Stryktipset tips lördag 19 juni 2021

Bara två EM-matcher finns med på lördagens Stryktips den 19 juni 2021 som i stället koncentrerar sig på inhemsk fotboll från en aningen mindre arenor. Inte mindre än elva matcher från svenska andra-, tredje- och fjärdedivisionen finns med på kupongen. Det betyder kanske inte den största underhållningen fotbollsmässigt, men däremot rejält med spelvärde. Särskilt då 6 miljoner finns i jackpot. Väl värt att hänga med på analysen således!

Spelstopp 15:59

1. Portugal – Tyskland X
Portugal gjorde precis vad laget skulle mot Ungern. Försvaret funkade fint med general Pepe i mitten och framåt fick konungen Cristiano Ronaldo hänga två gånger om. 3-0-segern satt minutmässigt hårt inne men sett till spelbilden över 90 minuter var det egentligen inget snack. Tyskland i München blir en otrolig match med väldigt oviss utgång. Det här kommer avgöras av ett slumpmål, individuell prestation eller utan vinnare alls. Med andra ord finns fog för att ganska tidigt måla ner helgarderingen.

2. Spanien – Polen 1
Med Sverige-matchen i färskt minne finns det inte en chans La Roja kan upprepa bedriften och gå mållösa från ännu en match. Koke, Morata, Olmo, Moreno och Sarabia var bara fem av spelarna i laget som hade högoktaniga möjligheter att spräcka Olsens nolla. Polen kommer få sota för alla missar. Ett polskt landslag som förutom Milik och Piatek out inför turneringen nu också får klara sig utan viktige Krychowiak som synade rött mot Slovakien. Ettan kan möjligen trampa upp över 80 och vid ett sådant scenario behövs gardering, åtminstone med hjälp av kryss sett ur ett värdemässigt perspektiv.

3. Jönköpings Södra – GAIS 2
J-Södra har successivt växt in i säsongen. Fyra raka matcher utan nederlag gör att de grönvita från Småland startat sin klättring. Dags för ny match och det är på Vapenvallen som värdarna kliver upp i klinch mot GAIS. Gästerna startade säsongen i dur men den senaste tiden är i moll. Med detta sagt är det svårt att inte ha imponerats över gästernas prestation i bortamatchen mot Norrby. Dessutom finns en go känsla när göteborgarna kliver in mot Södra. Fyra av de sex senaste inbördes har slutat med Makrillarna som segrare. Tvåan ska därför kliva in redan från start till fint spelvärde.

4. Vasalund – Landskrona 1
Vasalund kunde inte bjuda upp till fullskalig dans mot Akropolis i derbyt häromsistens. 2-3 i baken och nykomlingen från Stockholm står därmed kvar på tre vinster på nio försök. Landskrona däremot tuggar på. Skåningarna gjorde en riktigt bra hemmamatch mot Brage förra helgen och har spets framåt i form av bland annat nye Filip Ottosson. På det hela taget är Boisarna en lagmaskin som nu på riktigt måste tas på allvar. Värdemässigt finns däremot fog för att tvåan blir skräp. Med blicken mot större stålar och med en oddsmässigt favorit-beklädd etta är det inget snack. Vasalund får första penseldraget!

5. IF Sylvia – Haninge 2
Efter att ha tätat defensiven och dessutom fått igång tidigare ÖIS- och Halmstads-spelaren Dida Rashidis målproduktion har Haninge åter vunnit några matcher. Formen är därmed stigande i bortalägret inför avresan till Norrköping. Sylvia blandar och ger massor. Lillasyster i staden har dessutom haft stora bekymmer inbördes mot Haninge som lirar ett spel som uppenbarligen inte passar. Hemma är ändå Sylvia svårslagna ska tilläggas och med troligen jämna streck rakt över är det knappast dumt att jobba in 1X2 på “Parken”.

6. Dalkurd – Karlstad 1
Två tippade herrskap slåss om ära och tabellposition i Uppsala. Karlstad kommer formtoppade och har ett riktigt spännande lag med flera gubbar som garanterat skulle kunna spela högre upp än Division 1. Chovanie Amatkaryo är en av dessa. Holländaren är målfarlig till tusen och en pjäs DFF måste se upp med. Hemmalaget fick bara 1-1 borta mot Hudik häromsistens. Ett glädjande besked var annars att den tidigare iranske landslagsmannen Rahmani var åter på planen efter sin skada. Dalkurd är fortsatt obesegrade hemmavid och ska även nu bära favoritskapet. Strecka från vänster.

7. Sollentuna – Hudiksvalls FF 1
Sollentuna gör allt som oftast stabila prestationer på sin hemmabana. Oavgjorda fajter mot både Gefle och BP samt en seger mot Hammarby TFF är starka kort. Nu ska värdarna med Stojanovic-Fredin i spetsen ställas mot en nykomling som haft väldiga problem på slutet. 0-1-3 och 2-9 i målskillnad de fyra nyss lirade bataljerna gör ingen speciellt glad. Detta är en trend som troligen kommer utökas. HuFF med Benny Dahlin som coach kommer få ta den långa resan hem utan poäng i bagaget. Etta trots en kanske något hög streckning!

8. Sandviken – Gefle 2
Derby! Rivalmöte i Sandviken då topplaget SIF ställs mot det forna allsvenska gänget, Gefle. Gästerna har sedan degraderingen till Superettan och därefter Division 1 haft väldiga bekymmer med att finna en vinnande väg. I år verkar det mesta däremot falla på plats. Framåt är GIF väldigt fina och har numera en handfull matchvinnare. Sandviken har svajat en del på sistone och insatsen mot Hammarby TFF häromsistens var ett rejält lågvattenmärke. Englund kan mycket väl sänka sitt gamla gäng på Jernvallen. X2 är både spännande och inte helt otroligt.

9. Assyriska IK – Linköping City 1
Linköping är i förfall. Gästerna är fortsatt utan seger i seriespelet och läcker som ett såll bakåt. Till råga på allt har både tränaren Banda lämnat (sparkats?) det sjunkande skeppet och i samma veva klev även Ken Ring (!) av som som klubbchef. Förhoppningsvis kan lite nytt blod runt klubben skaka om för som läget är nu finns inget annat än Division 2-spel till kommande säsong i siktet. Assyriska har också varit rejält på dekis. Klubben från Jönköping tog ändå en meriterande skalp då Lindome tvålades till med 2-0 nyligen. Kanske kan värdarna med påfyllt självförtroende lyfta i tabellen. City ska ändå AIK slå alla dagar i veckan under de förutsättningar som råder. Etta.

10. Tvååker – Skövde X
Skövde har en ganska trist tid bakom sig. Fyra förluster på fem nyss utförda försök har det blivit för SAIK. Truppen i stort är ganska spännande trots att flera ledande gubbar de senaste åren lämnat. Tvååker på schemat och det är ett hemmalaget från utkanten av Varberg som gör anspråk på de allra mest ädla platserna i tabellen. TIF är välbalanserade och bygger sitt spel runt en ramstark defensiv. Med endast sju mål i baken på elva matcher är hemmalaget bäst i klassen. I fjol vann lagen varsin match och nog finns det lite fog för att tro detta blir jämnare än vad strecken visar. Helgardera och hoppas på en knall från öster.

11. Utsikten – Åtvidaberg 1
Dags att plocka fram lördagens största spikpistol. Utsikten med Bosko Orovic som coach är en utmanare av rang när det kommer till platser i den absoluta täten. Formen är kanon och framåt lyser det om gubbar som Lucas Hedlund, Karl Bohm med flera. Åtvidaberg är inte riktigt där och den anrika östgötaklubben har haft stora bekymmer att vinna matcher under våren. Att komma till Ruddalen och tro på vinst är som att tro på tomten. Ettan kan enkelt spikas av hela vägen upp till 75 prollar.

12. Österlen – FC Trollhättan 2
Österlen vann sin Division 2-serie i fjol och skulle ta nya steg i den svårare Söderettan denna vår. Prestationerna är titt som tätt bra men det där lilla extra saknas från skåningarna som bara lyckats vinna en av elva matcher. Annat ljud i skällan är det hos Trollhättan. Gästerna är tillsammans med Oskarshamn bäst under våren där både försvar och offensiv kuggat i perfekt. Det är dessutom helt omöjligt att kringgå fingertoppskänslan i värvningarna av Fellrath och Aliev. En duo som tillsammans stått för 19 baljor på elva matcher. Det är fem fler än vad hela Österlen mäktat med. Tvåan är givetvis förstavalet i Skåne.

13. Ytterhogdal – Friska Viljor 1
Målgången sker i norr. Friska Viljor kommer få slita ordentligt för att hålla sig flytande i årets Division 2-serie. Truppen är spännande men en aning oerfaren. 19-årige Fredrik Borgström stod för nio mål i fjol och behöver leverera även i år. Detsamma gäller ännu yngre Elias Cederblad som spås en lysande framtid. Ett betydligt mer erfaret Ytterhogdal väntar. Värdklubben rustar för större uppdrag än spel i tvåan och har också förutsättningarna för att ta steget upp. Ettan kan med lite flyt hamna strax under 60 procent och då är det inget snack om att spikklubban kan plockas fram.

Kassaskåpet! Utsikten
Ett Göteborgslag med framtidsutsikter. Åtvidaberg är inte på samma nivå och kommer få stora bekymmer att freda sig på Ruddalen. Ettan är bara banka av.

Varningen! GAIS
Nästa Göteborgs-lag att ta rygg på. GAIS är inne i en rätt kall period men har ändå kvalitéer att rubba J-Södra. Tvåan i Småland ska med.

144 rader
1. Portugal – Tyskland X 2
2. Spanien – Polen 1 X
3. Jönköping – GAIS 1 2
4. Vasalund – Landskrona 1
5. IF Sylvia – Haninge 1 X 2
6. Dalkurd – Karlstad 1
7. Sollentuna – Hudiksvall 1
8. Sandviken – Gefle X 2
9. Assyriska IK – Linköping 1
10. Tvååker – Skövde 1 X 2
11. Utsikten – Åtvidaberg 1
12. Österlen – Trollhättan 2
13. Ytterhogdal – Friska Viljor 1
1296 rader
1. Portugal – Tyskland 1 X 2
2. Spanien – Polen 1 X
3. Jönköping – GAIS 1 X 2
4. Vasalund – Landskrona 1 X
5. IF Sylvia – Haninge 1 X 2
6. Dalkurd – Karlstad 1 X
7. Sollentuna – Hudiksvall 1
8. Sandviken – Gefle X 2
9. Assyriska IK – Linköping 1
10. Tvååker – Skövde 1 X 2
11. Utsikten – Åtvidaberg 1
12. Österlen – Trollhättan 2
13. Ytterhogdal – Friska Viljor 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100