Powerplay tips lördag 28 maj 2022

Spännande omgång med dubbla VM-semifinaler, fem nordamerikanska fighter samt en intressant mål-duell mellan skarpskyttarna David Perron och Nathan MacKinnon. USA tornar upp som en fin skrällkandidat mot värdnationen Finland medan vi har identifierat ett par trevliga spikar på andra sidan Atlanten. Notera spelstoppet samt att kupongen pågår fram till natten mot söndagen. Häng med!

Spelstopp 01:59

1. St. Louis – Colorado 2
Efter mer än halva matchen i Ball Arena häromsistens hade Colorado 3-0 på Blues, därmed kändes konferensfinal-biljetten mer eller mindre kassaskåpssäker. St. Louis visade dock både moral och kvalité då Berubes mannar vände på steken och vann med 5-4 i sudden. Nu måste Avalanche med storstjärnorna MacKinnon och Landeskog i bräschen hoppa upp på hästen igen och göra jobbet. Borta i Enterprise Center har gästerna varit otroligt bra den senaste tiden och kan skryta med hela fem raka segrar och 25-10 i målskillnad. Tvåan först därmed.

2. David Perron – Nathan MacKinnon X
Slutspelets tvåa och tre i skytteligan går upp i head-to-head-klinch. David Perron har stundtals burit sitt Blues på sina axlar och kan stoltsera med hela nio fullträffar i knockout-spelet på elva matcher. En herre som förvandlats från en briljant framspelare till målskytt på äldre dagar. Nathan MacKinnon är å sin sida spelaren som tillsammans med Landeskog och Rantanen briljerar offensivt för Colorado. MacKinnons slutspel är riktigt bra och Avs-liraren pangade också in tre mål i senaste matchen och kan rida vidare på den vågen. X2 är vägen att gå tidigt.

3. Milwaukee – Chicago Wolves 2
Vargarna från Chicago har varit AHL:s överlägset bästa lag hittills den här säsongen. Därmed var det något oväntat en nit som laget gick på då Cody Glass och hans Milwaukee slog till med en finfin 4-2-skalp i match 3 och höll därmed liv i kvartsfinalserien. Här har vi dock känslan att gästerna sopar in matchbollen. Truppen med lirare som Sellgren, Leivo, Poturalski och Noesen är en nivå upp och upp till 60 procent är spiktvåan berättigad.

4. Colorado Eagles – Stockton X
Colorado är nere för räkning. Örnarna har efter två tämligen bekväma slutspelsserier mot Henderson respektive Ontario inte alls kommit upp i nivå då mot Stockton. Två raka i baken (0-5, 0-1) och därmed har värdklubben misslyckats med att måla trots 50 skott över sex perioder. Gästerna, som är Calgary Flames farmarlag, vann Pacific Division. Laget avslutade dock seriespelet något tveksamt på resande tass vilket två vinster över 60 minuter på åtta försök visar (slutspelsmatchen mot Bakersfield inkluderad). Läge därför att agera tidigt och safta på med 1X2 i Loveland.

5. Finland – USA 2
Finland hamnade i tidig uppförsbacke mot ett hungrigt Slovakien. 0-2 i baken hindrade dock inte värdnationen från att lösa sin semifinalbiljett. 4-2 skickade Lejonen in i tom kasse med mindre än en sekund kvar efter att Marko Anttila, planens gigant, osjälviskt spelat fram Saku Mäenalanen. Nu väntar USA i semi. Ett nordamerikansk sällskap som gjorde en rakt igenom perfekt utförd match mot Schweiz i sin kvart. I gruppspelet vann finländarna med tämligen klara 4-1. Siffror vi inte kommer få se denna gång. Läge att tidigt gardera matchen i Tammerfors och jobba amerikansk knall i Nokia Arena.

6. Kanada – Tjeckien 2
Att nämna Pastrnák, Krejcí och Cervenka som tävlingens bästa enhet är knappast att sticka ut på något sätt. Trion är lysande och i powerplay är dessa herrar skoningslösa. Fråga bara Tyskland. I semifinal väntar ett Kanada som med en stor portion flyt lyckades vända Tre Kronors 3-0-ledning till seger i förlängning. Stjärnor som Barzal, Dubois och Batherson klev fram när det som mest behövdes men mot ett sylvasst Tjeckien är frågan om Lönnlöven har kraften att utmana. Högersidan lockar massor och det är också tvåan som får första penseldraget.

7. NY Rangers – Carolina 2
Carolina kontrollerade match 5 i Raleigh från start till mål och vann med 3-1 efter att Teräväinen, Svechnikov och Trocheck pressat in varsin puck bakom en i övrigt duktig Shesterkin i Rangers-kassen. Rangers behöver därmed vinna inför sin hemmapublik i New York om inte Stanley Cup-äventyret ska ta slut. Lyckligtvis kan värdklubben falla tillbaka på sitt fina spel hemmavid då inte mindre än fem raka skalper hittas i Madison Square Garden. Ett tidigt fall för helgarderingspennan är ändå på sin plats där möjligen lite smygvärde hittas på högerflanken närmare spelstopp.

8. Charlotte – Springfield 2
Två sällskap som inför den tredje matchen i kvartsfinalen stött på varandra inte mindre än nio gånger sedan nyår går i klinch i Bojangles Coliseum, North Carolina. Med andra ord är det lag som kan varandra utan och innan där Springfield varit klart bäst och har också 2-0 i matcher i denna AHL-kvartsfinal. Gästerna har fått denna slutspelsserie precis dit de vill och James Neals avgörande 4-3-mål med bara fem sekunder kvar av förra mötet kändes, för serien i stort, väldigt avgörande. Känslan är att besökarna knyter ihop säcken redan här. Tvåa, eller möjligen X2.

Kassaskåpet! Colorado
Colorado trivs som fisken i vattnet i Enterprise Center där Lavinerna ståtar med fem raka segrar under ordinarie tid. Landeskog och company slår in matchbollen här!

Varningen! USA
USA imponerade stort i kvarten mot Schweiz och kan mycket väl skrälla mot ett överstreckat Finland. Tvåan måste med i jakt på utdelning!

36 rader
1. St. Louis – Colorado 2
2. D.Perron – N.MacKinnon X 2
3. Milwaukee – Chicago Wolves 2
4. Colorado Eagles – Stockton 1 X 2
5. Finland – USA X 2
6. Kanada – Tjeckien 2
7. NY Rangers – Carolina 1 X 2
8. Charlotte – Springfield 2
216 rader
1. St. Louis – Colorado 2
2. D.Perron – N.MacKinnon X 2
3. Milwaukee – Chicago Wolves 2
4. Colorado Eagles – Stockton 1 X 2
5. Finland – USA 1 X 2
6. Kanada – Tjeckien X 2
7. NY Rangers – Carolina 1 X 2
8. Charlotte – Springfield X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100