Europatipset tips onsdag 30 juni 2021

Det svenska folket har snurrat till det rejält på onsdagens Europatips. Det märks att de inte har full koll på varken norska Eliteserien eller svensk fotboll från lägre serier. Det betyder strålande spelvärde. Rätt läge att läsa analysen och hänga på guldjakten mot 13 rätt.

Spelstopp 17:59

1. Brann – Lilleström 1
I Bergen huserar just nu Eliteseriens jumbolag. Brann har som bekant haft en genomusel säsong och efter tio matcher står den anrika föreningen på en ynka seger. Sett till laget i stort och även en del prestationer på sistone finns en liten ljusning trots allt då det spelmässigt var jämnt mot Haugesund häromsistens och hemmavid kom också säsongens hittills enda skalp då Strömsgodset las på rygg via 3-0 strax innan landslagsuppehållet. Lilleström kan ta sin fjärde raka i ligan för första gången sedan 2006 och formen hos besökarna är därmed på topp något som svenska folket också noterat. Tvåan är streckmässig favorit samtidigt som oddset talar till stor fördel för jumbon. Med lysande värde i västerled testar vi chansspiken på Brann hela vägen in i kaklet.

2. Molde – Strömsgodset 1
Ohi Omoijuanfo är just nu ligans bästa spelare och 27-åringen smackar in mål i varje match han spelar. Mot Bodö/Glimt avgjorde den hyperfarlige striken med dubbla påsar och sköt därför Molde upp i topp om än tillfälligt i en något haltande tabell. Strömsgodset står nu på Erling Moe och hans mannars agenda. Ett bortagäng som reser till Aker Stadion med en färsk 4-0-kross i bagaget då Sandefjord var utan chans i senaste omgången. Godset har ett rätt spännande fotbollslag med Fred Friday och Johan Hove framåt som hot. Här måste verkligen värdklubben se upp! Visst är ettan trolig men till streck som är i krokarna runt 80-90 procent är det givetvis tidigt läge att gardera. 1X2 gäller där högersidan kommer blåsa iväg drösvis med bongar.

3. Rosenborg – Haugesund 1
Åge Hareide och hans Rosenborg är inne i en riktigt kall period. Tre raka utan seger har RBK noterats för och Trondheims stolthet är därmed redan nu en bra bit efter tätlagen med Bodö/Glimt och Molde i bräschen. Haugesund ska ändå anses som en bra motståndare i värdarnas jakt på treor. Gästerna är fortsatt utan seger på bortaplan och har endast mäktat med ett mål på sina tre resor så långt. Dags för Wiedesheim-Paul, Zachariassen och grabbarna att lösa en skalp på Lerkendal. Ettan står sig fin ensam trots en mindre överstreckning.

4. Sandefjord – Bodö/Glimt 1
Bodö/Glimt repade snabbt mod efter 0-2-torsken mot Molde. 4-1 hemma mot Stabaek sköt återigen upp Glimt i topp. Om än tillfälligt kan tilläggas då tabellen haltar något. Bortamatch mot Sandefjord står härnäst på agendan. Ett hemmalag som vid senaste tillfället hemma gjorde en väldigt bra insats och kunde plättlätt lägga Viking på rygg efter 3-0. Att de gulklädda besökarna får klara sig utan två guldkorn på respektive kant i Solbakken och Sörli ökar värdklubbens chanser och med en tilltalande spelprocent västerut i jakten på större stålar är det bara panga på och inte snåla med tecken. 1X2 spelas med hopp om hemmaskalp och tillika megaknall.

5. Tromsö – Kristiansund 1
Vackra Nordnorge och Tromsö härnäst. Stadens fotbollshjältar är tillbaka i landets finrum efter en trist avstickare till OBOS-ligaen i fjol. Något större värvnings-race har det inte blivit från värdklubbens sida. Visst har Moses Ebiye hämtats in från Ham-Kam men några jättenamn på pluskontot är det inte tal om. TIL ska lita till kollektivet och hittills har det gått okej, inte mer. Kristiansund å sin sida hade en period mellan mitten av maj fram till mitten av juni med fem raka vinster och Ugglorna ska absolut inte kliva in till denna fajt utan chans. Med värdet något lutandes till vänster är det ändå med Tromsö-ögon vi drar igång det hela. Täck upp med start från mitten i snabb takt därefter.

6. Viking – Stabaek 2
Sista norska stoppet blir av i vackra Stavanger dit ett sargat och nedslaget Stabaek ska ta sig för möte med stadens Vikingar. Hemmalaget kliver in till matchen med påfyllt självförtroende efter 2-1 mot Sarpsborg på bortaplan. Att Bjarte Lunde Aarsheims mannar blandar och ger en massa är det däremot ingen tvekan om och mot Haugesund och Sandefjord nyligen släppte klubben in både massor av mål och noterades för förluster. Att åka på pisk har också blivit en vanesak för Janne Jönsson och hans Stabaek. Fem raka i ligan är på gästernas torskkonto och frågan är hur länge svenskens förtroende på tränarposten finns kvar. Vanligtvis är det jämna fajter som utspelas mellan dessa båda gäng och med en etta som överstreckas finns, åtminstone på mindre kuponger, en tanke om att helt skippa hemmalaget.

7. Hudiksvalls FF – Piteå 1
Piteå gjorde en väldigt fin match mot Luleå häromsistens. 3-0-vinsten var lagets första mot Kamratföreningen sedan 2010 och med påfyllt självförtroende i bortalägret finns absolut chans att rubba Hudik på Glysisvallen. HuFF är däremot ett tämligen stabilt gäng som gjort en riktigt fin start på säsongen i tvåan där Benny Dahlins manskap hamrat in poäng i hälften av alla matcher under våren. På hemmabanan har bland annat Gefle och nyss nämnda Luleå fått resa hem utan poäng men även Dalkurd har fått ta bussen tillbaka mot Uppsala utan seger här. Med stabila Cihan Sener och Mannan Khalili finns alltid hot framåt dessutom. Ettan utgår vi ifrån.

8. Vänersborgs FK – Lidköping 1
Lidköping har fortsatt inte fått fira någon seger i årets ligaspel. Gästerna har varit nära två gånger om men LFK har varken kunnat förvalta 3-0 mot Forward eller för den delen 2-0 mot Angered senast. Till denna fajt mot Vänersborg får besökarna tillbaka lite välbehövlig förstärkning då duon Oliver Jonsson och Gustav Löfving Svensson är åter i spelbart skick. Vänersborg å sin sida gick på pumpen i Värmland efter en 0-2-torsk mot Nordvärmland. Två straffmål sänkte VFK som ändå varit tämligen pålitliga under våren med segrar både mot Yxhult samt Grebbestad. Ettan är trolig och kan testas ensam upp till åtminstone 60 procent.

9. Oddevold – Nordvärmland 1
Oddevold har lekt fotboll på sistone. Hemma har laget två raka vinster och vackra 10-0 i målskillnad. Inte mindre än åtta olika målskyttar har IKO dessutom fått med i protokollet vilket tyder både på bredd och klass. Nordvärmland är dock inte helt oävna. Gästerna vann med 2-0 i föregående fajt efter dubbla mål på straff mot Vänersborg hemma. I sina bästa stunder ska absolut besökarna kunna bjuda upp till dans och med en hårt spelad etta finns ingen anledning att lämna ett fint rensande kryss borta. 1X ska ändå duga gott.

10. IK Tord – Dalstorp 2
Spelschemat har varit väldigt fördelaktigt när det kommer till IK Tord. Inte mindre än fem av de sex inledande matcherna har lirats på värdlagets hemmaplan i Jönköping och nu är det dags för ytterligare en fajt på Rosenlunds IP. Marcus Vaapils mannar fick dock nöja sig med ett kryss i senaste mötet då jumbon Frölunda naggade det lila hemmagänget på poäng. Poängtapp kan det bli även denna gång. Dalstorp har visserligen tappat viktige Anton Johansson till Lindome men har ett rätt bra förspänt läge ändå med en målsugen Mentor Kelmendi i truppen likväl som stabilitet i Christian Magnusson och Axel Svenningsson för att nämna några. Tvåan ser extremt vacker ut men det är ändå svårt att komma ifrån hemmalagets stabila prestationer på egen matta. Gubben (etta-tvåa) blir därför ett tidigt val.

11. Ullared – Västra Frölunda 2
Efter Västra Frölundas avancemang i fjol via kvalet till Ettan där ett misstag genom pappersexercis tvingade VF att stanna kvar i Division 2 var såklart tanken att de grönvita snabbt skulle utmana om en plats högre upp i seriehierarkin i år. Inledningen från Göteborgs-laget har varit den allra värsta Inte en seger så långt ögat når och en tidig jumboplats var knappast något som det tilltänkta topplaget tänkt sig. Ullared på bortaplan ska ändå anses som en minst sagt lämplig uppgift. Riktigt bra lirare i bortatruppen finns där Pascal Olsson och Lukas Quist med flera ska gå i bräschen och lyfta detta VF. Kanske redan på Hedevi. UIK är väldigt ojämna vilket inte minst 3-4-förlusten mot Vinberg häromsistens visar. Tvåan till mycket trevlig procent testas allena.

12. Gamla Upsala – Österåker 1
Två herrskap som redan stött på varandra en gång i sommar kliver åter upp i kamp. Gamla Upsala vann bortamatchen mot Österåker efter 2-1 där GUSK vände 0-1 till seger via mål av Hampus Tjärnhell och Johannes Bohlin. Sett till de senaste matcherna är det ändå besökarna som visar upp den vassaste formen efter tre vinster på fyra matcher och en tämligen stabilt offensiv dessutom. Siffror som trots allt kan lura ögat en aning då två av dessa skalper kommit mot bottentippade och nu också jumbon Stocksund. Ettan runt 50-55 procent ska i vilket fall som helst inleda.

13. Huddinge – Eskilstuna City 1
Huddinge är bara fyra matcher in i säsongen men har redan varit en fröjd att följa hemma på Källbrinks IP. Både Arameisk-Syrianska och Tyresö har fått kastat in handduken och lämpat idrottsplatsen med torsk och fyra respektive fem mål i baken då lirare som Modou Gassama, August Kaarle, Sebastian Hylén med flera pumpat på med mål och offensivlusta. Eskilstuna blir med stor sannolikhet nästa gäng att falla offer för HIF:s trevliga fotboll och gästerna bussar hit med tre raka förluster och slåss, som förväntat, i den nedre regionen. City var ändå tämligen nära i förra omgången mot topplaget Syrianska och föll med 2-3 efter ett sent segermål. Kanske kan besökarna pressa fram ett resultat via en poäng på bortabanan men mer än så blir det inte. 1X duger gott.

Kassaskåpet! Rosenborg
Sett till lagen som Rosenborg och Haugesund ställer på Lerkendal är det inget snack om att denna dust bör gå i hemmalagets favör. Ettan till troligen stabil procent singlas därmed.

Varningen! Sandefjord
Bodö/Glimt är väldigt spännande att titta på och skapar allt som oftast mycket chanser framåt, men även en del öppningar bakåt. Sandefjord är inte oävna och vann bland annat sin senaste hemmamatch med klara 3-0 (Viking). Ettan till minimal procent ska testas.

144 rader
1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1 X 2
3. Rosenborg – Haugesund 1
4. Sandefjord – Bodö/Glimt 1 X 2
5. Tromsö – Kristiansund 1
6. Viking – Stabaek X 2
7. Hudiksvall – Piteå 1
8. Vänersborg – Lidköping 1
9. Oddevold – Nordvärmland 1 X
10. IK Tord – Dalstorp 1 2
11. Ullared – Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala – Österåker 1
13. Huddinge – Eskilstuna City 1 X
1296 rader
1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1 X 2
3. Rosenborg – Haugesund 1
4. Sandefjord – Bodö/Glimt 1 X 2
5. Tromsö – Kristiansund 1 X
6. Viking – Stabaek 1 X 2
7. Hudiksvall – Piteå 1 X
8. Vänersborg – Lidköping 1
9. Oddevold – Nordvärmland 1 X
10. IK Tord – Dalstorp 1 X 2
11. Ullared – Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala – Österåker 1
13. Huddinge – Eskilstuna City 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100