Powerplay tips tisdag 23 mars 2021

En SHL-match från Husqvarna Garden är det enda från ”serielunken” på denna kupong. Utöver matchen i Jönköping vankas det slutspel och kval i alla dess former. Extra spännande blir det i Väsby då det är den femte avgörande matchen om vilket lag som ska få stanna kvar i Hockeyallsvenskan. Missa inte det här!

Spelstopp 17:59

1. HV71 – Leksand 2
HV71 hade länge greppet i Gävle och den matchen var sista chansen för Jönköpingslaget att undvika kvalspel. Det gick som bekant inte vägen och nu måste fokus vara att komma så förberedda som möjligt. Ett glädjeämne är att Johannes Kinnvall är tillbaka efter skada. Leksand ångar på och är faktiskt uppe på en fjärde plats. Till skillnad från hemmalaget så har LIF en magisk form då de vunnit tio av de elva senaste. Extra starkt med tanke på att masarna saknar en del tunga pjäser. Tvåan är såklart mest trolig men här ser tvåan ut att bli för hårt streckad. Gardera gärna.

2. BIK Karlskoga – Västerås 1
Karlskoga som slutade tvåa i serien valde sjuan Västerås i den här kvartsfinalen. Det är 2-2 i inbördes möten under säsongen men det som är anmärkningsvärt är att det enbart blivit bortasegrar. Starkt av VIK då det brukar vara jobbigt att komma till Nobelhallen. I BIK sticker poängligatrean Henrik Björklund ut då han svarat för en väldigt fin säsong med totalt 56 poäng. Han måste Gurkorna ha koll på i den här matchserien om de vill avancera. Värmlänningarna ska vara numret större. Ettan singlas.

3. Södertälje – Västervik 1
Spännande kvartsfinalsmöte i Scaniarinken. För tabellfyran Södertälje blev det inget val då endast femman Västervik återstod. SSK menar allvar den här säsongen och är faktiskt en outsider som kanske kan utmana Timrå om en SHL-plats. I bortabåset har Mattias Karlin gjort ett fantastiskt jobb med att återigen föra Västervik till en stark placering. Målvakten Daniel Marmenlind är kanske Hockeyallsvenskans bästa och han behöver vara bra om de ska kunna hota Tälje. Ettan är mest trolig men vid utrymme ska tvåan också med.

4. Väsby – Kristianstad X
Den femte och avgörande matchen om vilket lag som ska spela kvar i Hockeyallsvenskan. Läget såg hopplöst ut för Väsby då de förlorade de två inledande fajterna men har rest sig och nu ställs allt på sin spets. För Kristanstad måste det vara frustrerande att ha tappat och dessutom ha haft två matchbollar på hemmaplan utan att lyckats förvalta detta. Med tanke på matchens betydelse så är känslan att det kan sluta hur som helst. Vi lämnar inget åt slumpen utan tar med alla tecken.

5. Halmstad – Visby/Roma 2
Halmstad missade Allettan men har sedan vunnit fortsättningsserien. Nu väntar slutspel mot Gotlandslaget, Visby/Roma, i en matchserie bäst av tre. Hallandslaget kommer med en fin känsla då fem raka segrar har gjort gott. Hammers ser sig dock som underdogs och har valt att lägga pressen på bortalaget från Gotland. Till skillnad från Halmstad så kommer gotlänningarna med ett sargat självförtroende då det blivit fem raka torsk. Nu gäller det att städa bort det och se framåt. En oviss match där värdet på tvåan lockar klart mest, börja där.

6. Linden – Mariestad 2
Nästa slutspelsmatch från Allettan utspelar sig i Sméhallen (Eskilstuna). Eskilstuna Linden riktigt gick trögt under grundserien och fick därför spela “förlorarrundan” – en serie som Linden tillslut vann. Nu väntar slutspel mot Mariestads BoIS, här kommer det att bli betydligt tuffare. Mariestad har ett starkt lag som leds av den gamla Leksandstränaren Andreas Appelgren. Noterbart är att gästerna vann både hemma och borta mot Linden under grundserien med 5-2. Mariestad ska hållas som favorit och om inte tvåan skenar iväg är det en vettig spik.

7. Vallentuna – Piteå 2
I Vallentuna Ishall kommer Anders Hultins vikingar till spel i väldigt gott slag. Vallentuna vann de åtta avslutande matcherna i “förlorarrundan”, sex av dessa under ordinarie tid. Flera spelare visar fin form, inte minst Oskar Söderberg som gjorde tre pytsar senast mot Segeltorps IF. Piteå ska ändå hållas högre. Spelare för spelare har gästerna från Norrbotten ett skickligare lag där klubbikonen Magnus Isaksson, som gjorde ett par matcher för Skellefteå AIK 2019/20, sticker ut. Isaksson blev poängbäst i Allettan Norra med sina tolv fullträffar och 15 assist. Strecka från höger.

8. Vännäs – Kalix 1
Sist ut är en kamp från Vännäs Ishall. Västerbottningarna ska kunna stå upp bra på hemmais mot Kalix. När lagen möttes i grundserien slutade det 2-1 till gästerna, men det var efter straffar. Kalix har haft en något mer lyckosam säsong men de rödklädda har svårt att prestera på en jämn nivå. Vännäs har i sin tur ett relativt stabilt hemmaspel och nu när tvåan lutar åt att bli relativt hårt streckad är det läge att blicka mot skrällen i strax utanför Umeå. Ettan ritas ner först, gardera sedan efter budget.

Kassaskåpet! Mariestads BoIS
Appelgrens Mariestad har gjort tio mål på två möten mot Eskilstuna Linden den här säsongen. Bortasegern känns väldigt trolig i Sméhallen.

Varningen! Visby/Roma
I en till synes öppen tillställning måste såklart tvåan finnas med i Halmstad. Gotlänningarna har betydligt större chanser att lösa en seger än vad strecken indikerar, utnyttja detta!

36 rader
1. HV71 – Leksand 1 2
2. BIK Karlskoga – Västerås 1
3. Södertälje – Västervik 1
4. Väsby – Kristianstad 1 X 2
5. Halmstad – Visby/Roma X 2
6. Linden – Mariestad 2
7. Vallentuna – Piteå 2
8. Vännäs – Kalix 1 X 2
216 rader
1. HV71 – Leksand 1 2
2. BIK Karlskoga – Västerås 1
3. Södertälje – Västervik 1 2
4. Väsby – Kristianstad 1 X 2
5. Halmstad – Visby/Roma 1 X 2
6. Linden – Mariestad 2
7. Vallentuna – Piteå X 2
8. Vännäs – Kalix 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100