Powerplay tips lördag 26 november 2022

Den svenska hockeyligan vilar inte på hanen. Under torsdagen buder SHL på ännu en fullmatad omgång. Naturligtvis återfinns samtliga sju matcher på lördagens mustiga Powerplay. Därtill drabbar MODO och Björklöven samman i en hockeyallsvensk seriefinal. Väl mött!

Spelstopp 15:14

1. Frölunda – Linköping 2
Linköping grejade en mäktig straffseger hemma mot Rögle. Broc Little var den lilla snidaren som låg bakom vinsten via sina två mål under ordinarie tid. Bussturen till Västkusten blir således trevlig och bekväm. Frölunda å sin sida gjorde en riktigt bra bortamatch mot Örebro. Lasse Johansson nollade ÖHK då VF gick ifrån till en 3-0-seger i “Bunkern”. Noterbart var att Loui Eriksson gjorde sitt första mål sedan återkomsten. En öppen historia på isen i Göteborg men med värdet gravt lutande till höger. Tvåan först med andra ord.

2. Oskarshamn – Timrå 1
Lite minikris i Oskarshamnslägret efter tre raka förluster och en plats under strecket. Då reste Oket till Växjö och löste en blytung trepoängare mot serieledarna. Galet starkt där Filander kunde glädjas åt bland annat ett sylvasst powerplay och en bra Tim Juel i kassen. Timrå är i kanonform. Bäst av alla om vi blickar tio omgångar tillbaka i tiden. De rödklädda städade av Luleå i Coop Norrbotten Arena i veckan och reser till Småland med finfint självförtroende. Här streckas dock Dahlén och company upp för högt. En jämn match på förhand med lite smygvärde till vänster. 1X prioriteras.

3. Malmö – Växjö 1
Malmö har varit starka på bortais under hela hösten. Rödhökarna visade råstyrka då skåningarna bussade till Karlstad och gjorde en jättefin insats i Löfbergs Arena. Händemark punkterade matchen i tom kasse och 4-1-segern var lagets första vinst i november. Växjö leder serien men insatsen mot Oskarshamn häromsistens hade mer att önska. Lakejerna har dessutom haft svårt för just Malmö på senare tid. Visst skulle det smaka mumma för MIF om den långa hemska trenden inför hemmapubliken kunde brytas. Ettan är ett kanontecken som öppnar.

4. Färjestad – Örebro 1
Rivalmöte i Löfbergs Arena. Örebro reser till Karlstad med en mindre formdipp. En seger på fem försök och nollade senast mot Frölunda imponerar inte. Abols försökte men spelare som Bromé och Eklind var bleka i sina roller. FBK borta blir en ny mycket svår match. Mitells sällskap är visserligen också inne i en kall period med hårt matchande, och en drös nederlag, men mot ÖHK brukar Vargarna resa sig. Värdarna har vunnit sju av sina åtta senaste hemmamatcher inbördes och visst ligger en ny skalp i luften. Ettan lämnas allena.

5. Rögle – Luleå X
Luleå orkade inte stå emot ett framåtlutat Timrå i “Delfinen”. Bulans Björnar har en intensiv period bakom sig med både spel i SHL och i CHL vilket syntes i torsdags i och med 2-5 i baken mot rivalen från Medelpad. Rögle har också en tung period av matcher i ryggen. Bandyklubben har därtill en hög med tunga spelare borta av en eller annan anledning. Skåningarna lämnade Saab Arena utan seger i torsdags och nu börjar goda råd sannerligen bli dyra för de grönvita som ramlat ner under nedflyttningsstrecket. Svårtippat vilket också oddsen indikerar. Vi chansar inte, 1X2.

6. Skellefteå – Leksand X
Maffigt möte i Skellefteå Kraft Arena. Leksand har i och med två raka vinster klättrat upp som tabelltrea i en tajt och något haltande tabell. Masarna kunde fälla Brynäs i Tegera Arena häromsistens tämligen bekvämt efter åtminstone 40 bra minuter. Frågetecken kring Hrivík, Zackrisson och Kloos finns fortsatt. De gulsvarta gjorde en helt okej match mot HV71 även om SAIK släppte till en del bakåt och lät Jönköpings-klubben skapa oroande många lägen i offensiv zon. Det kommer inte hålla mot ett i grunden bättre Leksand. Tidigt läge således att blicka brett och kryssa 1X2 redan från start.

7. Brynäs – HV71 1
Simon Bertilsson var tillbaka i Brynäs då det vankades Gävledala-derby i Tegera Arena. Backbjässen lirade -3 och var inte speciellt framgångsrik i ett lag som dessutom saknade Larsson och Kinnvall. HV71 hemma blir ändå en uppgift som Tigrarna inför hemmapubliken ska kunna lösa. Gästerna har massor med hemska minnen från den här arenan (läs playout-kvalet 2021) och spelet på resande tass har inte fungerat under hela hösten. Närmast kommer smålänningarna från en 4-6-förlust i Skellefteå. Pennan från vänster i Monitor ERP Arena.

8. MODO – Björklöven 1
Norrlandsderbyt från Örnsköldsvik avrundar det hela. Hockeyallsvenskan är ungefär 20 omgångar in i grundserielunken och båda dessa sällskap lirade matcher under fredagen. MODO var i Mora och spelade en jämn och tuff batalj mot Hedbergs masar medan Löven gick i klinch med AIK i Winpos Arena. Båda lag gick segrande ur respektive match, där MODO:s var något mer turlig. MODO:s spel på hemmaplan har imponerat över hela säsongen. Karlins mannar har faktiskt nypt poäng i samtliga strider inför sin egna publik. Umeå-klubben har å sin sida haft en del problem utanför björkarnas stad och får troligen spela andrafiol även här. Bra etta.

Kassaskåpet! MODO
MODO är blytunga hemma och även om motståndet är riktigt tufft i och med Björklöven på besök så ska ändå ettan anses trolig.

Varningen! Linköping
Frölunda överskattas massor hemma mot ett för tillfället bra Linköping. Little, Rattie och övriga i Lejon-dressen ska kunna överraska. Finfin tvåa.

36 rader
1. Frölunda – Linköping X 2
2. Oskarshamn – Timrå 1 X
3. Malmö – Växjö 1
4. Färjestad – Örebro 1
5. Rögle – Luleå 1 X 2
6. Skellefteå – Leksand 1 X 2
7. Brynäs – HV71 1
8. MODO – Björklöven 1
216 rader
1. Frölunda – Linköping 1 X 2
2. Oskarshamn – Timrå 1 X
3. Malmö – Växjö 1 X
4. Färjestad – Örebro 1
5. Rögle – Luleå 1 X 2
6. Skellefteå – Leksand 1 X 2
7. Brynäs – HV71 1 X
8. MODO – Björklöven 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100