Powerplay tips onsdag 10 mars 2021

Full omgång i Hockeyallsvenskan kvällen till ära och samtliga fighter har såklart hittat in på kupongen denna onsdag den 10 mars. Dessutom ska semifinal-3 mellan Brynäs och HV71:s damer synas där vi tror stenhårt på hemmalaget. Analysen är redo, lycka till!

Spelstopp 17:59

1. Timrå – MODO1
Kupongen inleder med ett klassikermöte från Medelpad mellan två lag som inte har något, utöver äran, att spela om. Timrå vill säkerligen hitta en jämnare nivå inför slutspelet efter att bland annat ha gått på pumpen i tre raka hemmamatcher. MODO kommer från två starka segrar mot Björklöven och kan för första gången på länge spela helt utan press då kontraktet är säkrat. Timrås tränare Fredrik Andersson har samtliga kanoner till sitt förfogande i detta derby och är trots allt både en och två klasser bättre än MODO. Ettan är en given spik upp till 70-75 procent.

2. Vita Hästen – AIK2
Det finns mer nerv i mötet mellan Vita Hästen och AIK. Hemmalaget jagar en plats i Play In och har en poäng upp till tian Almtuna och ytterligare fyra till dagens kombattanter. Pållarna har grejat poäng i tre raka matcher på hemmais där spelare som Alex Lavoie och trotjänaren Marcus Eriksson varit tongivande pjäser för de rödvita. AIK var i mångt och mycket det bättre laget än Södertälje, men fick trots det inte med sig några poäng från dubbelmötet mot rivalerna. Besitter dock en hög höjd i grunden och denna sexpoängsmatch känns vidöppen på förhand. Med värdet till höger är X2 en sund start. Helgardera om stålarna räcker.

3. Almtuna – Västervik2
Efter fadäsen i Himmelstalundshallen studsade formstarka Västervik tillbaka med en seger mot Hästen i Plivit Arena. VIK vann med hela 6-3 efter att den nordamerikanska linan Jones-Jones-Budish svarat för fyra påsar tillsammans. Smålänningarna kan bli en obehaglig överraskning för topplagen i slutspelet, speciellt om de kan få igång spelet i powerplay som inte alls fungerat. Borta är inte Karlins herrar lika vassa, men då Almtuna blandat och gett mot slutet är det ändå tvåan som fångar vårt intresse i Uppland. Strecka från höger.

4. BIK Karlskoga – Västerås1
Västerås stod upp bra mot Timrå i den förra omgången men föll trots det med 1-2 och behöver ytterligare ett par poäng för att säkra vidare spel i Play In. Karlskoga kommer bli en svår nöt att knäcka för Paananens mannar. Hemmalaget är ruskigt vassa för stunden och öser på med mål i nordlig riktning. Bakåt har dessutom Tim Juel visat fin form inför slutspelet. Bikarna ha visat klass hemma i Nobelhallen med komfortabla segrar mot både SSK och Almtuna i närtid och då ettan ser ut att streckas förmånligt är den given att inleda med.

5. Björklöven – Kristianstad2
Kristianstad har kunnat förbereda sig för det stundande kvalet en tid. Skåningarna kommer där att ställas mot Väsby, ett Väsby som KIK slog tillbaka med hela 6-1 i den förra omgången. Skönt för Gaths pågar som haft det motigt med produktionen under hela säsongen. Björklöven på bortabana blir såklart en tuff uppgift för grabbarna från handbollsstaden, men ingen omöjlig sådan. Löven är helt under isen för tillfället och inte att lita på till rådande streckning. Koppla på hela bältet och jobba in knallen till höger!

6. Södertälje – Mora1
Toppmöte i Södermanland där två framåtlutade gäng ska upp i klinch. Mora har fått tillbaka flera skadade spelare vilket också syns på masarnas form. Hedbergs dalahästar ståtar med fyra raka segrar och kan med gubbar som Larsson, Stål Lyrenäs, Ljunggren och Wernblom hota samtliga lag. Södertälje imponerade mot AIK och känns ruggigt stabila för stunden. Christofer Bengtsson är i gryende form och ikväll kan även Nick Olesen göra comeback. Under 50 procent är ettan given i utgång, men plocka gärna med tvåan om täckning finns.

7. Tingsryd – Väsby1
Vi tar oss ner till de småländska skogarna och Nelson Garden Arena där det är grönvitt tema. Tingsryd har tappat mark i tabellen efter ett koppel av förluster på slutet och får nu rikta in sig på 7-8-platserna som ger hemmaplansfördel i Play In. Redan kvalklara Väsby har i sin tur en 13:e plats att försvara inför kvalet mot Kristianstad. Gästerna släpper in mängder med mål bakåt men är samtidigt giftiga framåt. TAIF krossade “Grisarna” med hela 8-2 på hemmais när de möttes tidigare och visst ska ettan gå först i Oliver Ekman-Larssons hemstad, den som går för högre utdelning bockar i samtliga rutor där X2 ger bäst avkastning.

8. Brynäs Dam – HV71 Dam1
Brynäs damer kan vid seger ikväll bli finalklart där Luleå troligen väntar. Brynäs var illa ute i bägge matcherna i Husqvarna Garden men lyckades käka ikapp klara underlägen gånger två. Lara Stalder låg inte helt oväntat bakom det mesta i offensiv riktning för Tigrarna. Efter två tunga förluster på hemmais blir det antagligen tufft för HV71 att ladda om inför game 3 och känslan är att Brynäs smashar in första matchbollen direkt. Ettan är en bra spik hela vägen upp till 65 procent.

Kassaskåpet!Timrå
Ett Timrå med bra truppläge ska kunna städa av MODO hyffsat smärtfritt i NHC Arena. Klasskillnad råder mellan lagen och ettan är bara att spika av, till hyggligt värde dessutom.

Varningen!Kristianstad
Björklöven fick rejält med däng av MODO i dubbelmötet och fortsätter att blanda höga toppar med djupa dalar. KIK må vara en chansning, men med hänsyn till värdet en chansning värd att testa.

36 rader
1. Timrå – MODO 1
2. Vita Hästen – AIK X 2
3. Almtuna – Västervik 2
4. BIK Karlskoga – Västerås 1 X
5. Björklöven – Kristianstad 1 X 2
6. Södertälje – Mora 1
7. Tingsryd – Väsby 1 X 2
8. Brynäs Dam – HV71 Dam 1
216 rader
1. Timrå – MODO 1
2. Vita Hästen – AIK 1 X 2
3. Almtuna – Västervik X 2
4. BIK Karlskoga – Västerås 1 X
5. Björklöven – Kristianstad 1 X 2
6. Södertälje – Mora 1 2
7. Tingsryd – Väsby 1 X 2
8. Brynäs Dam – HV71 Dam 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100