Powerplay tips torsdag 18 mars 2021

Mycket smått och gott väntar i kvällens kupong. Två spännande matcher från SHL där bottenlagen Oskarshamn och Brynäs har viktiga poäng att kriga om. Det blir också Allettan, KHL-slutspelet, tjeckiska slutspelet samt lite godis från Schweiz.

Spelstopp 17:29

1. Leksand – Oskarshamn 2
Leksand kommer till matchen med en jättefin formkurva efter åtta vinster senaste nio omgångarna. Dalalaget fortsätter gärna sin svit i jakten på topp sex och nu förväntas Peter Cehlárik vara tillbaka efter smällen han fick från Joel Lundqvist för en dryg månad sen. Oskarshamn hade greppet länge i Göteborg i tisdags men efter en sen vändning av Frölunda blev smålänningarna poänglösa. En oerhört tung förlust då IKO nu är på samma poäng som Brynäs under strecket med bara fem omgångar kvar. Nu väntar LIF i Tegera Arena vilket såklart blir ett tufft test. Ettan är mest trolig men är grovt överstreckad. Utgå istället från skrällen, men komplettera tidigt med ettan.

2. Djurgården – Brynäs X
På Hovet väntar ett viktigt klassikermöte. Djurgården är fortfarande inte helt säkra att undvika kvalet även om ett ska mycket till för att så ska bli fallet. En vinst här å andra sidan så ligger de väldigt bra till för play in. Brynäs har de sista matcherna visat upp en helt annan inställning och glöd än tidigare. 3-0 mot Frölunda i lördags och 3-1 mot Örebro i tisdags gör att Gävlelaget har häng på Oskarshamn och Linköping igen. Oula Palve som värvades in under säsongen har svarat för tre mål senaste två matcherna och han blir viktigt nu när det drar ihop sig. Jämn match med mycket nerver är att vänta, då är det bäst att ta det säkra före det osäkra. Alla tecken.

3. Borlänge – Piteå 2
Intressant möte från Allettan Norra. Tabellnian Borlänge tar emot sexan från Piteå. Endast två omgångar återstår för Dalalaget och de har fortfarande allt i egna händer för att ta sig till play in, vill det sig riktigt väl kan det även bli topp sex. Dock fortsätter powerplay-problemen och det skulle så klart underlätta att vinna fler matcher om det kommer igång. Pite innehar just nu den viktiga sjätteplatsen och har dessutom en match färre spelad än sina konkurrenter på platserna runt omkring. De körde över laget från Dalarna för en månad sedan och får anses ligga närmast segern även nu. Aningen bättre värde till höger men gardera med ettan.

4. SCL Tigers – Lausanne 2
Dunderjumbon SCL Tigers, med endast sju fullpoängare den här säsongen, är fast parkerad i botten. Det är mycket problem i deras spel men något som sticker ut är definitivt målskyttet. De tio senaste matcherna har det endast blivit sexton mål vilket ger ett snitt på 1,6 mål/match. Det säger sig självt att då blir det väldigt svårt att vinna. Lausanne ligger sjua men har färre matcher spelade än lagen ovanför vilket gör att de bör lösa topp sex och därmed en direktplats till kvartsfinalen. Formen är dock inte mycket att skryta över men här får de i alla fall en kanonchans att förbättra den. Tvåan spikas.

5. Servette – Bern 1
Tabelltrean Servette från Genève har riktigt fint häng på andraplatsen och har näst bäst poängsnitt i serien bakom ostoppbara Zug som leder med över 20 poäng. Servette har slagit tvåan Fribourg två gånger sista två veckorna och har ett gott självförtroende. En som det också går bra för är Eric Fehr som har mängder av NHL-matcher i bagaget. Han har svarat för fyra mål de senaste tre fajterna. Bern är på slutspelsjakt och just nu innehar laget från huvudstaden den sista platsen. Ettan ska med i alla väder men vid större system kan absolut fler tecken få plats.

6. Avangard Omsk – Magnitogorsk 1
Avangard Omsk städade av Jekaterinburg i åttondelsfinalen efter 4-1 i matcher. I laget finns legenden Ilya Kovalchuk som gjort fem poäng hittills i slutspelet. För Magnitogorsk del krävdes sex matcher för att besegra Barys Nur-Sultan. När matchserien stod och vägde vid 2-2 lade Magnitogorsk i en högre växel och gjorde fem mål i de avslutande fajterna. Nu väntar en jämn och öppen serie och då gäller det att vinna på hemmaplan. Med tanke på Omsk starka hemmaspel så får de chansen här. Etta!

7. St. Peters. – Dynamo Moskva X
Förmodligen den mest oförutsägbara kvartsfinalserien i KHL startar ikväll i St. Petersburg. Båda två vann sina åttondelsfinaler med 4-1 i matcher och kommer därmed utvilade och redo för denna kvartsfinal. SKA är oerhört svårslagna i sin hemmaborg vilket tretton segrar de senaste femton skvallrar om. Dynamo Moskva kommer med ordinarie manskap och har faktiskt fyra raka segrar mot St. Petersburg varav två av dessa varit på SKA:s hemmaplan. Viktig att få en bra start i denna matchserie. Här tar vi med alla tecken.

8. Liberec – HC Mountfield 2
Kupongen avslutar i den tjeckiska ligan där första kvartsfinalen nu ska spelas. Liberec slutade på en fjärde plats i grundserien medan motståndarna HC Mountfield landade in på plats sex endast fyra poäng bakom. HC tvingades därmed spela åttondel där Lejonen betvingade Litvinov efter tre matcher på ett imponerande sätt. Liberec avslutade grundserien på ett stabilt sätt via dubbla triumfer och har dessutom tre raka segrar mot Mountfield även om det varit tajta bataljer. Hemmalaget blir överstreckade här och då börjar vi från höger. Tvåan är en tänkbar chanspik på mindre system.

Kassaskåpet! Lausanne
En jättefin chans för Lausanne att ta tre viktiga poäng när de möter serien solklara jumbo. Gör de jobbet så ska det bli en komfortabel vinst. Kvällens kassaskåp!

Varningen! HC Mountfield
Det skilde bara fyra poäng mellan lagen i grundserien. Mountfield imponerande i åttondelen och kan mycket väl stå upp här. Skynda att fynda skrälltvåan!

36 rader
1. Leksand – Oskarshamn 1 2
2. Djurgården – Brynäs 1 X 2
3. Borlänge – Piteå 1 2
4. SCL Tigers – Lausanne 2
5. Servette – Bern 1
6. Omsk – Magnitogorsk 1
7. St. Peters. – Dyn.Moskva 1 X 2
8. Liberec – Mountfield 2
216 rader
1. Leksand – Oskarshamn 1 2
2. Djurgården – Brynäs 1 X 2
3. Borlänge – Piteå 1 2
4. SCL Tigers – Lausanne 2
5. Servette – Bern 1 X 2
6. Omsk – Magnitogorsk 1
7. St. Peters. – Dyn.Moskva 1 X 2
8. Liberec – Mountfield 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100