Powerplay tips lördag 1 oktober 2022

Lördagens Powerplay domineras som sig bör av SHL som bjuder på sex matcher. Hockeyallsvenskan och SDHL fyller på. Det är också tjejerna i Brynäs som bjuder på den bästa spiken på kupongen. Analysen står klar, häng med!

Spelstopp 15:14

1. Luleå – Växjö 1
1-0-ledningen var skör och trots tungt bombardemang mot Högberg i LHC-kassen blev det inga fler pytsar för Luleå. Istället fick Bulan och company se ett tämligen smart spelande Linköping gå ifrån till en 2-1-ledning som sedermera också blev slutresultatet. Hem till norr och slicka såren. Växjö härnäst och ett gäng Lakejer som äntligen fick till det. 4-1-viktorian hemma mot Brynäs var en väl genomförd match av Jönssons mannar. Det var dock hemma inför sin egna publik. I gamla “Delfinen” blir det väldigt mycket tuffare. Luleå har vunnit nio av sina tio senaste mot Lakers och det är en trend vi tror byggs på. Ettan är singlad och klar.

2. HV71 – Oskarshamn 2
Tunga Oskarshamn! Oket vann sin tredje match för säsongen då Frölunda fick på läppen i Be-Ge Hockey Center. Nyförvärven med Blaine Byron i spetsen levererade mot VF och det är givetvis av stor vikt med tanke på gästernas sommartapp. HV71 har å sin sida inte haft några marginaler. Återigen blev det sudden-torsk då Timrå vann i norr. Tjurarna har ändå en del bra saker att ta med sig till denna kamp. Bland annat var powerplay-spelet i Medelpad lysande. Fredrik Forsbergs slägga går sannerligen inte av för hackor. Tvåan blir utgången men vid växande system är det en helgardering som måste till.

3. Timrå – Färjestad 2
Färjestad har en del att fundera kring. Efter två inledande segrar har mästarna tre raka i gumpen och dessutom tappat in väldigt mycket mål. Tomkins släppte sex i baken borta mot Skellefteå och i vändande möte i Löfbergs Arena fick Hildeby se fem baljor trilla in bakom sig. Målvaktsfrågan är därmed i allra högsta grad uppe på tapeten i Karlstad. Timrå borta är ändå ett motstånd som ska passa. TIK gör det efter sina förutsättningar väldigt bra men har överpresterat och fått med sig ett par poäng laget kanske inte riktigt förtjänat. Denna eftermiddag går de rödklädda på pumpen. Tvåan öppnar.

4. Frölunda – Leksand X
Både Frölunda och Leksand kommer från uddamålsförluster. VF fick se Oskarshamn vända på steken hemma på Östkusten och vinna med 5-4 medan masarnas start med 0-4 i baken mot Örebro inte gick att hämta ikapp, trots riktigt bra spel framförallt i sista perioden. Mantas Armalis väntas vakta kassen för LIF denna kväll och när den forne Djurgårds-keepern fått förtroendet har dalaklubben också vunnit sina matcher. Frölunda å sin sida är som alltid stabila hemma. Rönnberg har nog ändå en del huvudbry i och med importer som Innala och Greco som inte riktigt kommit till sin rätt. Ett bortalag som inte har något att förlora i Scandinavium är en farlig motståndare som måste tas på allvar. Läge att helgardera och jobba in en dalaknall.

5. Rögle – Linköping 2
Det var uppdukat för derbyfest i Ängelholm under torsdagen. Ett party som förstördes av ett bra Malmö då Bandyklubben fick se sig slagna med 1-2. Abbott och hans manskap behöver rannsaka sig själva något. Tambellini, Rosdahl, Kapla, Zaar med flera kan alla väldigt mycket bättre. Linköping blir en lurig opponent dagen till ära. Cluben från Östergötland spelade ut sina kort rätt hemma mot Luleå och vann med 2-1. En fin defensiv nedstängning samt bra spel från Högberg i kassen bäddade för framgången. Östman kan därmed andas ut en aning efter två raka segrar och på det hela taget känns bortalaget heta. Tvåan till låg procent gillas skarpt i Hajtanken och även om hela bandet av tecken krävs är det X2 som vi ska jobba in för finfint kupongrens.

6. Örebro – Skellefteå 2
Skellefteå ser otroligt bra ut. Åtminstone offensivt då de gulsvarta nyligen smackat in totalt tolv mål på två matcher i följd mot Färjestad. Robban Ohlsson har implementerat ett spel där högfart, tung forecheck och långa fina passningar sitter på läppen. SAIK är en guldaspirant i år, det är ett som är säkert. Örebro gick från en usel bortamatch mot Brynäs till en mer eller mindre perfekt utförd fajt i Tegera åtminstone inledningsvis. 4-0 blev till slut 4-3 och lite svajigt blev det då LIF gick för poäng i slutet av matchen. Värdarna har dock ett fortsatt dilemma i och med spelare som Abols och Bromé ur balans och konstant utanför produktionen framåt. Det håller inte i längden. Även denna kväll blir duon nedstängda och då ska Örebro vara nöjda om det går att rädda poäng. X2 låser in matchen.

7. Västerås – MODO 1
Hockeyallsvenskt möte i Västerås. Två lag som under fredagen lirade matcher mot Östersund respektive Vita Hästen. Matcher som säkerligen sitter en aning i ben och kroppar denna kväll. MODO är dock på resande fot vilket vi behöver ta hänsyn till. ABB Arena är dessutom en plats där VIK varit bra över tid och Paananens lagbygge känns rakt igenom solit. Karlin och company i den röda bortadressen har varit en aning svajiga under öppningen av säsongen och framförallt bakåt finns mer att önska. Zetterberg, Kokkonen, Lunsjö och övriga hos värdklubben löser minst poäng inför den egna publiken. 1X blir valet.

8. Linköping – Brynäs 2
Sista striden hämtas från SDHL. Linköping har gjort en riktigt bra start på säsongen trots den stora spelar-rotation som funnits under sommarens silly-fönster. Två vinster och en förlust under de öppnande tre matcherna är klart godkänt. Nu väntas däremot tuffast möjliga motstånd. Brynäs är tippade som ett av två lag (Luleå det andra) att göra upp om pokalen och även om det varit en aning turbulent vid sidan om isen där nu Stina Sandberg och Anna Brenkles är avstängda tills vidare finns klass i samtliga enheter hos gästerna. Tvåan är bara spika av.

Kassaskåpet! Brynäs
I grunden är Brynäs minst en nivå upp jämfört med Linköping och Gävle-klubben kommer också från en jättefin 7-0-kross mot SDE. Tvåan i Saab Arena är inte mycket att tveka kring.

Varningen! Linköping (SHL)
Rögle är nere på jorden rejält efter derbysmällen i torsdags. Linköping mår desto bättre efter två raka skalper inför resan till Skåne. Bra skrälldrag i Catena Arena.

36 rader
1. Luleå – Växjö 1
2. HV71 – Oskarshamn 2
3. Timrå – Färjestad 2
4. Frölunda – Leksand 1 X 2
5. Rögle – Linköping 1 X 2
6. Örebro – Skellefteå X 2
7. Västerås – MODO 1 X
8. Linköping – Brynäs 2
216 rader
1. Luleå – Växjö 1
2. HV71 – Oskarshamn 1 X 2
3. Timrå – Färjestad X 2
4. Frölunda – Leksand 1 X 2
5. Rögle – Linköping 1 X 2
6. Örebro – Skellefteå X 2
7. Västerås – MODO 1 X
8. Linköping – Brynäs 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100