Powerplay tips lördag 13 mars 2021

Tre matcher från den sista omgången av Allettan Södra ska samsas med fem SHL-bataljer på lördagens Powerplay den 13 mars 2021. Frölunda och Mariestad är två favoriter att luta sig emot medan HV71 och Oskarshamn figurerar som skrällkandidater. Nedan följer hela analysen, häng med!

Spelstopp 15:14

1. Rögle – Växjö 22
Seriefinal i Ängelholm och dessa två kombattanter är tillsammans med Skellefteå huvudkandidater till SM-guldet. Försvarsstarka Växjö reser till Skåne med fyra raka segrar i ryggen och har sett till de 20 senaste matcherna endast kammat noll en gång. Ett mäktigt facit med tanke på hur jämn ligan är. Dessutom har man seriens bästa målvakt i Viktor Fasth till sitt förfogande. Rögle har bland annat och gett på sistone, bland forwards har egentligen bara Daniel Zaar och Simon Ryfors hållit en genomgående hög nivå. Insatsen mot Linköping häromdagen var inget vidare och här lockar högersidan något mer. När cashen flexas är samtliga tecken att föredra.

2. Brynäs – Frölunda2
Ett enda stort mörker har lagt sig över den klassiska hockeystaden Gävle. Ett negativt kval känns oundvikligt och Brynäs löper alltså stor risk att degrades från det svenska finrummet. Det känns konstigt, bara konstigt. Tabelläget till trots saknade Brynäs kämparglöden helt borta mot Leksand och nollades alltså av de vitblå som var utan ett koppel av bärande spelare. Peter Andersson har lovat förändringar i truppen och det är kanske dags att mönstra ett par juniorer som åtminstone tävlar. I den formen Frölunda befinner sig i är de kanske inte den mest skräckinjagande motståndaren i SHL, men här räcker det att de gör en okej insats för seger. Spiktvåa.

3. Linköping – LuleåX
Från ett bottenlag till ett annat när vi rullar ner mot Lasse Winnerbäcks hemstad. Linköping har gott gry i gruppen via fyra raka segrar. Stor del i Lejonens framgång har David Rautio som inger en trygghet mellan stolparna. Idag ställs Rautio mot sina forna lagkamrater i Luleå. Besökarna från Norrbotten anländer med sju raka torsk i ryggen och utan Petter Emanuelsson som är skadad och out resten av säsongen. Bulans björnar skapade en hel del trots förlusten mot Örebro (0-3) senast, men har ruskigt svårt att hitta in med puckarna just nu. Spelare för spelare är Luleå bättre, men att de ska vara så tydliga oddsfavoriter köpes inte riktigt. Helgardera.

4. Örebro – Oskarshamn2
Är det månne dags för Oskarshamn att plocka första segern mot Örebro sedan de tog steget upp till SHL? Oket har åkt på sex raka näsbrännor mot närkingarna sedan 2019, men det ska sägas att det har varit jämna kamper rakt igenom. Gästernas truppläge är bra, utöver långtidsskadade Sundh och Salmonsson saknas just nu bara avstängde Lipon. De rödsvarta värdarna må vara strået vassare spelare för spelare men ett desperat IKO ska inte underskattas. Sylvassa Veronneau avgör? Ta med alla tecken.

5. HV71 – Leksand1
Klassiskt möte i Husqvarna Garden mellan tabellsexan Leksand och jumbon HV71. Så som Leksand har spelat sista veckorna är en lång slutspelsresa inte längre än utopi. Masarna kunde tämligen enkelt lägga Brynäs på rygg senast där succéförvärvet Carter Ashton noterades för ett hattrick. För HV71:s del är tre poäng det enda som gäller om de fortfarande ska ha chans att undvika plats 13-14. Prestationen 1-2-förlusten till trots borta mot Växjö var den bästa på länge, en liknande nu kan absolut generera i tre välkomnande poäng. Den lågt streckade ettan går först i led. På större system plitas även tvåan ner.

6. Visby/Roma – Mörrum2
Vi hoppar raskt ner till Allettan Södra och ut till Visby där viktiga poäng ska fördelas. Bägge lagen har redan säkrat en plats i Play In inför den sista omgången, men har siktet inställt på en direktplats till slutspelet. Då krävs tre poäng samtidigt som Mariestad kammar noll hemma mot Karlskrona. Visby/Roma är det något bättre laget, men formen är illavarslande för Baggarna som klivit på fyra raka minor inför lördagens dust. Överraskningslaget Mörrums GoIS är i sin tur fyllda med energi efter knallen borta mot Nybro i den föregående fighten. Vi chansar och börjar med skrälltvåan och fyller sedan på med ettan när cashen flexas.

7. Mariestad – Karlskrona1
Mariestad har ena foten i slutspel, det enda som krävs är minst en poäng i den sista grundseriematchen mot Karlskrona. KHK är redan avsågade och har bara äran att lira för så frågan är hur motiverade spelare som Roslund och Johansson är. Säsongen som helhet är definitivt en besvikelse för gästerna som siktade på ett snabbt återtåg till Hockeyallsvenskan. Otur med skador är en stor bov i dramat. Med motivationen på sin sida är känslan att Mariestad pallar för trycket och vinner. Ettan är en trevlig spik.

8. Huddinge – Dalen1
Dalen har en andraplats att försvara inför den sista omgången medan Huddinge riskerar att halka ner två steg om de skulle gå på pumpen mot Martin Thörnberg och company. Huddinge är i ruskigt stark form efter fem segrar under de senaste sex omgångarna och prioriterar, precis som Dalen, anfallsspelet i första hand. Bägge lagen lär gå för samtliga poäng i Björkängshallen och då är gaffeln (etta-tvåa) en perfekt lösning att runda av kupongen med.

Kassaskåpet!Frölunda
Något kassaskåp är det kanske inte, men av det Brynäs har visat i de senaste omgångarna talar egentligen inget för gästrikarna. Frölunda är bättre på samtliga plan. Tvåan spikas.

Varningen!Oskarshamn
Oskarshamn undervärderas rejält i Örebro trots att de imponerade stort hemma mot Djurgården senast. ÖHK är inte att lita på, i synnerhet inte till rådande streck. Spännande tvåa i Bunkern!

36 rader
1. Rögle – Växjö X 2
2. Brynäs – Frölunda 2
3. Linköping – Luleå 1 X 2
4. Örebro – Oskarshamn 1 X 2
5. HV71 – Leksand 1
6. Visby/Roma – Mörrum 2
7. Mariestad – Karlskrona 1
8. Huddinge – Dalen 1 2
216 rader
1. Rögle – Växjö 1 X 2
2. Brynäs – Frölunda 2
3. Linköping – Luleå 1 X 2
4. Örebro – Oskarshamn 1 X 2
5. HV71 – Leksand 1 2
6. Visby/Roma – Mörrum 1 2
7. Mariestad – Karlskrona 1
8. Huddinge – Dalen 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100