Powerplay tips lördag 6 mars 2021

En härlig hockeykupong med matcher från våra två högsta ligor i Sverige denna lördag den 6 mars. En match från SHL där Malmö ska försöka fortsätta med sin fina form och dessutom kamper från hockeyallsvenskan där lagen möttes under fredagen, tre av mötena är av derbykaraktär. Allt avslutas med tre härliga kvällsmatcher från världens bästa hockeyliga, NHL. Även där hittar vi lite rivalmöten. En snårig kupong som kan ge trevligt betalt.

Spelstopp: 14:59

1. Malmö – Färjestad 2
Malmö stod för en väldigt imponerande seger när Frölunda slogs tillbaka med 4-0 i en match där det inte skapades så många chanser. Göteborgarna såg trötta ut och lyckades aldrig skapa något tryck mot “Rödhökarna”. Skåningarna gjorde en mycket solid defensiv insats. Färjestad spelade under onsdagen. Då blev det en klar förlust mot Linköping. I första perioden spelade östgötarna kontrollerat och “kaffelaget” kom inte till några farliga chanser alls och såg tama ut. Det blev bättre i andra och tredje, de kvitterade innan det rasslade till bakåt. Defensiven och målvakterna fortsätter att se skakiga ut. Men det finns kapacitet hos värmlänningarna, de borde vunnit i torsdags och ska vara favoriter här. Tvåan är en bra spik.

2. Björklöven – MODO 1
Ett rivalmöte. Förra säsongen var detta ett toppmöte men i år är det toppen mot botten. Björklöven fortsätter gäcka fansen med helt fantastiska prestationer blandat med riktiga bottennapp. MODO gäckar inte fansen med att vara ojämna, de har varit dåliga hela säsongen och det finns inte mycket som tyder på att det ska förändras. Det kan hjälpa att deras spelidé bygger på att vara kraftiga underdogs och kommer försöka att enbart spela på Lövens misstag. En match där Björklöven är stora favoriter och med en kryss som stöd till ettan är vi hemma.

3. Västervik – Vita Hästen 1
Lagen möttes under fredagen och då drog Norrköpingslaget det längsta strået. Det blev seger med 4-2, det stod 3-1 efter två perioder och då försökte Vita Hästen mest försvara ledningen vilket bjöd in smålänningarna som reducerade, men nådde inte hela vägen. Sett över hela säsongen har Västervik varit det bättre laget av dessa, deras spel har varit riktigt bra. Fredagens match gör de en bra första period men har trots det underläge med 1-2. På hemmais är Karlins mannar ett mycket bättre lag och har plockat merparten av sina poäng. Bör vara klara favoriter och kan spikas upp till 55 procent.

4. Södertälje – AIK 2
Det närmsta vi kommer ett stockholmsderby i hockeyn. I vart fall med två lag som är inblandade i positivt kval. Båda lagen har gjort det bra på slutet. Senast för Södertälje blev det en vinst med bitter eftersmak, detta efter att de släppt en 3-3 i slutminuterna mot Väsby i en match där de var det bättre laget men skärpan i spelet saknades. Inlåningen av Jussi Rynnäs har varit väldigt lyckad för “Kringlorna”, finnen har fått stå flera matcher i rad och har hittat rytmen. AIK bytte tränare under säsongen efter att Åhlund behövde ta en paus av personliga skäl. In kom orutinerade (i sammanhanget) Anton Blomqvist som slutade spela så sent som för fem år sedan. Spelet har blivit bättre och AIK har klättrat i tabellen. Ett bra målvaktspar har hjälpt. En oviss och tight match att vänta, ta med alla tecken.

5. Mora – Almtuna 2
Lagen möttes i Mora så sent som igår. Således ingen resa för något av lagen. Den matchen vann MIK ganska klart. Almtuna kvitterade i powerplay mitt i matchen, sen tog det dryga minuten innan Mora återtog ledningen och släppte den aldrig. Skottmässigt var det väldigt jämnt, men merparten av uppsalalagets avslut kom från offensiva blå. Därifrån är det väldigt svårt att göra mål. Bara åtta av lagets 43 avslut mot mål kom från skottsektorn. Masarna fick iväg 16 skott från skottsektorn på de två första perioderna. Men Hedbergs gäng får väldigt stort förtroende och nog för att man ska vara favoriter, men allt över 55 procent är egentligen för mycket. Ta med alla tecken och jobba in skrällen.

6. Pittsburgh – Philadelphia 1
Det är tredje mötet denna vecka mellan lagen. I det första saknades superstjärnan Sidney Crosby för Pittsburgh, då blev det seger. Natten till fredag var han tillbaka och Penguins gick snabbt upp i en 3-0 ledning, men tappade i den tredje perioden till en snopen 3-4 förlust efter att Giroux avgjort i slutminuterna. Båda lagen är tippade att tillhöra toppen och att gå till slutspel. I början av säsongen hade “Pingvinerna” problem med målvaktsspelet men på slutet har Tristan Jarry visat upp ett bättre spel. Crosbys gäng kommer kliva in i matchen som favoriter, och borde vunnit senaste mötet. Matchen kommer bli garderad på många kuponger, således är ettan ett spikalternativ, på större system plockar vi med tvåan och fulländar gaffeln.

7. New Jersey – NY Rangers 1
Ännu ett rivalmöte, lagen möttes under natten till fredag och det var en överkörning målmässigt av Rangers. Siffrorna skrev till 6-1 men snackisen efteråt handlade om Zibanejads dåliga säsongsinledning. Det blev endast en poäng för svensken och han var bänkad under delar av matchen. Trots en formsvag svensk, och en Panarin som löser personliga problem, kördes alltså Devils över resultatmässigt. Siffrorna var i överkant som vanligt när det blir storsegrar och faktum är att New Jersey skapade fler målfarliga chanser än New York. Devils kasse kommer vaktas av Blackwood som är en väldigt underskattad målvakt, kan absolut skrälla sig till en seger här. Gaffeln får fungera på det mindre system, på det större helar vi upp.

8. NY Islanders – Buffalo 1
Det blir ännu en tidig vår för Buffalo trots att de plockade in Taylor Hall inför säsongen. Det enda som fungerar bra är deras powerplay och framförallt första enheten som innehåller både Victor Olofsson och Rasmus Dahlin. Islanders är ett välcoachat lag och Barry Trotz fortsätter att göra lag bättre. Tillsammans med två spännande unga backar i Noah Dobson och Ryan Pulock så skapar New Yorks förstakedja många farliga lägen per match. Samtidigt har de kanske den tightaste defensiven med två ryska målvakter i Varlamov och Sorokin. Finns en risk att Islanders blir överstreckade, på mindre system får ettan trots det stå själv. På större ackompanjeras den av krysset.

Kassaskåpet! – Färjestad
Värmlandsgänget hade inför Linköping fem raka matcher med poäng, så en enstaka förlust har inte förändrat formen nämnvärt. Det är två formstarka lag och spelare för spelare är Färjestad bättre. Klok tvåa.