Powerplay tips torsdag 29 september 2022

Full matta av SHL är det som gäller på torsdagens Powerplay. Flera tungviktarmöten finns med på kupongen och i ett av dem hittar vi en häftig chansspik i Karlstad. En head-to-head Tambellini och Emil Sylvegård avslutar. Vi fortsätter att jobba åtta rätt med bra utdelning.

Spelstopp 18:59

1. Färjestad – Skellefteå 2
Skellefteå massakrerade Färjestad uppe i norr under tisdagen. 6-0-segern var en produkt av de gulsvartas fina fart, Huggs otroliga målsinne och ett väldigt bra målvaktsspel från Söderströms sida. Siffrorna stack visserligen iväg en aning och speglade inte helt matchen måste tilläggas och vi kan nog dessutom förvänta oss att Dennis Hildeby kniper startspaden hemma i kaffeburken då dessa sällskap åter ska duellera. FBK har visserligen öppnat med idel segrar inför Löfbergs-publiken men denna gång går Mitells mannar på pumpen. Tvåan är en smaskig chansspik vi jobbar in!

2. Timrå – HV71 X
Lapp på luckan i Jönköping. HV71 är tillbaka i SHL efter sitt korta äventyr i Hockeyallsvenskan men hemmapremiären slutade i moll för Tjurarna. Leksand vann med 3-2 i sudden och tog därmed med sig två pinnar hem till Dalarna. Spelmässigt var ändå denna insats från smålänningarna på en betydligt högre nivå än de första dusterna utomsocknes. Miele, Andrae, Matson med flera var bra i HV-dressen och farten som Samuelssons mannar hade i tisdags bådar gott inför fortsättningen. Timrå har haft spelledigt i veckan och därmed lite extra tid att slicka såren efter en blek insats i Växjö under lördagen. TIK är vanligtvis starka hemmavid och kommer bjuda på större underhållning jämfört med senast. På förhand är detta en väldigt svårsiad historia vilket gör helgarderingen till ett tidigt måste.

3. Linköping – Luleå 1
Efter tre raka nederlag hittade äntligen LHC ett sätt att vinna. Henke Törnqvist var Clubens bästa spelare då Lejonen från Östergötland kunde straffa Färjestad i helgen. Nu väntar nästa tilltänkta topplag i Saaben. Luleå bussar söderöver med en stabil 5-2-triumf i bagaget. Bulan och gänget fick Brynäs dit man ville i “Monitorn” och framförallt tredje perioden i Gävle var en väldigt högkvalitativ insats från de norrländska Björnarna. LHC:s trend mot Luleå är ändå tydlig. Tre raka matcher inbördes har slutat med minst poäng efter 60 minuter och när vi denna kväll kan stirra ner i en fint understreckad etta är det inte speciellt svårt att ta parti. Ettan öppnar.

4. Oskarshamn – Frölunda 2
Efter två raka hemmasegrar var Oskarshamn i Behrn Arena för att smaka torsk mot ett påkopplat och bättre Örebro. Oket kom aldrig upp i nivå där framförallt defensiven inte var att känna igen. Hem till Be-Ge Hockey Center och slåss mot nästa tunga drake. Frölundas tyngd fällde avgörandet mot Växjö hemma i Göteborg under tisdagen. Innala stod för två assist och givetvis fanns också Lasch med i protokollet. X2 i Småland känns på förhand som den allra bästa vägen att gå.

5. Leksand – Örebro X
Leksand spelade smart i Jönköping under tisdagen. Armalis i kassen lirade återigen stor ishockey och överlag ser masarnas defensiv riktigt bra ut. Framåt finns frågetecken i och med John Quennevilles dåliga säsongsinledning och en målskytt á la Max Véronneau saknas. Örebro har dubbla nederlag på resande tass och 1-2-torsken i Gävle mot Brynäs nyligen var rejält retsam. Gästrikeklubben avgjorde matchen med 18 sekunder kvar och givetvis är denna typ av förluster något som kan sätta sig hårt bland spelarna. På ÖHK:s plussida finns ändå nio segrar på elva försök i Tegera Arena och coach Eriksson kan “sitt” Leksand utan och innan. Nödvändig helgardering vid Siljans södra strand.

6. Växjö – Brynäs 2
Brynäs gjorde en ruskigt bra insats hemma mot Örebro i veckan. Gregg Scotts avgörande med mindre än 20 sekunder kvar var fullt rättvist. BIF pumpade på med 40 skott mot Arntzen i ÖHK-kassen och spelare som Rödin, Larsson, Björninen med flera var riktigt bra och därmed ledande herrar hos de svartklädda. Växjö har bara vunnit en av tre inledande matcher. Lakejerna under nytt styre (Jörgen Jönsson) har inte fått träff än och nog är känslan att Rosén saknar sin polare Gynge i fronten. Smålänningarnas etta flyger iväg streckmässigt vilket öppnar upp för supervärde till höger. X2 är tecken att öppna med alla dagar i veckan.

7. Rögle – Malmö 1
Sista hockeymatchen på kupongen synas i Ängelholm. Derbydags i Catena Arena då Rögle och Malmö ska mäta svärd. Rödhökarna har sett bra ut under samtliga inledande matcher. Kollar har fått de svar han velat och på det hela taget är det ett gästande gäng som ser väldigt vältränade ut. Bandyklubben kunde inte rå på Skellefteå i norr utan fick se sig besegrade med 2-5 i helgen. Hemma inför sin egna publik är det dock sällan som Zaar och gänget viker ner sig och samtliga tre tävlingsmatcher som lirats hemmavid denna säsong har slutat med grönvit seger. Så även nu. Topptippade RBK nyper säsongens första derbyskalp. Ettan spikas.

8. Adam Tambellini – Emil Sylvegård X
Head-to-head mellan Tambellini och Sylvegård blir kupongens sista inslag. Sylvegård visar framfötterna i gästernas tröja och har redan pressat in tre baljor för sitt lag. Strax ovan 18 minuter i speltid finns också noterat och Emil trivs givetvis som fisken i vattnet när det vankas derby. Tambellini är en annan typ av spelare. En målskytt för finsmakare där hans roll i powerplay-spelet är ovärderligt. Fjolårets 28-målskytt är god för liknande siffror och även om vi öppnar kupongen med ett kryss är det med ettan vi först garderar.

Kassaskåpet! Rögle
En massiv ljudkuliss hemma i Hajtanken kommer bära Rögle fram till seger. Malmö är bra men plockas denna afton ned på jorden av de grönvita.

Varningen! Brynäs
Brynäs vann helt rättvist hemma mot Örebro även om 3-2-segern satt väldigt långt inne. Manners mannar kommer ha mycket fina möjligheter att nypa en ny skalp mot ett tveksamt Växjö.

36 rader
1. Färjestad – Skellefteå 2
2. Timrå – HV71 1 X 2
3. Linköping – Luleå 1
4. Oskarshamn – Frölunda X 2
5. Leksand – Örebro 1 X 2
6. Växjö – Brynäs X 2
7. Rögle – Malmö 1
8. A.Tambellini – E.Sylvegård X
216 rader
1. Färjestad – Skellefteå 2
2. Timrå – HV71 1 X 2
3. Linköping – Luleå 1 2
4. Oskarshamn – Frölunda X 2
5. Leksand – Örebro 1 X 2
6. Växjö – Brynäs 1 X 2
7. Rögle – Malmö 1
8. A.Tambellini – E.Sylvegård 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100