Powerplay tips lördag 20 mars 2021

Det är en intressant kupong som ska synas i sömmarna denna lördag. Vi bjuds på hälften svenskt och hälften nordamerikanskt när SHL, Hockeyallsvenskan och NHL hittas på menyn. Fin spik hamras in i Prudential Center medan skrällen hittas i Fort Lauderdale. Mot de åtta berömda!

Spelstopp 15:14

1. Brynäs – HV71 2
I Gävle är det en väldigt viktig match för båda lagen. Skulle Brynäs vinna är det nästan garanterat att HV71 kommer behöva försöka kvala sig kvar i högsta serien. Omvänt så ser det dystert ut för hemmalaget. Det är svårt att sia om matchbild, eftersom båda lagen behöver vinna så borde det bli en tight match, men blir det ett tidigt mål kan det bli en fartfylld och rolig match för den neutrala åskådaren. Brynäs spelade i torsdags, gjorde 48 bra minuter. De tolv dåliga innebar förlust och noll poäng. HV71 har haft covid-uppehåll och det är ett brandskattat lag som åker till Gävle. Saknas gör Fröberg, Donovan, Arell för att bara nämna några. Trots avbräck i bortalaget lägger sig värdet till höger. Given utgångstvåa.

2. Skellefteå – Oskarshamn 1
I Västerbotten ska hemmalaget äntligen spela ishockey igen efter nio dagars uppehåll. Läget i truppen är fint och bara två spelare saknas, nämligen Simon Robertsson och Adam Wilsby. Laget har blivit bättre och bättre under säsongen och nämns som en outsider till att ta hem titeln. Oskarshamn gör sin tredje match på en vecka. Det har varit en tung vecka med två förluster. I torsdags var de i Dalarna och förlorade mot Leksand i en match där de var det sämre laget. Hemmasegern är trolig och ettan får som väntat skyhögt förtroende, men den som jagar storkovan bör ändå snegla mot garderingspennan. Minst krysset sällskapar.

3. Leksand – Luleå 2
Hemmalaget kommer från en stabil seger mot Oskarshamn. Två poäng av comebackande Peter Cehlarik. Även Marek Hrívik hittade till poängprotokollet igen. Leksand har överraskat i år och har god möjlighet att lösa en direktplats till kvartsfinalerna om de vinner här. Det ska förstås Luleå försöka sätta stopp för. De har inte motsvarat de högt ställda förväntningarna som de hade på sig inför säsongen. De kommer nu få slåss om en plats bland de sex bästa. Deras uppehåll har varit på tio dagar så det kan finnas lite rost hos bortalaget. Ovisst på förhand i Dalarna vilket även strecken antyder. Luleå har dock tre segrar i sina fem senaste besök i Tegera Arena och tvåan är en spännande chansspik.

4. Kristianstad – Väsby 2
De klev in som underdog i detta playout men Kristianstad vann de två första matcherna på ett övertygande sätt och är favoriter nu på hemmais. Clang i målet har varit solid och gjort fina insatser. Defensivt har skåningarna sett stabila ut och deras powerplay har fungerat väl. Väsby får tillbaka sin bästa spelare Raphaël Lavoie som var avstängd de två första matcherna. Det är viktigt för Väsby att kanadensaren vaknar på rätt sida. Defensivt har det nämligen sett svajigt ut och den italienska landslagsmålvakten Bernard har inte på något sätt övertygat. Återkomsten av lagets största stjärna kan visa sig bli tungan på vågen för bortalaget och X2 blir den spelvärda lösningen. Den högt streckade ettan fimpas helt.

5. New Jersey – Pittsburgh 2
Back-to-back-möte stundar när två sällskap som brakade samman så sent som natten mot fredagen ställs mot varandra igen. Även denna gång i anrika Prudential Center. New Jersey drog det längsta strået då, men värt att notera är att gästerna sköt 42 skott på mål och var minst lika förtjänta av poängen. Jevgenij Malkin kan dessutom vara tillbaka från skada vilket skulle såklart vara välkommen förstärkning för “Pingvinerna”, som även utan ryssen är det starkare laget i grunden och det doftar revansch för Crosby och company. Fin spiktvåa till trevlig procent!

6. Florida – Nashville X
Nashville har övernattat i Sunshine State och ska försöka bärga andra raka segern i BB&T Center. 2-1 till fördel för de Tennessee-bördiga slutade torsdagens nattmacka när Calle Järnkrok blev stor matchhjälte med dubbla kassar. Även Mattias Ekholm noterades i poäng-protokollet. Florida är i grunden de bättre laget ska sägas, men känslan på förhand är att vi kan förvänta oss ännu en jämn batalj när Pantrar och Predatorer brakar samman för andra gången på kort tid. Alla tecken helst.

7. Colorado – Minnesota 1
Två av ligans formstarkaste gäng möts igen när 2:an och 3:an i West Division ska göra upp om viktiga pinnar. Landeskog och company har fem raka segrar och alla har kommit hemma i Denver. Minnesota avfärdades med klara 5-1 natten mot igår efter MacKinnon-show. Tillresta Wilds saknar alltjämt Marcus Johansson men kan däremot få tillbaka viktige Matt Dumba till denna fight. Riktigt lika enkelt blir det knappast för hemmalaget denna gång och även om målandet inleds till vänster välkomnas garderingar.

8. Tampa Bay – Chicago 1
Blicken riktas slutligen mot Central Division där Tampa Bay blir gigantiska favoriter mot Chicago. Gästerna från the windy city är ett klart sämre lag utan Jonathan Toews som fortsatt hålls från spel. Det syns inte minst på lagets resultat då det blivit fem torsk i de sex senaste matcherna. Hemmahörande Lightnings, med superbacken Victor Hedman i kalasform, är en trolig kandidat till att lyfta Stanley Cup-bucklan även detta år och känns svårslagna för tillfället. Detta blir dock en jämnare fight än vad strecken antyder och när ettan garderas föredras tvåan istället för krysset som sällskap. Etta-tvåa!

Kassaskåpet! Pittsburg
Det blev förvisso uddamålsförlust för “Pingvinerna” i Prudential Center natten mot fredag, men gästerna är i grunden det bättre laget och kan dessutom få tillbaka stjärnan Malkin. Bra spiktvåa.

Varningen! Nashville
Nashville går för andra raka i Sunshine State och kan mycket väl lyckas med bedriften. Calle Järnkrok spelade huvudrollen senast och får fin uppbackning av andra skickliga svenskar även denna gång. Möjlig bortaseger till låg procent.

36 rader
1. Brynäs – HV71 2
2. Skellefteå – Oskarshamn 1 X 2
3. Leksand – Luleå 2
4. Kristianstad – Väsby X 2
5. New Jersey – Pittsburgh 2
6. Florida – Nashville 1 X 2
7. Colorado – Minnesota 1
8. Tampa Bay – Chicago 1 2
216 rader
1. Brynäs – HV71 X 2
2. Skellefteå – Oskarshamn 1 X 2
3. Leksand – Luleå 2
4. Kristianstad – Väsby X 2
5. New Jersey – Pittsburgh 2
6. Florida – Nashville 1 X 2
7. Colorado – Minnesota 1 X 2
8. Tampa Bay – Chicago 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100