Powerplay tips fredag 12 mars 2021

Då var det en fin helsvensk kupong som står på schemat. Full omgång i Hockeyallsvenskan och med två omgångar kvar kan det finnas lag som inte har full motivation, utan kanske kan passa på att vila en spelare eller två. Så kan vara värt att hålla koll på laguppställningar närmare nedsläpp. Allt avslutas med en toppmatch från den västra hockeyettans vårserie. Häng med!

Spelstopp 17:59

1. Björklöven – Vita Hästen1
Det är svårt att få grepp om detta Björklöven. Inte nog med att deras insatser match till match är ojämna, utan de är ojämna i själva spelet. Mot Kristianstad senast var de bättre, men det var också seriens sämsta lag de mötte. Nu väntar ännu ett bottenlag när Vita Hästen kommer på besök. Östgötarna har haft det svårt att få sitt spel att stämma och framförallt det i offensiv zon. Det slarvas en del och tas avslut från dåliga vinklar. Björklövens tafatta spel börjar synas hos PP-tipparna, de tvekar och säkrar gärna upp med en gardering eller två. Sedan NHL-spelarna lämnade är Vita Hästen ett sämre lag och när vi har möjlighet att spika Löven till streck runt 65 då gör vi det.

2. AIK – BIK Karlskoga2
AIK har kommit ner på jorden efter ett riktigt bra februari. Senast vände det dock lite när det blev tre friska poäng in på kontot. I bortamatchen mot Vita Hästen blev det seger med 5-2 när både Max Lindholm och Anton Karlsson hittade nätet två gånger var. BIK Karlskoga fick en riktig käftsmäll när de i onsdags förlorade med 0-5 mot Västerås. Det var en riktigt dålig andra period, de släppte in fyra mål bakåt och hämtade sig aldrig från det. Blev ingen riktig push i tredje och matchen tickade ut. Värmlänningarna bör vara små favoriter här när det närmar sig nedsläpp. Kan bli en tight match mellan två lag med bra målvakter. Tvåan garderas därför med krysset.

3. Västerås – Mora1
En imponerande seger av Västerås senast, 5-0 borta mot BIK Karlskoga är starka papper. En bra andra period och en solid defensiv genom hela matchen grundlade segern. För hemmalagets del gäller det att försöka hålla i spelet och sin position i tabellen så det blir hemmafördel i Play In. Mora har imponerat och slåss om hemmaplansfördel i stundande slutspel. I onsdags blev det ännu en seger när de åkte till Södertälje och hämtade hem tre poäng. De har gjort en riktigt fin säsong, Hedbergs gäng. Att åka till defensivt starka Västerås är ingen enkel match. På mindre system är en gaffel (1-2) en bra väg att gå, på det större tas alla tecken med.

4. Väsby – Almtuna2
Under torsdagen kom beskedet att Väsby har sparkat sin tränare. Vilket kan verka konstigt med tanke på att laget var tippade sist av alla inför säsongen. Men de har haft seriens sämsta defensiv och seriens sämsta powerplay och det är väl två områden som laget vill vara bättre på inför matcherna mot Kristianstad om att hålla sig kvar. Almtuna slåss om den sista play-in platsen, men spelet har hackat på slutet. I onsdags blev det en övertidsförlust mot Västervik, trots ledning sent i tredje. Matchen kommer spelas i Uppsala och blir således en hemmamatch för Almtuna även om de står som bortalag. Tvåan kan spikas med gott samvete en bit över 60 procent, med en större plånbok garderas det från vänster.

5. MODO – Tingsryd2
MODO är ett av två lag som inte har något att spela för mer än ära. De kan som bäst komma på elfte plats och sämst på tolfte. Således blir det ledigt från och med måndag. Defensiven har blivit marginellt bättre under Sundquist och senast blev det seger mot ett Timrå som gick på halvfart. Tingsryd har i nuläget en sjunde plats och det är en position de vill behålla, då det betyder att de får hemmaplansfördel i första omgången av slutspelet. I onsdags blev det en planenlig seger mot Väsby, siffrorna skrevs till 6-3. MODO, med imponerande segrar mot lag där de inte behövt föra spelet, kommer få stort förtroende. Men detta är en match där de kommer behöva göra just det. Tingsryd kommer kontra och det passar smålänningarna. Bör vara favoriter i detta möte. Värdemässigt är tvåan kupongens bästa spik.

6. Västervik – Timrå2
I östra Småland är det toppmöte på gång. Västervik, som slåss om att hamna fyra, måste vinna här samtidigt som övriga resultat går deras väg om de ska ha chans på hemmaplansfördel i slutspelet. Senast borta mot Almtuna blev det seger efter förlängning, spelet såg ganska bra ut och men de hade precis som vanligt svårt att få in pucken i nät. Timrå är klara seriesegrare och åkte på en skridsko mot MODO. De kommer inte gå in fullt i denna match, och det skulle förvåna om de inte väljer att vila några viktiga spelare. Kommer ordinarie lag till spel är det en trevlig spik upp till 55 procent. Gör de inte det så vill vi ha med Västervik. I tidigt skede är det värt att måla i samtliga tecken.

7. Södertälje – Kristianstad2
Senast blev det förlust mot Mora för Södertälje, sportklubben har annars sett bra ut och inlåningen av Jussi Rynnäs får betecknas som en väldigt lyckad värvning. Finnen har hjälpt till att skapa lugn i defensiv zon och “Kringlorna” blir en outsider i slutspelet. Kristianstad är klara för kval nedåt, och det kommer avgöras i en fem matcher lång serie mot Väsby. Det finns fortfarande chans för skåningarna att få hemmaplansfördel. De grönvita har defensivt sett ganska stabila ut hela säsongen, och kan absolut störa lag i enstaka matcher. Ta med samtliga tecken och jobba in skrällen.

8. Surahammar – Linden1
Kupongen avslutas med ett möte från Hockeyettan. En toppmatch i den västra vårserien. Surahammar leder nämnda serie inför detta möte och har således allt i egna händer. De har varit spellediga sedan föregående vecka, då blev det en förlust borta mot Malung i en jämn match. Linden ligger trea och har även de seriesegern inom räckhåll, seger i detta möte och de kliver upp i topp. I onsdags blev det tre poäng när de besegrade Köping. Då hade Oscar Pettersson en bra match, stockholmaren gjorde ett mål och två assist. Surahammar kliver in i matchen som favorit och på mindre system är ettan en bra spik.

Kassaskåpet!Björklöven
Det är konstigt att laget inte presterar bättre. Det finns väldigt mycket hockeykunskap i Umeå-laget. De möter ett av de sämsta lagen under 2021. Det måste bli tre poäng här om de ska ha hemmafördel i slutspelet.

Varningen!Kristianstad
Kommer få väldigt lågt förtroende hos spelarna. Deras siffror vittnar om att de är bättre än vad deras poängskörd ger dem cred för. Kan absolut störa Södertälje i en enskild match.

36 rader
1. Björklöven – Vita Hästen 1
2. AIK – BIK Karlskoga X 2
3. Västerås – Mora 1 2
4. Väsby – Almtuna 2
5. MODO – Tingsryd 2
6. Västervik – Timrå 1 X 2
7. Södertälje – Kristianstad 1 X 2
8. Surahammar – Linden 1
216 rader
1. Björklöven – Vita Hästen 1
2. AIK – BIK Karlskoga X 2
3. Västerås – Mora 1 X 2
4. Väsby – Almtuna 1 2
5. MODO – Tingsryd 2
6. Västervik – Timrå 1 X 2
7. Södertälje – Kristianstad 1 X 2
8. Surahammar – Linden 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100