Powerplay tips lördag 3 december 2022

SHL hamnar i blickfånget när vi öppnar tredje Powerplay-luckan. Samtliga 14 lag ska in i hetluften under lördagen och vi bjuds på flera intressanta matchups där FBK – Timrå och Växjö – Luleå kittlar extra mycket. Längst ned på kupongen har ett viktigt möte i Hockeyettan Norra hittat in. Nu sätter vi igång!

Spelstopp 15:14

1. HV71 – Rögle 2
HV71 gjorde en okej bortamatch mot Leksand i torsdags och vann utan större bekymmer. Tjurarna från Jönköping stängde effektivt ner ett trögt dalalag och kunde resa hem med tre välförtjänta poäng. Lika lätt blir det dock inte nu. Rögle har börjat gasa efter en trög inledning på säsongen och Abbott och hans mannar visar trippla segrar i bagaget inför avfärd till Husqvarna Garden. Att värdarna är oddsmässiga favoriter känns inte på något sätt rätt. Riley Sheen fortsätter gå i bräschen för RBK. Tvåan först.

2. Färjestad – Timrå 1
Timrå går på rus! 5-0 hemma mot Frölunda och de rödkläddas fjärde raka seger. Dags för denna kaxiga utmanare att komma ner på jorden något. Färjestad i Löfbergs Arena är sällan en lätt uppgift och FBK har, trots 2-4-förlusten mot Rögle häromsistens, sett bra ut på slutet. Lindqvist, Ejdsell, Åslund med flera kommer pumpa på rejält mot ett TIK som dagen till ära får rikta in sig på att sätta försvarsspelet för att ge sig själva chansen att norpa åt sig poäng. Ettan först men garderingar välkomnas tämligen tidigt med start från mitten.

3. Brynäs – Frölunda 2
Brynäs är ett av lagen i ligan som för tillfället ser likbleka ut. Mikko Manner och hans Tigrar fick på läppen av Linköping nere i Östergötland under torsdagen och därmed är Gävle-klubbens förlustsvit uppe i fyra raka. Anton Rödin och Johan Larssons frånvaro spelar in och nu väntar nästa svåra uppdrag på de svartklädda. Frölunda har, förutom debaclet uppe i Timrå nyligen, gått bra på slutet. VF hade sex raka segrar i alla tävlingar innan matchen i Medelpad och nog finns det en hel del som pekar mot nya poäng för göteborgarna. Tvåan först i “Monitorn”

4. Örebro – Malmö 2
Här snackar vi krismöte! Örebro noterades för sin sjunde förlust över de åtta matcher som spelats från 29:e oktober. Niklas Eriksson är givetvis ifrågasatt på sin tränarposition men faktum är att ÖHK är inte bättre just nu och ledande spelare som Bromé och Abols sviker. Malmö bottnar numera tabellen men känslan är ändå att Rödhökarna under lång tid varit medvetna om att de kommer få kriga för varenda poäng i den här tajta serien och bortaspelet har inte på något sätt varit dåligt vilket sex vinster på tio försök visar. Tvåan till runt 25 procent är ett givet första tecken att kladda ner i “Bunkern”.

5. Oskarshamn – Leksand 1
En av kupongens bästa ettor hittas i Be-Ge Hockey Center. Leksand är helt under isen för tillfället. Tre raka förluster, ett powerplay-spel som inte kuggar i överhuvudtaget och tunga pjäser som Hrivík samt Quenneville har varit vid sidan av olika anledningar. Oket visar å sin sida tre vinster på fyra försök och vändningen mot Malmö i veckan var ruskigt mäktig. Filander och hans blåklädda smålänningarna mår bättre på samtliga positioner i dagsläget och ska få skörda en ny triumf under lördagen. Spännande etta till trevlig procent.

6. Skellefteå – Linköping X
Skellefteå fortsätter visa klassen. I Norrlandsderbyt mot Luleå kom elfte raka segern i alla tävlingar och SAIK utmanar på allvar Växjö i toppen. Att de gulsvarta ska vara favoriter mot Linköping är givet men streckfördelningen är rakt igenom skev. Cluben kommer närmast från dubbla hemmasegrar mot Örebro och Brynäs. Starkt då stjärnan Broc Little saknas dessutom. Fantenberg är en rese på backplats och framåt ser Ty Rattie ut att ta för sig mer och mer. När dessutom Skellefteå dras med målvaktsbekymmer (Lindvall är skadad och Söderström var sjuk senast) är det tidigt läge att panga på med 1X2.

7. Växjö – Luleå 2
Ligans bästa lag heter Växjö Lakers. Smålänningarna spelar en ruskigt fin hockey och kunde kontrollerat bärga en 5-1-seger i Behrn Arena mot Örebro i torsdags. Defensiven utmärker sig och Larmi-Åhman är ett av ligans klart bästa målvaktspar. Luleå grejade en pinne borta mot Skellefteå i veckan och med Sallinen samt Mario Kempe in i laget blir Björnarna något bredare och även en gnutta mer spetsiga dessutom. Även om Lakejerna är jättebra så finns ingen som helst anledning att vi ska få se ettan rusa upp mot 55-60 procent. Helgardera och jobba Luleå från start.

8. Kalix – Sundsvall 1
Kalix flyger fram på hemmais i Hockeyettan Norra. Janne Karlsson och hans värdgäng visar fyra raka vinster inför sin trogna hemmapublik i PART Arena och dessutom har laget sprutat in mål. Sundsvall ligger faktiskt ett par pinnhål ovan i tabellen men blev totalt kölhalde vid sin senaste resa då Piteå slog tillbaka besökarna från Medelpad med solklara 7-1! Hemmalaget har också vunnit tre raka matcher inbördes och är rättmätiga favoriter givetvis. En just nu värdemässigt trevlig etta kan vi gott och väl spika av.

Kassaskåpet! Oskarshamn
Leksand lirar ingen bra hockey för stunden och kommer få väldiga bekymmer att stå emot Oskarshamn i Småland. Inget kassaskåp, men väl en trevlig chansspik.

Varningen! Luleå
Växjö må vara i mycket gott skick men överskattas ändå något mot ett Luleå som har kvalitén för att rubba Lakejerna. Mycket prisvärd tvåa.

36 rader
1. HV71 – Rögle X 2
2. Färjestad – Timrå 1
3. Brynäs – Frölunda 2
4. Örebro – Malmö X 2
5. Oskarshamn – Leksand 1
6. Skellefteå – Linköping 1 X 2
7. Växjö – Luleå 1 X 2
8. Kalix – Sundsvall 1
216 rader
1. HV71 – Rögle X 2
2. Färjestad – Timrå 1 X
3. Brynäs – Frölunda X 2
4. Örebro – Malmö 1 X 2
5. Oskarshamn – Leksand 1
6. Skellefteå – Linköping 1 X 2
7. Växjö – Luleå 1 X 2
8. Kalix – Sundsvall 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100