Europatipset tips onsdag 16 juni 2021

Mästerskapet går in i andra och tredje rundan på detta EM-tips där vi har grävt fram ett par häftiga skrälldrag och stabila spikar i vår analys. Med 5 miljoner i jackpot kan det smälla ordentligt. Dags att jobba Sverige och 13 rätt!

Spelstopp 20:59

1. Italien – Schweiz 1
När vi nu vänder in till omgång 2 av gruppspelet i sommarens EM-tävling är frågan om inte Italiens prestation i öppningsmatchen mot Turkiet varit lagmässigt bäst hittills. Gli Azzurri spelade en bländande fotboll i 90 minuter och gav aldrig Günes mannar en chans. 3-0 var i underkant och nu ska Schweiz ta sig till Rom för att försöka stoppa duracellkaninen Insigne och hans lagkompisar. Alplandet fick nöja sig med 1-1 mot Wales i Baku men sett över två halvlekar borde matchen slutat med ett bättre öde för schweizarna. Kryss kan absolut Shaqiri och gänget lösa på Olympiastadion men mer än ett kryss lär det inte bli. 1X således.

2. Ukraina – Nordmakedonien 1
Pandev fick påsa för Nordmakednoien i nationens EM-premiär mot Österrike. Att Balkan-laget därefter fick syna sitt eget nät två gånger om och kliva av med en 1-3:a i baken är inte mycket att snacka om. Toppar i Elmas, Ademi, Bardi och nyss nämnda mega-veteranen Pandev men det finns också en del dalar i “gästernas” kollektiv som kanske inte riktigt räcker till på denna nivå. Ukraina är jämnare överlag, har ett par fullkomligt formidabla spelare som kan göra det där lilla extra och en betydligt större bredd i sin trupp. Ettan är väldigt trolig men med en tokig procent i västerled är krysset ett tidigt måste som stödhjul.

3. Danmark – Belgien 2
Fotbollen fick stå åt sidan när Danmark och Finland duellerade. Eriksens kollaps i slutet av den första halvleken blev en hjärtskärande och hemsk upplevelse i realtid. Det är därför inte speciellt förvånande att Danmark inte kunde leverera efter den nära två timmar långa pausen. Finland vann matchen, Eriksen vann tillbaka livet. Med ett par dagars vila, bearbetning och träning ska nu danskarna upp i ringen mot ruggigt tuffa Belgien. Både De Bruyne och Witsel har tränat med sina landslagskompisar och med ett redan välskapt bortagäng kommer de rödvita få extrema bekymmer. X2 kliver därför in först på Parken.

4. Nederländerna – Österrike 1
3-2-vinsten mot Ukraina i Nederländernas premiär var en match helt i den neutrale åskådarens smak. Högt tempo, fina kombinationer och ett par magnifika mål kryddade tillställningen. De Boer kunde därmed visa alla förståsigpåare att Oranje håller klassen även denna gång. Österrike blir en nästintill lika tuff opponent som Ukraina. Alba, Sabitzer samt Arnautovic är klassgubbar rakt igenom. Även här målas värdarna upp på tok och en etta som snurrar runt 70 procent är inte okej att lämna ensam. Krysset ska därför tidigt med på Amsterdam Arena.

5. Sverige – Slovakien 1
Fredagen är kommen och därmed Sveriges andra match i EM-turneringen. Blågult spelade defensivt till tusen och kom väl i ärlighetens namn undan med blotta förskräckelsen vid flertalet tillfällen. Ny match med helt nya möjligheter då Slovakien står på schemat. Isak såg stundtals väldigt fin ut mot spanjorerna under de få sekvenser den gänglige strikern fick bollen. Sociedad-liraren kommer få betydligt fler lägen nu. Så även Emil Forsberg och andra kreativa gubbar i Jannes bygge. Slovakerna grejade 2-1 mot Polen vilket var imponerande, men fick spela med en man mer sista halvtimmen. Sett till spelet som Hamsik och gänget visade upp ska Blågult inte behöva oroa sig alltför mycket. Med lite flax kommer nu ettan hamna runt 60 procent och då får det anses som en mycket tillförlitlig spik. Heja Sverige!

6. Kroatien – Tjeckien 2
Tjeckien spelade en väldigt underhållande batalj mot Skottland i Glasgow. 2-0-vinsten signerad Patrik Schick var imponerande där samtliga lagdelar funkade fint. Jankto var företagsam på sin kant, Soucek stabil och Vaclik ruggig mellan stolparna. Dessa herrar plus minst en handfull till behöver leverera då Kroatien står på schemat. Kroaterna fick se Sterling trycka in matchens enda mål då de vitröda från Balkan stötte på engelsk patrull i London. Modric och company visade förvånansvärt lite offensivlusta och trots en tämligen jämn match i övrigt stannade kroaterna på runt 0,5 i xG. Spelar Tjeckien lika bra som nationen gjorde mot Skottland kan detta bli en rolig stund för Silhavys mannar. Tvåan till låg procent är given att krita ner först.

7. England – Skottland 2
Wembley står åter som värd för England då grannen i norr, Skottland, kommer på besök.Southgates Lejon hade aldrig tidigare vunnit en öppningsmatch i EM då Kroatien besegrades häromsistens. En match som värdnationen kontrollerade fint. Nu är förväntningarna stora och absolut ingen tror på annat än en viktoria för Sterling, Mount och company då lillebror kommer på besök. Det kan stå England rätt dyrt. Att snacka bort Steve Clarkes mannar efter insatsen mot Tjeckien som, trots 0-2 i baken, var spel- och chansmässigt riktigt bra kan stå värdarna dyrt. Då mer eller mindre hela svenska folket fått engelsk dille är det solklart att tidigt blicka österut. Helgardera, men i jakten på ensamheten är tvåan ett drömliknande tecken som kommer kasta extrema mängder kuponger på sopberget.

8. Ungern – Frankrike 2
Ungern hade enormt stöd av över 60 000 åskådare hemma i Budapest i premiären mot Portugal. Rossis gäng stod upp väldigt väl under mer eller mindre hela matchen förutom ett par ödesminuter i slutet. Portugiserna gick från 0-0 till 3-0 inom loppet av åtta minuter och därmed var poängchansen borta. Frankrike gick å sin sida en hård fajt mot Tyskland under tisdagen. Les Bleus är därmed nästa gäng att stöta på ett fullsatt Puskás Aréna men det lär knappast vara något som kommer kunna fälla den franska maskinen. Tvåan är en solklar singel som dessvärre blir värdemässigt kall.

9. Portugal – Tyskland 2
Portugal gjorde precis vad laget skulle mot Ungern. Försvaret funkade fint med general Pepe i mitten och framåt fick konungen Cristiano Ronaldo hänga två gånger om. 3-0-segern satt minutmässigt hårt inne men sett till spelbilden över 90 minuter var det egentligen inget snack. Tyskland i München blir en otrolig match med väldigt oviss utgång. Det här kommer avgöras av ett slumpmål, individuell prestation eller utan vinnare alls. Med andra ord finns fog för att tidigt måla ner helgarderingen där möjligen tvåan kommer bringa visst värde till bongen.

10. Spanien – Polen 1
En värdemässigt trist spik men som ändå är alldeles för svår att gardera hittas i Sevilla. Med Sverige-matchen i färskt minne finns det inte en chans La Roja kan upprepa bedriften och gå mållösa från ännu en match. Koke, Morata, Olmo, Moreno och Sarabia var bara fem av spelarna i laget som hade högoktaniga möjligheter att spräcka Olsens nolla. Polen kommer nu få sota för alla missar. Ett polskt landslag som förutom Milik och Piatek out inför turneringen nu också får klara sig utan viktige Krychowiak som synade rött mot Slovakien. Ettan trampar upp över 80 procent men det kan inte hjälpas. Bara banka av!

11. Italien – Wales 2
Vi är nu framme vid omgång 3 och därmed en del lag som får dubblera på tipset. Italien finns som bekant redan att syna ner i match 1 mot Schweiz och med en trolig viktoria, eller åtminstone poäng, för Gli Azzurri där bör Mancinis landslag vara klara för spel i knock out-rundorna och därmed är det dags att lufta en del bänk här. Wales å sin sida har fortsatt allt att spela för och behöver högst troligt norpa poäng i jakten på sin åttondelsplats. Att drakarna från Storbritannien därmed får extremt lågt förtroende av svenska folket känns rakt igenom fel. Det här blir garanterat jämnare än vad odds och streck visar. Tvåan till mikroskopisk procent är extremt spännande att testa på små system, men visst är det 1X2 som krävs vid större radbyggen.

12. Schweiz – Turkiet 1
Turkiet såg uddlösa ut mot Italien. Därefter har Günes och company spelat match mot Wales under onsdagen som därmed inte finns med i denna analys. Att ett namnkunnigt turkiskt gäng med Calhanoglu, Tufan, Yilmaz med många fler ska gå mål- och poänglösa från mästerskapet är knappast troligt men mot ett bra Schweiz finns ingen anledning att inte testa spikettan till stabil procent runt 45. De rödvita från alpregionen som stångades mot Italien i förra omgången är i fortsatt poängbehov och gör jobbet. Etta.

13. Ukraina – Österrike 1
Ukraina ska stå på en eller tre poäng efter mötet med Nordmakedonien. Förlusten mot Nederländerna var onödig i och med det sena 2-3-målet men samtidigt spelades matchen stundtals i ett rasande tempo med flera väldigt underhållande och bra sekvenser. Oavsett hur mötet med Pandev och gänget slutar ska de gulklädda anses ha bäst chans att nypa en viktoria här. Österrike är bra och kommer vid seger i denna dust gå vidare, det är klart även om nationen får smaka torsk mot Nederländerna. Alba och company får ändå agera små underdogs och pennan ska hursomhelst börja med ettan.

Kassaskåpet! Spanien
Spanien kommer inte gå mållösa från ytterligare ett möte. Polen får smaka La Rojas urkraft och ettan i Sevilla behöver inte få hjälp.

Varningen! Wales (mot Italien)
Ett troligen åttondelsfinal-klart Italien kan lufta bänken och inte gå in hundraprocent till denna dust mot Wales. Tvåan i Rom är både spännande och en stor nyckel i jakten på miljonutdelning.

144 rader
1. Italien – Schweiz 1 X
2. Ukraina – Nordmak. 1 X
3. Danmark – Belgien X 2
4. Nederl. – Österrike 1 X
5. Sverige – Slovakien 1
6. Kroatien – Tjeckien 2
7. England – Skottland 1 X 2
8. Ungern – Frankrike 2
9. Portugal – Tyskland 1 X 2
10. Spanien – Polen 1
11. Italien – Wales 2
12. Schweiz – Turkiet 1
13. Ukraina – Österrike 1
1296 rader
1. Italien – Schweiz 1 X
2. Ukraina – Nordmak. 1 X
3. Danmark – Belgien 1 X 2
4. Nederl. – Österrike 1 X
5. Sverige – Slovakien 1
6. Kroatien – Tjeckien X 2
7. England – Skottland 1 X 2
8. Ungern – Frankrike 2
9. Portugal – Tyskland 1 X 2
10. Spanien – Polen 1
11. Italien – Wales 1 X 2
12. Schweiz – Turkiet 1
13. Ukraina – Österrike 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100