillbaka på skadelistan. Blackburn blir alldeles för högt streckade och då måste 1X genast komplettera tvåan.

Kassaskåpet! Derby
Luton har haft en del flyt i sina två senaste matcher som båda har slutat med seger. Derby har egentligen ett vassare spelarmaterial och ska gälla som favoriter på Pride Park.

Varningen! Nottingham
Cardiff har flera spelare som varit iväg på landslagsuppdrag och således bör ha en del trötta ben. Nottingham har en trupp som är bättre än vad tabellplaceringen visar och ska ses med ypperlig chans att skrälla i Wales.

36 rader
1. Bournem. – Mboro 1 X
2. Bristol City – Stoke 2
3. Cardiff – Nottingham 2
4. Derby – Luton 1
5. Millwall – Rotherham 1
6. Preston – Norwich X 2
7. QPR – Coventry 1 X 2
8. Wycombe – Blackburn 1 X 2
216 rader
1. Bournem. – Mboro 1 X 2
2. Bristol City – Stoke 2
3. Cardiff – Nottingham X 2
4. Derby – Luton 1
5. Millwall – Rotherham 1 X
6. Preston – Norwich X 2
7. QPR – Coventry 1 X 2
8. Wycombe – Blackburn 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100