Powerplay tips tisdag 25 januari 2022

Svensk och Schweizisk hockey delar lika på utrymmet på tisdagens Powerplay. En lurig kupong som har potential till bra utdelning om våra rekade skrällar hittar hem. Analysen står klar mot åtta rätt, häng med!

Spelstopp 18:59

1. Frölunda – Leksand 2
En uppgiven Roger Rönnberg hade svårt att finna ord efter 4-7-torsken mot Oskarshamn. VF har därmed tre raka förluster på kontot och tisdagens drabbning kommer knappast bli mycket enklare. Leksand gjorde visserligen ingen bra insats mot Djurgården i lördags men har ändå startat upp efter nyår med sju inspelade poäng på tre matcher. Masarna har fått tillbaka en hel hög med spelare som varit sjuka eller för den delen skadade och kan powerplay-spelet höjas något snäpp jämfört med nyss spelade matcher finns en finfin uppsida hos de blåvita. Tvåan först i Götet.

2. Växjö – Skellefteå 2
Minikris i Växjö. Sam Hallam har en skadelista modell större att ta hänsyn till och dessutom en förstakeeper i Kalnins som svajar rejält. Lakers skrinnar ut på Vida Arenas is med fyra raka nederlag där botamatcherna mot Timrå respektive Leksand nyligen varit två riktigt intetsägande bataljer. Skellefteå mår betydligt bättre. Robban Ohlsson har flera producerande enheter som kuggar i på ett alldeles utmärkt sätt och de gulsvarta är ett motstånd som vilket lag som helst i ligan bör frukta. Tvåan kliver på tåget först i Småland.

3. Luleå – Oskarshamn 1
Luleå spelar en effektiv hockey som väldigt många klubbar har svårt att bemästra. Björnarna från norr är ett av ligans klart bästa hemmalag och när toppgubbar som Shinnimin, Omark, Tyrväinen, Connolly med flera är på spelhumör framåt är det få, om ens något lag, som kan mäta sig med Luleå. Oskarshamn följde upp sin 7-4-skalp mot Frölunda med en intetsägande insats borta mot Djurgården i söndags. Ettan är tämligen trolig men med risk för ett hårt ansatt hemmatecken behövs givetvis garderingar omgående.

4. Tingsryd – Almtuna 1
Det är snabba ryck som gäller inom den svenska topphockeyn. När Västerås kastade in handduken på grund av covid fick Almtuna snällt ta gurkornas plats och ska därmed face:a Tingsryd i Nelson Garden Arena. Båda klubbarna huserar för tillfället i ingenmansland med närhet både till playoffspel likväl som negativt kval. AIS gjorde en fin insats i sin senaste match då Mora kunde läggas på rygg i Smidjegrav. Bortamatcher mot TAIF är däremot inget som i största allmänhet gillas och Uppsala-grabbarna har bara löst en trepoängare här sedan september 2017. Rätt därmed att börja med ettan.

5. Bern – Servette 2
Bern är i uselt skick. Björnarna är segerlösa i över en månad vilket innebär åtta raka förluster. Dessa båda herrskap slogs om poäng på samma plats för tio dagar sedan och då vann Servette med stabila 4-1. Sedan dess har Genève-klubben fortsatt på inslagen väg och skördat poäng i parti och minut. Henrik Tömmernes går i bräschen för detta bortagäng där fronten med Filppula med flera är i toppslag. Självklart öppnar vi med pennan från höger. Garderingar med start från mitten målas på med hänsyn till storlek på plånbok.

6. ZSC Lions – Ambrì 2
Ambrì har sett allt bättre ut. De blåklädda har vunnit tre av fyra matcher på slutet och har därmed klivit upp på en åttondelsplats genom att passera Bern. Bortaspelet har varit stabilt med bland annat en tämligen färsk skalp mot topplaget Rapperswil. ZSC Lions är nästa gäng från tabellens övre skikt som nu ska utmanas. Lejonen från Zürich har en radda imponerande insatser med sig in till denna dust och Rikard Grönborg har satt sin prägel över laget. Ettan skenar dock iväg till orimliga höjder och då behöver vi gardera. 1X2 gäller från start med stort fokus kring högersidan.

7. SCL Tigers – Lausanne 2
2022 har börjat magiskt för Lausanne. Lejonen skrinnar ut till denna dust mot SCL Tigers med 16 inspelade poäng av 18 möjliga och vändningen hemma mot Ajoie i förra omgången var strålande. 3-4 förvandlades till 5-4 via två sena mål av förstalinan med Sekac och Riat i bräschen. Värdklubben har elva (!) raka nederlag och helgens båda duster med Zug och Ambrì slutade i mer eller mindre katastrof (2-8 samt 0-4). Med uselt självförtroende samt ett spel som knackar rejält är det här lite av mission impossible. Tvåa.

8. Zug – Lugano 1
Framtunga Zug pangade in 14 mål på två matcher under fredagen samt lördagen mot SCL samt Ajoie och fortsätter smyga med i den yttersta toppen. Bredden hos Tjurarna är otroligt fin där Anton Lander samt Calle Klingberg har stabil draghjälp av gubbar som Kovar, Suri, Bachofner med många fler. Lugano har torskat två raka i Bossard Arena med 0-5 respektive 1-6. Formen är okej men det här blir ändå en uppgift för stor för de vitsvarta gästerna. Ettan kan med lite flax stanna under 60 procent och är därmed en riktigt bra spik att avrunda kupongen med.

Kassaskåpet! Zug
Tjurarna är i kalasform och kommer inte bjuda Lugano på någonting hemma i Bossard Arena. Bra etta!

Varningen! Ambrì
Januari har flutit på fint för Ambrì som dessutom spelat riktigt bra på resande tass. ZSC Lions är ett topplag men på intet sätt omöjliga att rubba. Kul tvåa.

36 rader
1. Frölunda – Leksand X 2
2. Växjö – Skellefteå 2
3. Luleå – Oskarshamn 1 X 2
4. Tingsryd – Almtuna 1
5. Bern – Servette X 2
6. ZSC Lions – Ambrì 1 X 2
7. SCL Tigers – Lausanne 2
8. Zug – Lugano 1
216 rader
1. Frölunda – Leksand X 2
2. Växjö – Skellefteå X 2
3. Luleå – Oskarshamn 1 X 2
4. Tingsryd – Almtuna 1 X
5. Bern – Servette 1 X 2
6. ZSC Lions – Ambrì 1 X 2
7. SCL Tigers – Lausanne 2
8. Zug – Lugano 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100