Powerplay tips torsdag 8 december 2022

Torsdagens Powerplay är i vanlig ordning ett ruggigt fint sådant med full fokus på den svenska hockeyligan. Sju matcher hämtas från SHL samt en intressant spelarduell mellan Frölundas Max Friberg och Oskarshamns Antti Suomela. Det är en snårig väg att vandra mot åtta gröna bockar, men det borgar å andra sidan för fin utdelning vid en fullträff. Nu sätter vi igång!

Spelstopp 18:59

1. Färjestad – Linköping X
Linköping har tagit stora kliv under säsongen. Cluben ligger fint inkilad i mitten av tabellen även om det blev torsk mot Skellefteå häromsistens. En del skador bekymras i gästande läger. Broc Little är sedan tidigare out. Nu ser också Markus Hännikäinen ut att missa matcher under en längre tid. Sportchef Persson har snabbt agerat och hämtat in Jasse Ikonen som skrivit på ett kortare avtal med klubben. Spännande minst sagt. Färjestad har å sin sida svajat en hel del på sistone. Framförallt på hemmaplan. En trea på fem SHL-försök är ett tveksamt utfall från Vargarnas sida. Här överskattas Mitells mannar grovt. Läge att dunka på med alla tecken redan från start därmed.

2. HV71 – Örebro 2
Örebros rivstart hemma mot Malmö innebar ett välkommet trendbrott för Närke-klubben. 3-0 efter första perioden mot skåningarna innebar till slut en 5-3-viktoria och poäng som gästerna nu kan rida vidare på. HV71 i Jönköping står på tur. Hemmalagets form är god och Samuelssons manskap har klättrat över det där nesliga kvalstrecket. Än är dock inte faran över. Tjurarna från Småland är ojämna och när lagen möttes i Behrn Arena tidigare i år vann LHK komfortabelt med 3-0. Vi utgår från tvåan.

3. Luleå – Leksand 1
Kupongens bästa spik. Leksand är i uselt skick för tillfället. Masarnas grundspel fungerar inte och när laget gick på pumpen nere i Oskarshamn så innebar det fjärde raka förlusten. Luleå å sin sida har också en hel radda med nederlag i SHL. Björnarna fick däremot känna segerns sötma då Jukurit på ett enkelt och bekvämt sätt monterades ner i CHL-slutspelet under tisdagen. 5-1-viktorian inför drygt 1400 åskådare i “Delfinen” gjorde att spelarna äntligen kunde spela ut och bygga självförtroende inför fortsättningen. Luleå har vunnit åtta av de nio senaste inbördes och det är en trend som byggs på.x Fin spiketta!

4. Timrå – Brynäs X
Timrå flyger fram i tabelltoppen. De rödvita från Medelpad har haft en kanonhöst överlag där spelare som Dahlén, Lander och Pettersson varit ruskigt bra. Viktigt för TIK att dessutom Halloran numera är tillbaka i spel efter en tids skada. Brynäs på tur. Gävle-klubben har både haft problem med sitt målskytte men också släppt till på tok för mycket bakåt. BIF:s spel är titt som tätt ändå rätt trevligt att titta på och resultatet (2-5-förlust) mot Frölunda speglade inte riktigt matchen på isen. Att Timrå målas upp till skyarna är befängt. Tidigt ska garderingspennan fram. 1X2.

5. Rögle – Växjö 1
Rögle studsade tillbaka efter den nesliga förlusten mot HV71 i ligan häromsistens. Bandyklubben från Skåne löste en stabil 3-2-viktoria mot Tappara i CHL-spelet under tisdagen. Abbotts mannar ska under torsdagen ställas mot ett väldigt bra Växjö. Lakejerna från Småland kan skryta med ett komplett lagbygge där framförallt defensiven har stuckit ut. Mot Luleå i helgen var det däremot en sprudlande offensiv som fick publiken att jubla. 7-0 efter två perioder hemma mot Bulans mannar var en kölhalning som hette duga. Ner på jorden ska däremot Jönssons mannar ikväll. I Hajtanken blir det knappast lika lätt och vid sina sju senaste besök i Ängelholm så har besökarna enbart lyckats vinna två. Ettan först.

6. Malmö – Skellefteå 2
Malmös kris är cementerad. Skåningarna är sist i tabellen efter 24 omgångar och inför matchen mot Skellefteå finns inte mindre än tio (!) raka förluster på egen is. Sensationella siffror såklart och ett trendbrott mot ligans mest formstarka lag känns väldigt långt bort. SAIK trummar på. Platsen precis bakom Växjö i den yttersta toppen är vigd åt de gulsvarta. Mot Frölunda i CHL-kvarten nyligen fanns däremot varken Linus Lindström eller Gustaf Lindvall spelbara. Dessutom tvingades Pudas kliva av skadad och missar veckans matcher i Skåne. Tvåan måste ändå bli första tecken att kladda ner men det är en tanke som de flesta svenskarna håller med om. Krysset som stöd tämligen tidigt är därför nödvändigt.

7. Frölunda – Oskarshamn 1
Oskarshamn bröt en förbannelse hemma mot Leksand senast. Efter elva raka utan trepoängare på egen is kom äntligen en förlösande seger över 60 minuter. Oket lyfte därmed ytterligare några hack i tabellen. Frölunda borta är dock ett motstånd som inte klingar speciellt högt. Sedan gästerna klev upp i det svenska finrummet har laget bara nypt två ynka poäng i Scandinavium. Noterbart är dessutom den totala målskillnaden på i Göteborg som landar in på hemska 9-25 med IKO:s siffror först. VF har sedan landslagsuppehållet sett riktigt bra ut och Rönnberg har fått bra fart på i stort sett alla enheter. Ettan bankas in trots något hård streckning.

8. Max Friberg – Antti Suomela X
Trevlig spelarduell mellan Max Friberg och Antti Suomela ska också analyseras innan PP-bongen kan stänga igen butiken för den här gången. Finländaren har varit hela ligans största utropstecken och ingen annan spelare har lika många poäng (30) den här säsongen. 13 av dessa pinnar är mål och framförallt är 28-åringen ett hett vapen i Okets fina powerplay-spel. Friberg är inte riktigt på samma målmässiga nivå. Nio strutar från svenskens sida är ändå riktigt bra och med tanke på hur spelet på isen denna afton kommer se ut med fördel Frölunda är det rätt väg att tidigt gardera utgångskrysset från vänster.

Kassaskåpet! Luleå
Luleå fick bra utdelning i tisdagens CHL-match mot Jukurit och känslan är att Bulans mannar kan rida vidare på framgången då ett trött Leksand gästar. Bra spiketta.

Varningen! Brynäs
Timrå är bra men överskattas massor mot Brynäs hemma i Medelpad. BIF är inte så dåliga som resultaten den senaste tiden visar. Manners mannar ska absolut kunna störa.

36 rader
1. Färjestad – Linköping 1 X 2
2. HV71 – Örebro X 2
3. Luleå – Leksand 1
4. Timrå – Brynäs 1 X 2
5. Rögle – Växjö 1 X
6. Malmö – Skellefteå 2
7. Frölunda – Oskarshamn 1
8. M.Friberg – A.Suomela X
216 rader
1. Färjestad – Linköping 1 X 2
2. HV71 – Örebro X 2
3. Luleå – Leksand 1
4. Timrå – Brynäs 1 X 2
5. Rögle – Växjö 1 X 2
6. Malmö – Skellefteå X 2
7. Frölunda – Oskarshamn 1
8. M.Friberg – A.Suomela 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100