Powerplay tips lördag 22 januari 2022

Vi har ett blågult Powerplay att sätta tänderna under lördagen. Kupongen inleder med en kvartett SHL-matcher där bland annat Djurgården ska in i elden för första gången 2022. Vidare väntar ett stopp i Hockeyallsvenskan innan tre Allettan-fighter rundar av kalaset. Häng med!

Spelstopp 15:14

1. Timrå – Växjö 1
Timrå har vuxit flera snäpp sedan medelpadingarna vann kampen om den tidigare NHL-spelaren Pontus Åberg. Tillsammans med killar som Hartmann och LaLeggia är TIK:s förstafemma en fruktad sådan. I synnerhet hemma i NHC Arena där de rödvita är svårbesegrade. Växjö förnedrades i Dalarna i torsdags då Sam Hallams gäng släppte in hela sju mål mot Leksand (3-7). Hallam är som bekant klar som ny förbundskapten för Tre Kronor, ett besked som verkar ha påverkat ”Lakejerna” negativt av den senaste tidens resultat att döma. Den 42-årige stockholmaren har trots allt haft tränaransvaret i klubben i nio säsonger. Med tanke på gästernas usla prestation senast gillas vänstersidan. Ettan är en tänkbar spik, men tvåan sällskapar om stålar finns.

2. Oskarshamn – Frölunda 1
Oskarshamn ståtar med tre raka hemmasegrar. Som vanligt är det förstakedjan med Olofsson, Rosdahl och Karlkvist som leder vägen för smålänningarna. IKO är på god väg att lösa en slutspelsbiljett och kommer att bjuda ett formsvagt Frölunda på en ordentlig fajt i Be-Ge Hockey Center. Gästerna från Göteborg har haft det tufft sedan årsskiftet. Det blev ytterligare en förlust för Roger Rönnbergs manskap då Linköping blev för svårt i Saab Arena i torsdags (1-2). Får inte Joel Lundqvist och hans adepter igång målskyttet riskerar de rödgröna att få återvända till västkusten utan en enda poäng i bagaget. Börja strecka från vänster.

3. Luleå – Linköping 1
Linköping har kommit i gång bra denna vinter och det är svårt att tänka sig att detta är samma gäng som radade upp förluster i säsongsinledningen. ”Pajen” ser ut att ha hittat alla nödvändiga pusselbitar i sitt lagbygge. Segern mot Frölunda senast kom inte som någon överraskning. Fortsätter ”Lejonen” spela så här kan de gå långt i det kommande slutspelet. Gästerna är med det sagt inte på samma nivå som Luleå, som är en av de tydliga favoriterna när det kommer till SM-guldet. ”Björnarna” från norr ser svårslagna ut och delar för tillfället poäng (62) med serieledaren Skellefteå. Att Linus Omark levererar såklart viktigt för de rödsvarta. 34-åringen från Tornedalen stod för fyra poäng mot Växjö senast.Trots att LHC inte är några duvungar får de svårt att utmana om poängen i Coop Norrbotten Arena. Ettan ser dock ut att streckas väl högt, så krysset bör ändå sällskapa med hänsyn till värdet.

4. Djurgården – Leksand 2
Det är svårt att veta status på Djurgården som inte spelat match sedan dagen före nyårsafton. Media har rapporterat om värvningen av Dick Axelsson, men det behövs nog mer än att trollkarlen från Kista återvänder till klubben för att ”Järnkaminerna” ska lyckas tråckla sig ur bottenstriden. Dessvärre för stockholmarna väntar ett formstarkt Leksand som närmast kommer från en överkörning mot Växjö. Så länge Max Véronneau och Carter Camper levererar som de gjorde senast är det inte många lag som kan stoppa masarna – i synnerhet inte en ringrostig SHL-jumbo. Spiktvåa!

5. Västervik – AIK 1
Pandemin har orsakat förskjutningar i det hockeyallsvenska schemat och mötet mellan Västervik och AIK kommer tätt inpå lagens föregående matcher som spelades så sent som igår (fredag). Värdarna drar dock fördel av att båda deras batalj utkämpades hemma i Plivit Arena. Lägg därtill att smålänningarna har besegrat AIK i hemmaborgen vid två raka tillfällen, med betydande siffror dessutom. Senast ”Gnaget” var på besök slutade det hela 6-3 till VIK. Har firma Hagelin/Westfält vaknat på rätt sida talar det mesta för att den sviten förlängs. Ettan åker in först, därefter kan krysset gott sällskapa för ett lås.

6. Vimmerby – Mariestad 1
Vi ägnar oss åt den svenska tredjedivisionen i kupongens tre sista bataljer. Först ut är en kamp i Allettan Södra där Vimmerby och Mariestad ska göra upp. Oliver Kandergård och hans kamrater i bortalaget har en av seriens starkaste spelartrupper, vilket de visat genom att vinna fyra av de fem senaste matcherna. Men mot Vimmerby brukar ”BoIS:arna” ha förtvivlat svårt att vinna. Trots att de hemmahörande ”Tigrarna” inte rosat marknaden den senaste tiden ståtar de med tre raka inbördes segrar mot Mariestad bara under det senaste året. Finske stjärnan Tatu Kokkola ledde de svartgula till en viktig seger mot Skövde senast och kan lotsa sina kamrater mot en ny viktoria i Vimmerby Ishall. Ettan är en läcker värdespik!

7. Forshaga – Kiruna AIF 2
Bottenmöte från Allettan Norra där Forshaga är rättmätiga favoriter i Värmland. FIF har dock inte alls imponerat den senaste tiden. 0-3-förlusten mot Surahammar följdes upp av ett 1-5-nederlag mot Östersund vilket såklart inte bådar inför mötet med jumbon Kiruna AIF. Gästerna har varit lite av en strykpåse i denna serie, men med stjärnan Viktor Mikko tillbaka från sjukdom är gruv-gänget betydligt mer konkurrenskraftiga. Vi ska även komma ihåg att de svartgula har slagit både Boden och Strömsbro på bortais denna säsong. Penseln inleder högerifrån i jakten på en bortaskräll!

8. Surahammar – Kalix 2
Svårtippat möte i mellan Surahammar och Kalix där de förstnämnda drar på sig favorit-kostymen i Surahallen. Värdarna har kört över det mesta i sin väg den senaste tiden vilket lett till en tredjeplats i tabellen. På positionen nedanför återfinns gästerna som kommer från två raka derbyn där ”Örnarna” besegrat både Kiruna AIF och Piteå. Med två prestigefyllda skalper i ryggsäcken kommer de rödklädda till denna bortamatch med självförtroendet på topp. Trots det tydliga favoritskapet på vänstersidan ska Michael Lindgrens resenärer kunna utmana om tre pinnar. Koppla på hela spannet och jobba in tvåan!

Kassaskåpet! Leksand
Ett Djurgården som inte spelat en enda match efter årsskiftet bör få svårt hålla jämna steg med ett klart skickligare Leksand. Firma Véronneau/Camper avgör för masarna!

Varningen! Kalix
Surahammar och Kalix brakar samman i en förmodad jämn fajt. De tillresta ”Örnarna” kommer från två raka derbysegrar och kan mycket väl ta ytterligare en fin skalp på bortais – dra till med alla tecken och jobba in tvåan!

36 rader
1. Timrå – Växjö 1
2. Oskarshamn – Frölunda 1 X
3. Luleå – Linköping 1
4. Djurgården – Leksand 2
5. Västervik – AIK 1 X
6. Vimmerby – Mariestad 1
7. Forshaga – Kiruna AIF 1 X 2
8. Surahammar – Kalix 1 X 2
216 rader
1. Timrå – Växjö 1 2
2. Oskarshamn – Frölunda 1 X 2
3. Luleå – Linköping 1 X
4. Djurgården – Leksand 2
5. Västervik – AIK 1 X
6. Vimmerby – Mariestad 1
7. Forshaga – Kiruna AIF 1 X 2
8. Surahammar – Kalix 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100