Powerplay tips torsdag 11 mars 2021

En fin torsdag den 11 mars med sex matcher från SHL samt två från tyska DEL. Avslutningen på säsongen kommer bli spännande att följa och då framförallt bottenstriden. Linköping, Oskarshamn, Brynäs och HV71 kommer göra allt för att undvika de två sista platserna där ett ångestfyllt kval väntar. Det återstår att se vilka som blir vinnarna ikväll.

Spelstopp 17:59

1. Växjö – HV711
Botten mot toppen väntar i detta Smålandsderby där Växjö slåss om seriesegern medan HV71 kämpar för att undvika de två sista platserna. Hemma i VIDA Arena trivs VLH utmärkt och är faktiskt bästa hemmalag i serien. Nu ställs de mot säsongens största flopplag, HV71, som ligger på sista plats och dessutom har sex raka förluster. Med tanke på att Jönköpingslaget har fler matcher spelade än sina bottenkonkurenter så krävs det att de radar upp vinster om det inte ska bli ett ångestfyllt kval. Allt talar för Lakers och ettan spikas även om den streckas i högsta laget.

2. Luleå – Örebro2
När hade Luleå sex raka förluster sist? Nu är det i alla fall så även om matchen i tisdags mot Skellefteå var ett steg i rätt riktning så blev till slut en övertidsförlust. Örebro har haft spelledigt sedan i fredags då det blev två poäng mot Brynäs. För segerskytten Borna Rendulic var det nog skönt att få göra mål igen då han varit frustrerad när inte puckarna har trillat in. Glädjande för närkingarna är Daniel Muzito-Bagenda tillbaka. Det har varit tajta inbördes möten och två av tre matcher har slutat oavgjort. När gänget från Norrbotten har så pass risig form så är tvåan roligast men på större system tas alla tecken med.

3. Linköping – Rögle2
Linköping tog en blytung seger i Gävle där en stark tredjeperiod avgjorde. Både skadelistan och formen är verkligen på uppgång. Tio poäng på fyra matcher mot Brynäs, Färjestad, Örebro och Växjö är väldigt starkt i deras pressade läge. Nu väntar SHL:s bästa lag, Rögle BK. RBK har många farliga forwards som varit vassa hela säsongen och nu har Daniel Zaar tagit över ledningen i hela poängligan. Dessutom leder Simon Ryfors skytteligan med sina tjugofyra fullträffar så det blir nåt att se upp med för Cluben. Tvåan känns mest trolig men gardera med ettan om plånboken tillåter.

4. Frölunda – SkellefteåX
Tränaren Roger Rönnberg var nöjd med spelet när Frölunda besegrade HV71 i tisdags. Framförallt försvarspelet och boxplay stack ut för deras del. Annars har göteborgarnas spel 2021 varit allt annat än bra och faktum är att FHC är ett av de sämsta lagen efter nyår. Det som i höstas pratades om guld har nu blivit att kämpa för att behålla sin topp sex plats. Skellefteå har gått som tåget under en längre tid. I och med Pär Lindholms intåg i klubben är forwarssidan både spetsigare och bredare. SAIK har skaffat sig ett bra läge inför avslutningen på SHL. En oviss match och vi säkrar upp med alla tecken.

5. Leksand – Brynäs1
Andra Gävledaladerbyt på fem dagar. Det var en målfest i Gävle i söndags där matchen slutade med en 6-5 seger för Leksands del. Marek Hrivík klev av matchen med tre poäng men hade sedan en tyngre match i tisdags mot Djurgården. LIF har bra form men saknar sedan tidigare Peter Cehlárik och även nu avstängde Patrik Zackrisson. För Brynäs del var tisdagen en stor besvikelse då det blev förlust i den viktiga bottenmatchen mot Linköping. Tre raka förluster sedan återstarten för deras del och nu måste vinsterna börja komma. Nu ser det åtminstone bra ut på skadefronten. Masarna är givetvis favoriter och ettan ska absolut vara prio ett även om skrälltvåan kan vara något för större system.

6. Oskarshamn – Djurgården1
Oskarshamn började bra mot Rögle men sen var det slut på det roliga. IKO sköt sig själva i foten när de drog på sig två matchstraff i samma situation. Smålänningarna har lagt Röglematchen bakom sig och nu väntar deras favoritmotståndare. Full pott på tre matcher mot DIF imponerar och hemmalaget har en mental fördel här. Djurgården har säkrat kontraktet och nu är det fullt fokus på att spela Play In om några veckor. Marcus Högström fick en tackling som tog i huvudet mot Leksand och det är osäkert om han kommer till spel. Matchen känns snäppet viktigare för Oskarshamn och vi tror att de löser tre poäng.

7. Augsburger – SchwenningerX
Augsburg befinner sig på tolfte plats i DEL och jagar en slutspelsplats. I hemmalaget finns SHL-bekantingen Spencer Abbott som spelat i både Leksand och Mora. Han har svarat för 6+8 på 17 matcher. Ett helt okej facit men det finns förbättringspotential för den spelskickliga kanadensaren. Tre pinnar på nionde plats ligger kvällens motståndare. Schwenninger har tre raka vinster i ryggen även om två av dessa varit oavgjort efter sextio minuter. En viktig match i jakten på playoff och här tar vi det säkra före det osäkra. Helgardering.

8. Straubing – Thomas Sabo1
Straubing ligger på elfte plats med lika många poäng som nyss nämnda Augsburg. Formen är rätt bra och så sent som i lördags blev det seger mot serieledande Adler Mannheim. Thomas Sabo har haft en tuff säsong och ligger sist i den södra divisionen. Med fem raka förluster i bagaget så blir inte direkt självförtroendet bättre. Det bortalaget kan ta med sig är inbördes mötena och där är det 2-1 i deras favör. Straubing är givetvis favoriter och det är en match de bör vinna. Ettan tas med i alla väder men kan även garderas med det lågt streckade krysset.

Kassaskåpet!Växjö
Växjö trummar på uppe i toppen och för HV71 är det mer eller mindre sista chansen att undvika kvalspel. Vi tror att ett desperat Jönköpingslag passar Lakers som handen i handsken och har en mycket fin chans till alla poängen.

Varningen!Örebro
Luleå på bortais är normalt sett en av säsongens svåraste matcher. Nu är dock LHF uppe i sex raka förluster och läget blir allt mer pressat. Tvåan känns väldigt spännande när det förväntas bli en jämn match.

36 rader
1. Växjö – HV71 1
2. Luleå – Örebro 2
3. Linköping – Rögle 1 2
4. Frölunda – Skellefteå 1 X 2
5. Leksand – Brynäs 1 2
6. Oskarshamn – Djurgården 1
7. Augsburger – Schwenninger 1 X 2
8. Straubing – Thomas Sabo 1
216 rader
1. Växjö – HV71 1
2. Luleå – Örebro 1 X 2
3. Linköping – Rögle 1 2
4. Frölunda – Skellefteå 1 X 2
5. Leksand – Brynäs 1 2
6. Oskarshamn – Djurgården 1
7. Augsburger – Schwenninger 1 X 2
8. Straubing – Thomas Sabo 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100